26 Ocak 2012, Perşembe 14:05:14

GAZİANTEP-ERBİL SEFERLERİ BAŞLIYOR

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın müjdesini verdiği Gaziantep'ten Erbil'e başlayacak uçak seferlerinin, ticari ilişkileri olumlu yönde etkileyeceğini söyledi...
Bakan Çağlayan'ın açıklamaları dolayısıyla uçak seferlerine ilişkin çalışmalarda son aşamalara gelindiğini gördüklerini belirtti.
 
Seferlerin en kısa zamanda başlamasını umduklarını, seferlerin sadece Gaziantep değil tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi için önemli olduğunu ifade eden Aslan, şöyle konuştu:
 
''Seferlerin ticari ilişkilerin artışında önemli bir faktör olacağını düşünüyoruz. Ulaşımın ticaretin gelişmesi açısından önemli bir faktör. Uçak seferleriyle çok daha süratli bir ulaşım sağlanacak ve bölgedeki iş adamları çok daha kolay bir şekilde bir araya gelecek. Seferler ticari ilişkileri olumlu yönde etkileyecektir.''
 
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise Gaziantep ile Erbil arasında uçak seferleri başlatılmasının bölge için çok önemli bir konu olduğunu belirtti.
 
Gaziantep'in ihracatının yaklaşık yüzde 40'ını Irak'a gerçekleştirdiğini ifade eden Konukoğlu, ''Uçak seferlerinin başlaması iş adamlarımızın ve sanayicilerimizin bölgeye gidip gelmesine hız kazandıracak. Dolayısıyla Gaziantep'in ve bölgenin ekonomisine büyük katkıda bulunacak ve ihracatımızın artacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.
 
Konukoğlu, Erbil'e uçak seferlerinin başlatılmasına yönelik çalışmalarından dolayı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve yetkililere teşekkür etti.
 
''Uçak seferi müjdesi''
 
Bakan Çağlayan, Libya dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, uçak seferlerinin başlatılmasına yönelik olarak Irak Ulaştırma Bakanı ile görüştüğünü ve talebin memnuniyetle karşılandığını ifade ederek, ''Bununla ilgili bir yazı yazacağım. Bu yazıda da haftanın 4 günü Gaziantep'ten Erbil'e, haftanın 3 günü de Şanlıurfa'dan Erbil'e Türk Havayolları seferlerini başlatacağız. Bilhassa Gaziantep, Irak'a ihracat konusunda son derece önemli'' ifadelerini kullanmıştı. (Zaman)
GAZİANTEP-ERBİL SEFERLERİ BAŞLIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000