06 Şubat 2009, Cuma 09:10:52

Gaziantep, uçak seferi istiyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, Antalya-Gaziantep'e arasında uçak seferlerinin yapılması gerektiğini söyledi.
  • GAP IN BAŞKENTİ SAYILAN GAZİ ŞEHRİMİZDEN BAŞTA ANTALYA OLMAK ÜZERE BURSA,ERZURUM TRABZON VE VAN HATLARINDA BAŞLATILACAK SEFERLERİN YETERLİ DOLULUK ORANLARINI YAKALAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
  • en az gaziantep kadar antalya kayseride şart diyoruz..hadi bakalım ilk sefer koyan kazanır bu hatlara...
  • antep'e uçuş olmadığını bilmek beni üzdü,kesinlikle olmalı,orası ciddi ciddi kültür ve ticaret merkezidir.bence istanbul-ankara-izmir-adana-antep derim ..
  • BÖLGEMİZ TİCARETİN YANI SIRA KÜLTÜR VE TURİZİM MERKEZİDİR. BU NEDENLE ÇOK GECİKMİŞ OLAN ANTALYA GAZİANTEP SEFERİ ZAMAN GEÇİRİLMEDEN HEMEN DÜZENLEMELİDİR
  • ucagı koyacak fırma ıcın dogru bır karar olacagı kesın bu ucak konursa gazıantep ıcınde cok ıyı olacak bu calısmayı yapan ekıbı kutluyor ve gazıantep halkından da destek alacaklarını umuyorum gazıantep ın ve antalyanın bu parkura cok ıhtıyacı var tebrıkler tursab gap
  • gaziantep - ten Antalya ya uçuş planı yaparken zorlanıyoruz eğer bu seferler düzenlenirse bölgemize katkı sağlayacağına inanıyorum.bu konuda gereken hassasiyetin gösterileceğini umarım.

Başkan Fikret Murat Tural, yaptığı açıklamada Gaziantep-Antalya arası uçak seferlerinin yapılması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Tural, "Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığımıza, bölgemize, birliğimize bağlı acentelerimiz ve halkımızdan Antalya'ya direk seferler düzenlenmesi için yoğun talep gelmektedir. Önümüzdeki yaz sezonunda yurt dışından ülkemize ve Antalya'ya gelecek olan turistlerin bölgemize gelerek kültür turları yapmak, bölgemizi gezmek istemeleriyle birlikte ulaşımdan kaynaklanan problemler nedeniyle bölgemize gelememektedirler. Gelmek istediklerinde ise karayolu ulaşımının uzun olması ve zaman yetersizliği sebebiyle bu isteklerini gerçekleştirememektedirler. Özellikle Antalya'ya Gelen Turist sayısının fazla olması ve bölgemize taleplerin artması Antalya - Gaziantep direk seferlerin olması ile birlikte bölgemize Kültür turlarının artmasında etkili olacaktır" dedi.

Yapılacak uçak seferleri ile bölgedeki turizm potansiyelinin de artacağını ifade eden Tural, "Bölgemizde turizm gelirlerinin ve katma değerinin artmasına sebep olacaktır. Aynı şekilde Gaziantep' ten Antalya'ya giderek tatil yapacak olan vatandaşlarımızın ulaşımlarını sağlamak açısından bölgemize uçak seferlerinin düzenlenmesi gerektiğine inanmaktayız. Gaziantep - Antalya karşılıklı uçuşların bölgemize gelen hava yolu şirketlerince yaz programına bir an önce almaları, bölgemiz açısından faydalı olacaktır"
diye konuştu.

Tura, uçak seferlerinin başlaması halinde uçakların doluluk oranında bir sıkıntı yaşanmayacağını da vurgulayarak, "Gaziantep'teki seyahat acentalarının gelen talepler doğrultusunda Antalya uçağının dolması konusunda hiçbir şüpheleri bulunmamaktadır. Gelen taleplerden uçağın kesin dolacağı yönünde kanaat oluşmaktadır. Gaziantep'in önümüzdeki yıllarda turizme yapılan yatırımların karşılığını alması gerekir. Tarih ve kültür şehrinin turizm açısından gelir kaynaklarının artmasına ivme kazandıracaktır.

İl içerisinde dönen paradan ziyade dışarıdan turizm kanalıyla para kazandırmak bölge ekonomisini canlandıracaktır. Turizmin olmazsa olmazı da ulaşımdır. Bizler ileride turizm şehri olacağız deyip bu yönde kanalize olursak ilk yapacağımız ulaşımı ve turizm eğitimini çözmek olmalıdır" şeklinde konuştu.

Gaziantep, uçak seferi istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
GAP IN BAŞKENTİ SAYILAN GAZİ ŞEHRİMİZDEN BAŞTA ANTALYA OLMAK ÜZERE BURSA,ERZURUM TRABZON VE VAN HATLARINDA BAŞLATILACAK SEFERLERİN YETERLİ DOLULUK ORANLARINI YAKALAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
en az gaziantep kadar antalya kayseride şart diyoruz..hadi bakalım ilk sefer koyan kazanır bu hatlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
antep'e uçuş olmadığını bilmek beni üzdü,kesinlikle olmalı,orası ciddi ciddi kültür ve ticaret merkezidir.bence istanbul-ankara-izmir-adana-antep derim ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BÖLGEMİZ TİCARETİN YANI SIRA KÜLTÜR VE TURİZİM MERKEZİDİR. BU NEDENLE ÇOK GECİKMİŞ OLAN ANTALYA GAZİANTEP SEFERİ ZAMAN GEÇİRİLMEDEN HEMEN DÜZENLEMELİDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucagı koyacak fırma ıcın dogru bır karar olacagı kesın bu ucak konursa gazıantep ıcınde cok ıyı olacak bu calısmayı yapan ekıbı kutluyor ve gazıantep halkından da destek alacaklarını umuyorum gazıantep ın ve antalyanın bu parkura cok ıhtıyacı var tebrıkler tursab gap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gaziantep - ten Antalya ya uçuş planı yaparken zorlanıyoruz eğer bu seferler düzenlenirse bölgemize katkı sağlayacağına inanıyorum.bu konuda gereken hassasiyetin gösterileceğini umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000