30 Aralık 2008, Salı 07:42:26

Gaziantep Havalimanı'nda izdiham sıkıntısı

Gaziantep Havalimanı'nda gelen yolcular bölümünde kapı dışında yakınlarını bekleyen vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oluyor.

Özellikle hac dönüşü yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Başından üzücü olay geçen yolcu yakınları, bu tür dönemlerde müdürlükçe ilave tedbirler alınmasını istiyor.

Hacdan dönen yakınlarını karşılamak üzere Gaziantep Havalimanı'na giderek gelen yolcu bölümünün dışında beklemeye başlayan Muzaffer Gülşen, yaşanan izdiham nedeniyle yakınlarını bekleyen vatandaşların kavga ettiğini ve kavgayı polisin ayırdığını anlattı.

Hac sevincini akrabalarıyla paylaşmak isteyen vatandaşların, yığılma ve izdiham nedeniyle en sevinçli anlarını üzüntüyle geçirdiğini belirten Gülşen, "Cumartesi günü Cidde'den uçakla Gaziantep'e gelecek annem ile kayınbaba ve kayınvalidemi karşılamak için havalimanına gittim. Ancak hacdan dönen sevdiklerini karşılamak için gelen yolcu terminalinin çıkışında yığılma yaşandı. Her hacı adayı için 5-10 kişi, karşılamaya gelmiş. Herkes, bir an önce sevdiğine kavuşmak istiyor ancak yığılma nedeniyle bu durum kâbusa dönüştü. Bir süre sonra da bazı vatandaşlar arasında kavga çıktı. Kavgayı polis, güçlükle ayırabildi. İnsanların en güzel anları, ilave önlemler alınmadığı için kâbusa dönüştü. Bunun için havalimanı yöneticileri birkaç ilave önlem alıp bu olayları önleyebilir." diye konuştu.

Yığılma ve izdiham nedeniyle saat 15.30'da gittiği Gaziantep Havalimanı'ndan ancak 18.00'da ayrılabildiğini belirten Gülşen, "İnsan yerine konulmadığımızı geçtik, bizi birbirimize yedirmesinler. Polis orada büyük bir koridor açmalı ve herkes yakınını görmeli. İlla protokol mü olmak lazım." dedi.

Gaziantep Havalimanı'nda izdiham sıkıntısı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000