26 Mayıs 2009, Salı 08:07:06

Gaziantep Havalimanı da 'termal'lendi

Gaziantep Havalimanı da termal kameralı havalimanı furyasına katıldı.

Gaziantep Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde hizmete giren termal kamera, vücut ısısı 38 dereceyi geçen kişileri tespit ediyor.

ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek amacıyla İstanbul'a gelen iki kişide domuz gribine rastlanması üzerine Sağlık Bakanlığı tüm Türkiye'de önlemlerini arttırdı. Bakanlığın bu kapsamda aldığı termal kameralardan biri uluslararası uçuşlara açık olan Gaziantep Havalimanı’na kuruldu. Gaziantep Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde hizmete giren termal kamera, vücut ısısı 38 dereceyi geçen kişileri anında tespit ediyor.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü tarafından alınan ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Salman Koçakgöl’ün denetimiyle kurulan termal kamera ile şüphelenilen durumlarda 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görevli sağlık personeli tarafından müdahale edilecek.

Gaziantep Havaalanı’nda görevlendirilen sağlık ekibi yurt dışından gelen uçaklar iner inmez, uçağın içine girerek kendilerine Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ve yolcuların kimlik ile adres bilgisinin yanı sıra mini bir sağlık taraması anketini içeren evrakı dağıtıyor. Yolcular bu evrakı doldurduktan sonra görevlilere veriyor. Bu evrak herhangi bir yolcuda domuz gribi virüsü çıkması durumunda diğer yolculara ulaşmak için alınıyor.

Yolcularla muhatap olan görevliler ellerine plastik eldiven, ağızlarına ise maske takarak uçağa giriş yapıyor. Yolcular mini anketten sonra uçaktan inerek dış hatlar terminalinin gelen yolcu kısmına geçiyor. Burada yolcular doktor kontrolünde kurulan termal kameranın önünden geçiyor. Gelen insanları kırmızı renkte gösteren kamera, ateşi olan hastaları yeşil renkte gösteriyor. Bu sayede kişilerin ateşlerinin ölçülmesi sağlanıyor.

Gelen bütün yolcular titizlikle termal kameranın önünden geçiyor.  Domuz gribi vakasına rastlanılmasını ihtimaline karşılık Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, havalimanında bir tane ambulans bulunduruyor.

Gaziantep Havalimanı da 'termal'lendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000