22 Temmuz 2008, Salı 11:55:25

Gazeteciye uçak vetosu

Amerikalı senatör Barack Obama'nın, Demokrat Parti başkan adayı olarak çıktığı ilk yurtdışı gezisini kalabalık bir medya ordusu takip ediyor.

Obama ile aynı uçakta yaklaşık 40 muhabir de 6 günlük geziyi takip ediyor. Geziye Obama'nın uçağında katılmak için 200 medya başvurusu yapıldı. Ancak Washington'un en tecrübeli muhabirlerinden birinin elenmesi ise "intikam mı?" sorularının sorulmasına yol açıyor. New Yorker dergisinin Washington muhabiri Ryan Lizza, geziyi takip talebine rağmen Obama'nın uçağına alınmadı. Lizza, yakın zamanda Obama'yı detaylı olarak tanıtan ve öven uzun bir dosya kaleme almıştı. Obama'nın kampanyası koltuk sayısının sınırlı olmasını gerekçe göstermesine rağmen, bazı haber siteleri kararı, "Yaptığınız işten hoşlanmazsak, bundan haberiniz olur" tavrı şeklinde yorumladı. New Yorker dergisi, geçtiğimiz hafta kapağında yer verdiği Obama karikatürü ile Demokrat senatörün ve destekçilerinin tepkisini çekmişti.

Öte yandan, Obama'nın gezisindeki ilk mülakat yarışını CBS muhabiri Lara Logan kazandı. Daha önce Amerikan özel kuvvetleri yeşil bereliler ile beraber El kaide operasyonlarını takip eden Logan, Afganistan'dan geçtiği özel haberlerle dikkat çekmişti. Obama'nın gezisini takip eden üç ana haber sunucusundan Katie Couric, bugün CBS adına Obama ile röportaj yapacak. Obama, Çarşamba akşamı ABC Televizyonu ana haber sunucusu Charles Gibson'ın ve Perşembe günü de NBC ana haber bültenin de Brian Williams'ın konuğu olacak.

 

Gazeteciye uçak vetosu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000