18 Ağustos 2018, Cumartesi 10:07:04

GAÜ filosundaki uçak sayısını artıracak

Üniversite sınavlarının ardından yapılan tercihler doğrultusunda pilotaj eğitimine olan ilginin son yıllarda artmasıyla GAÜ filosundaki uçak sayısını da arttıracak.
  • Değerli arkadaşlar aynı anda üniversite ve uçuş olmaz. Okulu bitir. Uçuşa başla. İyi bir okul seç. 5 uçağı olan Girne olmaz.Ben Uçak arıza yapar beklersiniz. ERAH uçuş akademisine gelin. SUN EXPRES THY EMNİYET GENEL MÜD. ÖSO u.çuşları olarak günde 200 saat uçuşu 22 Taneuçağıyla gerçekleştiriyor. Paranı, boşa gitmesi. ISPARTAYA Gelin görün.
  • Sevgili büyüğüm Ağabeyim Mehmet Muhtaroğulları, gerçekten havacılığa büyük gönül vermiş, Amatör Ruhlu ama Profesyonel bir Havacıdır. Hocam başarılarınız daim olsun. Akpınar Hocama da çok Selamlar, Hürmetler...
  • reklam pompalama devammm...yaa bu uçuş okulları komedi ötesi...hayırdır halamı pilot açıgı var memlekette :))
  • Filo da 5 ucak var. 3 Tek motor, 2 cift motor. Ben amerikada ucus okulundayim. Her hafta illa ki en az iki ucak arizaya cikiyor. Bu filoyla zaten egitim verilemez. Bi zahmet ogrenci beklemesinler. Hemen harekete gecsinler
  • Gençler, üniversitede piloataj okumak yerine aynı üniversitelerin mühendislik fakültelerini okuyup yaz tatilinde de size en yakın,en uygun hangisi ise o pilotaj kursuna devam ederek 4 yılın sonunda hem mühendis hem pilot olabilirsiniz, daha ekonomik olur ve çift mesleğiniz olur. Daha pek çok faydasını da ilerde görürsünüz.

Üniversite sınavlarının ardından yapılan tercihler doğrultusunda pilotaj eğitimine olan ilginin son yıllarda artmasıyla GAÜ filosundaki uçak sayısını da arttıracak.

Pilotaj eğitimleri Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) denetimde devam ediyor. Girne Amerikan Üniversitesi havacılık alanında yapmış olduğu atılımlara, Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’den aldığı tam yetki ile devam ediyor.

GAÜ Havacılık Yüksek Okulu ve Uluslararası Havacılık Akademisi (UHA), SHGM’nin son denetlemesinin ardından, mevcut uçuş ve yetki belgelerine ek olarak; CPL (Ticari Pilot Lisansı), IR (aletli uçuş yetkisi), IRI (öğretmen eğitimi) yetkilerini de ekledi. KKTC'de pilotaj eğitiminde bu yetkilere sahip tek üniversite olan GAÜ, Türkiye çapında pilotaj eğitiminde saygın eğitim kurumları arasında bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, GAÜ Pilotaj bölümü ve GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi olarak, artan öğrenci sayısı nedeniyle, uçak filosunu artırmak için gerekli işlemleri başlattıklarını belirterek, almış oldukları yeni yetkiler ile birlikte bu sayının daha da artacağını söyledi. Muhtaroğulları, en kısa zamanda Kıbrıs uçuşlarını da başlatmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, birçok alanda olduğu gibi, havacılık alanında da ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyleyerek, “Gelişmelerin GAÜ ailemize hayırlı olmasını diler, ekibime ve öğrencilerimize güzel uçuşlar dilerim” dedi.

İstanbul’da hizmet veren GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi ve GAÜ Pilotaj Bölümünün, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onaylı; Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesine sahip (ATO - Approved Training Organization), KKTC merkezli ve onaylı, ilk uçuş okulu ünvanınına sahip olduklarını ve şuanda bünyelerinde 2 adet DA 20, 2 adet DA 40, 1 Adet Cessna 172 bulunduğunu söyledi. 

GAÜ filosundaki uçak sayısını artıracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

~ 6 yıl önce
Değerli arkadaşlar aynı anda üniversite ve uçuş olmaz. Okulu bitir. Uçuşa başla. İyi bir okul seç. 5 uçağı olan Girne olmaz.Ben Uçak arıza yapar beklersiniz. ERAH uçuş akademisine gelin. SUN EXPRES THY EMNİYET GENEL MÜD. ÖSO u.çuşları olarak günde 200 saat uçuşu 22 Taneuçağıyla gerçekleştiriyor. Paranı, boşa gitmesi. ISPARTAYA Gelin görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Antalyalı ~ 6 yıl önce
Sevgili büyüğüm Ağabeyim Mehmet Muhtaroğulları, gerçekten havacılığa büyük gönül vermiş, Amatör Ruhlu ama Profesyonel bir Havacıdır. Hocam başarılarınız daim olsun. Akpınar Hocama da çok Selamlar, Hürmetler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gauuu ~ 6 yıl önce
reklam pompalama devammm...yaa bu uçuş okulları komedi ötesi...hayırdır halamı pilot açıgı var memlekette :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak ~ 6 yıl önce
Filo da 5 ucak var. 3 Tek motor, 2 cift motor. Ben amerikada ucus okulundayim. Her hafta illa ki en az iki ucak arizaya cikiyor. Bu filoyla zaten egitim verilemez. Bi zahmet ogrenci beklemesinler. Hemen harekete gecsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cs grandpa ~ 6 yıl önce
teknik yetersiz demekki gelir hallederim
Kaliteci ~ 6 yıl önce
Hemen F Bakım yetkisi almak lazım . Ben alırım, ekibi kurarım hazırım bana yönetim ulaşsın referansım başka bir uçuş okulu durum aynıydı ama f bakım alınca işler iyileşti
cs ~ 6 yıl önce
F bakim aldin sen mi yapcan bakimlari bu bizim işimiz kardesim
Pilotaj üniversite ~ 6 yıl önce
Gençler, üniversitede piloataj okumak yerine aynı üniversitelerin mühendislik fakültelerini okuyup yaz tatilinde de size en yakın,en uygun hangisi ise o pilotaj kursuna devam ederek 4 yılın sonunda hem mühendis hem pilot olabilirsiniz, daha ekonomik olur ve çift mesleğiniz olur. Daha pek çok faydasını da ilerde görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator 32 ~ 6 yıl önce
Sen ne seker seysin oyle fikri beynini terketmis insan :)
Aviator 32 ~ 6 yıl önce
sen ne şeker seysin öyle ki....hiçbir şeyden anladigin yok .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000