14 Kasım 2009, Cumartesi 07:56:34

GAP Havaalanı'ndaki sorun gideriliyor

Montaj işlemi tamamlanan ILS cihazının devreye girmediği Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı, pilotların korkulu rüyası olmaktan çıkıyor.
  • tamam ole diyorsun ama,günde 3-4 uçak iniyor bu meydana.apron sorunu yok.ışıklandırma sorunu yok.sade sınıra yakın ve çevresinde yüksek dağlar var.ama bugune kadar hiç bir uçak inişte herhangi bir sorun yaşamamıştır.eğer yaşayan var sa solesin lütfen.
  • o mardin alanına ıls nin feriştahını taksan kar etmez...bikere alanda hayır yok...ve pilotların en sevmediği alanlardan biri ...çoğrafi yönden berbat
  • her şeyi çok bilen ATC ciler neden uçakları indirememişler acaba...
  • ŞUTSO Başkanına helal olsun, gerek sorunların çözümü için uğraşısı, gerekse üyelerine gönderdiği "Uçağa Urfa'dan binin" mesajı adamın Urfa için çaba sarfettiğinin kanıtı. Neredeyse 2 aydır İzmir'de ILS takılı olan pist kapalı, neymiş efendim uçaklar pistten çıkarsa düzgün zemine çıksın diye pist uçlarında çalışma yapılıyormuş. Menderes'i sis basan Kasım sabahlarında uçaklar inememiş, gecikmeler olmuş devletin umrunda değil ama İzair YKB'ı iken her fırsatta demeç veren Ekrem Demirtaş nerde? O da İzmir'in Ticaret Odası Başkanı değil mi?
  • uzmani degilim ancak hatirladigim kadariyla mardin ILS takilayamacak alanlar arasinda bazi teknik ve cografik sebeblerden dolayi. Mardinin oturdugu yuksek tepeyi ve cok yakindaki mazi daglarini ve suriye sinirini unutmayin.Alan cok dar yani ve approach cok sinirli.
  • Umarım en kısa zamanda düzeltilir.Bir konuda bilgi alacaktım,acaba mardin havaalanına da ILS cihazı takılma duumu var mı?pek sis olmuyor ama yinede bazı günlede gerek olabailir.

Görüş mesafesi düşük olduğu günlerde uçakların inemediği havaalanındaki bozuk olan ILS cihazında meydana gelen  arızanın giderildiğini, önümüzdeki günlerde cihazın denenmesi için test uçuşunun yapılacağı belirtildi.

Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı'ndaki ILS cihazı ile ilgili sorunun ilk günden takipçisi olduklarını belirten ŞUTSO (Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, "ILS Cihazındaki arızanın giderilmesi için girişimlerde bulunduk. Cihazın bir hafta içerisinde onarılacağı sözünü aldık. Malumunuz ILS cihazı görüş mesafesinin düşük olduğu zamanlarda uçakların inişine yardımcı oluyor. Bu sorunun takipçi olarak çözdüğümüzü Şanlıurfalı hemşerilerle paylaşmak istedim” dedi.

GAP Havaalanı'ndaki sorun gideriliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
tamam ole diyorsun ama,günde 3-4 uçak iniyor bu meydana.apron sorunu yok.ışıklandırma sorunu yok.sade sınıra yakın ve çevresinde yüksek dağlar var.ama bugune kadar hiç bir uçak inişte herhangi bir sorun yaşamamıştır.eğer yaşayan var sa solesin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o mardin alanına ıls nin feriştahını taksan kar etmez...bikere alanda hayır yok...ve pilotların en sevmediği alanlardan biri ...çoğrafi yönden berbat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her şeyi çok bilen ATC ciler neden uçakları indirememişler acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞUTSO Başkanına helal olsun, gerek sorunların çözümü için uğraşısı, gerekse üyelerine gönderdiği "Uçağa Urfa'dan binin" mesajı adamın Urfa için çaba sarfettiğinin kanıtı. Neredeyse 2 aydır İzmir'de ILS takılı olan pist kapalı, neymiş efendim uçaklar pistten çıkarsa düzgün zemine çıksın diye pist uçlarında çalışma yapılıyormuş. Menderes'i sis basan Kasım sabahlarında uçaklar inememiş, gecikmeler olmuş devletin umrunda değil ama İzair YKB'ı iken her fırsatta demeç veren Ekrem Demirtaş nerde? O da İzmir'in Ticaret Odası Başkanı değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uzmani degilim ancak hatirladigim kadariyla mardin ILS takilayamacak alanlar arasinda bazi teknik ve cografik sebeblerden dolayi. Mardinin oturdugu yuksek tepeyi ve cok yakindaki mazi daglarini ve suriye sinirini unutmayin.Alan cok dar yani ve approach cok sinirli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Umarım en kısa zamanda düzeltilir.Bir konuda bilgi alacaktım,acaba mardin havaalanına da ILS cihazı takılma duumu var mı?pek sis olmuyor ama yinede bazı günlede gerek olabailir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000