30 Ocak 2012, Pazartesi 09:54:21

"GAP HAVAALANI ASLINDA ABD'NİN PROJESİYDİ"

Şanlıurfa’da sisli bölgeye yapılan GAP Havaalanının bir ABD projesi olduğu iddia edildi. İddianın sahibi daha önce Şanlıurfa’da görev yapmış bir askeri görevli…
  • 100 metre görüşle inen savaş uçağı ne fantastik olurdu ama...
  • asıl o arazi cevherilerindir. dönemin yöneticilerinden demirelin sağ koluydular. şimdi adamların maşallahı var
  • Hadi canım !
  • Bu ülkede 1994 yılındaki Van uçak kazası ne çabuk unutuldu! 2004 yılındaki Diyarbakır kazasını! hava alanlarının yetersizliği yüzünden her an bir kaza olma olasılığı olan bir ülkedeyiz ve hangi akla hizmet Şanlıurfa gibi düzlük alanı bol olan bir şehirde alakasız bir yere hava alanı yapıyorsunuz! Eski küçük hava alanı ne kadar güzeldi uçaklar hiç sorun yaşamadan inerdi illaki bir kaza mı olması lazım bu ülkede yetkililerin kısa sürede alsa akıllarının başına gelmesi için? Bu hava alanından hiçbir Şanlıurfalı vatandaş memnun değil! Bu olaya el atılsın artık!
  • Bu sözde "askeri yetkili", yetkili olsa bir zır bilgisiz. Yok sisli ortam kamuflaj yaparmış, yok askeri uçaklar 100 metre görüşle inermiş... Proje ABD'nin mi bilmem ama haberin geri kalanı tamamen şehir efsanesi...
  • meydani bos buldunuz atin bakalim.
  • Bu çok doğru GAP havalimanının yeri çok SAKAT.Olası bir kazaya resmen davetiye çıkarıyor.Sivil uçuşlara hiç uygun değil.
GAP Havaalanının projesini aşiretler değil ABD’nin belirlediği iddia edildi.

BOP Projesi kapsamında Şanlıurfa’ya havaalanı yapılması için 1990’lı yıllarda düğmeye basan ABD dönemin hükümetine gönderdiği projede GAP Havalimanı projesinin yer tespitini uydudan belirledikleri belirtildi.

İddianın sahibi daha önce Şanlıurfa’da görev yapan askeri yetkili. Projeyi dönemin GAP İdaresi Başkanlığından geçirildiği dile getiren asker o dönemde bölge halkının “Orası çok sisli olur.” uyarısına rağmen havaalanının oraya kurulması planlandığını vurguladı.

Sisli havalarda savaş uçaklarının bu tür bölgelere inebildiği ve doğal kamuflaj olan sisli ortamda uçakların rahatlıkla gizlenebileceğini iddia eden askeri yetkili “Normal yolcu uçakları görüş mesafesi 800 metrelik sisli alana inebilir. Savaş uçaklarında görüş mesafesi 100 metreye kadar inebiliyor. Bölgenin yüksekliği tam savaş uçaklarına göre projelendirilmiş, uçakların havadan görüntülenmemek için bu bölgeyi seçmiş olabilirler. Savaş uçağı destek cihazlarla bu havaalanına rahatlıkla inebilirken, hedefte olmuyor. BOP projesi kapsamında bölgeye yapılacak bir askeri müdahalede kullanılabilecek şekilde tasarlanmış.” şeklinde konuştu.

(Şanlıurfa.com)
"GAP HAVAALANI ASLINDA ABD'NİN PROJESİYDİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
100 metre görüşle inen savaş uçağı ne fantastik olurdu ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
asıl o arazi cevherilerindir. dönemin yöneticilerinden demirelin sağ koluydular. şimdi adamların maşallahı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hadi canım !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu ülkede 1994 yılındaki Van uçak kazası ne çabuk unutuldu! 2004 yılındaki Diyarbakır kazasını! hava alanlarının yetersizliği yüzünden her an bir kaza olma olasılığı olan bir ülkedeyiz ve hangi akla hizmet Şanlıurfa gibi düzlük alanı bol olan bir şehirde alakasız bir yere hava alanı yapıyorsunuz! Eski küçük hava alanı ne kadar güzeldi uçaklar hiç sorun yaşamadan inerdi illaki bir kaza mı olması lazım bu ülkede yetkililerin kısa sürede alsa akıllarının başına gelmesi için? Bu hava alanından hiçbir Şanlıurfalı vatandaş memnun değil! Bu olaya el atılsın artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu sözde "askeri yetkili", yetkili olsa bir zır bilgisiz. Yok sisli ortam kamuflaj yaparmış, yok askeri uçaklar 100 metre görüşle inermiş... Proje ABD'nin mi bilmem ama haberin geri kalanı tamamen şehir efsanesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
meydani bos buldunuz atin bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu çok doğru GAP havalimanının yeri çok SAKAT.Olası bir kazaya resmen davetiye çıkarıyor.Sivil uçuşlara hiç uygun değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000