10 Ocak 2012, Salı 15:55:30

FREE BIRD PAKİSTAN'I KARIŞTIRDI!

Free Bird Havayolları'nın Pakistan'ın milli havayolu şirketi PIA'ya wet-lease (ekibiyle birlikte) uçak kiralama girişimi Pakistan pilotlar sendikasına takıldı. İşte ayrıntılar...
  • YABANCI PİLOT SAYISI ARTIYOR TALPA'DAN SES YOK, SHGM LEVEL 4 DİL SINAVLARINA BAŞLADI,ÇOĞU ÜLKE UYGULAMAZKEN , BELKİDE DAHA FAZLA YABANCI PİLOTA İŞ BULALIM HAVACILIK SEKTÖRÜDE YABANCILARA GEÇSİN DİYEMİ ACABA. TALPA-SHGM UYGULAMALARINDAN SONRA YABANCI ÜLKELERİN YAPTIKLARI AZ BİLE... TÜRK PİLOTLARI VE ŞİRKETLERİ OLMASIN DİYE UĞRAŞILIYORRRR.
  • PAKİSTAN PİLOTLAR BİRLİĞİNİN YAPTIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ ? TIPKI BİZİM TALPA
  • türkiye eskiden 3.dünya ülkesi olarak anılırdı aynı pakistan gibi...meğerse türkiye 3. dünya ülkeliğinden amatör lige düşmüş haberimiz yokmuş.
  • Biz korkak değiliz sadece borç batağındayız kredileri ödeyebilmek için 2 -3 işte birden çalışıyoruz dostum bu ülkedeki kanunlarıda,işsizliğide herşeyi yabancılar yönetiyor unutma.yabancı pilotlardan örnek buyur oku gittiler ülkelerinde demeç verdiler ne oldu EASA hemen tepemize çöktü,fransada onur uçağını mister civata bağladı daha yazayımmı hala illede yabancı diyip durursunuzya anlamıyorum,200ft' stabil olanımı dersin,ILS beam'i kaçıranımı dersin yabancıların neresini anlatayım sana en iyisi sen sor ben anlatıyım dostum çünkü ben nerden başlayacağımı bilmiyorum?
  • demokratikleşiyor dediğimiz ülkemizde, hangi çalışan hakkını savunabiliyor.. özellikle, kanunu bile olmayan havacılık sektöründe...şirket ve kendini yönetici sananların baskılarına rağmen, havacılık sektörünün ağır yükünü üstlenen sektör çalışanları, sendikalarına daha fazla sahip çıkıp, sendika içinde daha etkin rol almalılar. pakistan'da bile çalışanların gücü etkin bir şekilde kullanılırken, ülkemizin demokratik haklar konusunda geriye hızlı adımlarla gitmesi kabul edilemez..
  • Dışardan gelen yabancılar pek önemli değil asıl içimizdeki yabancılara bakalım mesela THY'nın ABD'de pilot olan !!! Baş Pilotu ile Eğitim Md.üne bakın yazık TÜRK olduklarını unutmuşlar.Doğru dürüst hiçbir ülkenin bayrak taşıyıcısı havayolunda yabancı pilot yoktur. Ama o ülkelerin yabancı hayranı Baş Pilotu ve Eğitim Md.de yoktur.Birazcık onuru olan istifa eder ve bu ülkeyi terk eder. Nerde sizde o ............ sevgiyle kalın
  • Pilotlar canlarını teknisyen ve kontrolörlere; yolcular ise pilotlara emanet ediyorlar.... Bunu yaz, başucuna as ... Biz ekibiz, uçağı yükleyenlerden, temizleyenlerden, servis araçlarını kullananlardan ....... ulaştırma bakanına kadar herkes bu ekibin içinde. Bu soru artık sıkmaya başladı, editörün müdahalesinin uygun olacağını düşünüyorum.
  • Yazilar olsun bir pakistan kadar bile olamiyoruz,utanmamiz gerek bence!!!
  • Dikkate almaya bile değmez..Yorumlar farklı yerlere çekilmek istenmiş ve yorumlarda sendikanın yapması gerekenlerden ve de yasadan bahsedilmiş. Ancak değişen yine birşey olmayacak. THY'nin sendika ağaları hep başka işlerin peşinde koşsun, ne TALPA ne de PİLVAK Yabancı Pilota karşı çıksın, böyle devam eder gider.. Haber her ne kadar PIA Sendikası ile ilişkilendirilse de başka işler olduğu biliniyor, belki buradan yarın da açıklanır.. Bekleyin..
  • Bizim için kötü haber ama bir çeşit milliyetçilik hareketi. Bizde yabancı pilotlara aynını yapalım.
Türkiye'nin charter( tarifesiz) hava taşımacılığı yapan şirketlerinden Free Bird Airlines'in Pakistan Havayolları'na uçak kiralama girişimi pilotlar sendikasına takıldı.

Free Bird, Wet Lease ( Uçucu ekiple birlikte) olarak iki adet Airbus 320 tipi uçağını Pakistan Havayolları PIA'ya kiralamak için anlaşmaya vardı.
 
Taraflar arasında sözlü olarak varılan anlaşma imza aşamasına geldiği sırada Pakistan pilotlar sendikası ayağa kalktı. Uçakların uçucu ekiple birlikte kiralanacak olmasına itiraz eden Pilotlar Sendikası, anlaşmanın iptal edilmesini istedi. Bu konuda Pakistan Havayolları üzerinde baskı kuran sendika, yabancı uçuş ekibinin ülkede çalışmasına şiddetle karşı çıktı ve henüz imzalanmamış anlaşmanın iptal edilmesini sağladı. 
 
Böylelikle Free Bird Havayolları'nın, iki adet Airbus 320 tipi uçağının ekibiyle birlikte Pakistan Havayolları'na kiralaması girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

©AirportHaber Özel
FREE BIRD PAKİSTAN'I KARIŞTIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 12 yıl önce
YABANCI PİLOT SAYISI ARTIYOR TALPA'DAN SES YOK, SHGM LEVEL 4 DİL SINAVLARINA BAŞLADI,ÇOĞU ÜLKE UYGULAMAZKEN , BELKİDE DAHA FAZLA YABANCI PİLOTA İŞ BULALIM HAVACILIK SEKTÖRÜDE YABANCILARA GEÇSİN DİYEMİ ACABA. TALPA-SHGM UYGULAMALARINDAN SONRA YABANCI ÜLKELERİN YAPTIKLARI AZ BİLE... TÜRK PİLOTLARI VE ŞİRKETLERİ OLMASIN DİYE UĞRAŞILIYORRRR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
PAKİSTAN PİLOTLAR BİRLİĞİNİN YAPTIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ ? TIPKI BİZİM TALPA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
türkiye eskiden 3.dünya ülkesi olarak anılırdı aynı pakistan gibi...meğerse türkiye 3. dünya ülkeliğinden amatör lige düşmüş haberimiz yokmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz korkak değiliz sadece borç batağındayız kredileri ödeyebilmek için 2 -3 işte birden çalışıyoruz dostum bu ülkedeki kanunlarıda,işsizliğide herşeyi yabancılar yönetiyor unutma.yabancı pilotlardan örnek buyur oku gittiler ülkelerinde demeç verdiler ne oldu EASA hemen tepemize çöktü,fransada onur uçağını mister civata bağladı daha yazayımmı hala illede yabancı diyip durursunuzya anlamıyorum,200ft' stabil olanımı dersin,ILS beam'i kaçıranımı dersin yabancıların neresini anlatayım sana en iyisi sen sor ben anlatıyım dostum çünkü ben nerden başlayacağımı bilmiyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
demokratikleşiyor dediğimiz ülkemizde, hangi çalışan hakkını savunabiliyor.. özellikle, kanunu bile olmayan havacılık sektöründe...şirket ve kendini yönetici sananların baskılarına rağmen, havacılık sektörünün ağır yükünü üstlenen sektör çalışanları, sendikalarına daha fazla sahip çıkıp, sendika içinde daha etkin rol almalılar. pakistan'da bile çalışanların gücü etkin bir şekilde kullanılırken, ülkemizin demokratik haklar konusunda geriye hızlı adımlarla gitmesi kabul edilemez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dışardan gelen yabancılar pek önemli değil asıl içimizdeki yabancılara bakalım mesela THY'nın ABD'de pilot olan !!! Baş Pilotu ile Eğitim Md.üne bakın yazık TÜRK olduklarını unutmuşlar.Doğru dürüst hiçbir ülkenin bayrak taşıyıcısı havayolunda yabancı pilot yoktur. Ama o ülkelerin yabancı hayranı Baş Pilotu ve Eğitim Md.de yoktur.Birazcık onuru olan istifa eder ve bu ülkeyi terk eder. Nerde sizde o ............ sevgiyle kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotlar canlarını teknisyen ve kontrolörlere; yolcular ise pilotlara emanet ediyorlar.... Bunu yaz, başucuna as ... Biz ekibiz, uçağı yükleyenlerden, temizleyenlerden, servis araçlarını kullananlardan ....... ulaştırma bakanına kadar herkes bu ekibin içinde. Bu soru artık sıkmaya başladı, editörün müdahalesinin uygun olacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazilar olsun bir pakistan kadar bile olamiyoruz,utanmamiz gerek bence!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dikkate almaya bile değmez..Yorumlar farklı yerlere çekilmek istenmiş ve yorumlarda sendikanın yapması gerekenlerden ve de yasadan bahsedilmiş. Ancak değişen yine birşey olmayacak. THY'nin sendika ağaları hep başka işlerin peşinde koşsun, ne TALPA ne de PİLVAK Yabancı Pilota karşı çıksın, böyle devam eder gider.. Haber her ne kadar PIA Sendikası ile ilişkilendirilse de başka işler olduğu biliniyor, belki buradan yarın da açıklanır.. Bekleyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizim için kötü haber ama bir çeşit milliyetçilik hareketi. Bizde yabancı pilotlara aynını yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000