23 Eylül 2014, Salı 08:53:52

FRAPORT'TAN DEV HAMLE

Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAIPED) tarafından özelleştirilecek olan 14 taşra havalimanı için büyük şirketlerin teklif sunması bekleniyor. Fraport, 14 havalimanı açılacak ihaleye teklif sunacağını duyurdu.
  • ahhh şu almanlar..... kanemici doyumsuzlar.....

Azınlınkça’nın haberine göre turizmin son yıllarda Yunanistan’da büyük patlama yapması üzerine taşra havalimanları da yatırımcılar için cazip hale geldi.

Her yıl Yunanistan’a gelen turistlerin yaklaşık %70’i ülkeye bu havalimanlarından giriş-çıkış yapıyor.

Alman Fraport şirketi Bloomberg haber ajansı aracılığıyla TAIPED’in 14 havalimanı için açtığı ihaleye bağlayıcı teklif sunacağını duyurdu.

Fraport’un Yunan havalimanlarıyla ilgilenmesi nedeni olarak ise Frankfurt Havalimanı’nı idare eden şirketin uçakların Brezilya, Portekiz ve Türkiye’de kullanabileceği büyük tesisleri kontrolü altına almayı başaramaması olduğu iddia ediliyor.

Taşra havaalanları için Mitilineos Grubuna ait METKA, Ellaktor-Vinci ortaklığı, Arjantinli Corporacion America, Uluslar arası Atina havalimanı, Advert, Aeroports De La Cote d Azur, J&P Avaks-Zurich Airport ortaklığı ve Kopelozuz Grubu ile birlikte Fraport’un teklif sunmaları bekleniyor.

Hangi havalimanları satılıyor?

Yatırımcıların aynı zamanda havalimanlarını yenilemek için, 200 milyon euro’luk yatırım yapmaları tahmin ediliyor.

TAIPED’in özelleştirdiği 14 havalimanı arasında Kavala, Aktio, Kefalonya, Zakinthos, Kerkira, Selanik, Hanya, Kos, Mikonos, Rodos, Skiathos, Santorini, Midilli ve Samos havalimanları yer alıyor.

Hanya, Kerkia, Kos, Selanik ve Rodos havalimanlarında her yıl ortalama 13 milyon yolcunun geçtiği açıklandı.

Bu havalimanları için ise yenileme çalışmaları sebebiyle 100 milyonun üzerinde bir yatırım yapılması tahmin ediliyor.

2013 yılı verilerine göre yılda ortalama 4 milyon kişinin kullandığı Aktio, Kavala, Midilli, Mikonos,Samos, Santorini, Kefalonya, Zakinthos havalimanları için 95 milyon Euroluk yatırım gerektiği öngörüler arasında.

Bu havalimanlarının dev yatırımcıların ne derecede ilgilendirdiği ise bağlayıcı tekliflerin sunulacağı 30 Eylül tarihinde gün yüzüne çıkmış olacak.

FRAPORT'TAN DEV HAMLE

Yorumlar

cmsy ~ 10 yıl önce
ahhh şu almanlar..... kanemici doyumsuzlar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000