26 Aralık 2011, Pazartesi 07:45:48

FRANSIZ UÇAKLARINA 'AYAR' VERİLECEK...

Askeri uçak ve gemilere kısıtlama uygulanması Fransa’ya yaptırımlar arasında en önemli yeri işgal ediyor.
  • Fransa agladi be agladi. Yeter artik vurmayin garibana.
  • Yurtdışı anlaşmaları ulusal hukukun üzerinde gören bir yapılanmamız var. Şark aklıyla, "verilen söz tutulmalı" mantığı ile böyle kabul edilmiş; mantık "söz vermeden önce iyice düşün" olmalıydı. Tabağına yiyeceğinden fazla yemek koymamak lazım. Uluslar arası antlaşmalarla bu haklara izin vermişsin, şimdi vermem diyorsun. Yapabileceğini söyle, yapamayacağın sadece seyirci etabı oluyor. Blöfde bile bir mantık olmalı. Bunun geri dönüşü hayırlı olmayabilir.
Fransa, Türkiye hava sahasındaki her uçuş için tek tek ayrıntılı izin almak zorunda kalacak. Daha önceden alınan izinle uçuş yapılırsa, Fransız uçağı Türk savaş uçaklarının radarlarına ‘hasım’ olarak kilitlenecek. Aynı uygulama Türk karasularındaki gemiler için de geçerli olacak. 
 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Fransa’ya karşı açıkladığı yaptırımlar arasında en önemlilerinin, askeri uçaklarla gemilere uygulanacak kısıtlamalar ve siyasi istişarelerin durdurulması olduğu bildirildi. Fransa, NATO müttefikliği de dikkate alınarak, Türkiye üzerinden yapacağı askeri amaçlı uçuşlar için daha önceden planlanmış 1 yıllık paket izni alıyordu. Fransa, Türkiye hava sahasını, çoğunluğu Afganistan olmak üzere Irak, Orta Asya ve Doğu Afrika’ya yaptığı askeri uçuşlar için kullanıyordu. Önceki günden itibaren ise Fransa, Türkiye hava sahası üzerinden yapacağı her askeri amaçlı uçuş için tek tek ayrıntılı izin almak zorunda. Türkiye, hava sahasının uygunluğuna bakarak ‘istediği saat dilimlerinde’ Fransa’ya askeri uçuş izni verebilecek. Eğer bir Fransız askeri uçağı, daha önceden alınmış yıllık paket iznini gerekçe göstererek, Türkiye hava sahasını kullanmaya kalkarsa bu hava sahasını ihlal etmiş olarak algılanacak. Bu durumda Fransız askeri uçağı, Türk savaş uçakları tarafından mecburi inişe zorlanacak. Fransız uçağı buna uymadığı zaman Türk savaş uçaklarının radarlarına ‘hasım’ olarak kilitlenecek. (Hürriyet)
FRANSIZ UÇAKLARINA 'AYAR' VERİLECEK...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Fransa agladi be agladi. Yeter artik vurmayin garibana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yurtdışı anlaşmaları ulusal hukukun üzerinde gören bir yapılanmamız var. Şark aklıyla, "verilen söz tutulmalı" mantığı ile böyle kabul edilmiş; mantık "söz vermeden önce iyice düşün" olmalıydı. Tabağına yiyeceğinden fazla yemek koymamak lazım. Uluslar arası antlaşmalarla bu haklara izin vermişsin, şimdi vermem diyorsun. Yapabileceğini söyle, yapamayacağın sadece seyirci etabı oluyor. Blöfde bile bir mantık olmalı. Bunun geri dönüşü hayırlı olmayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000