11 Mayıs 2015, Pazartesi 09:10:55

FRANSIZ BAKAN'DAN A400M AÇIKLAMASI

Fransa ve İspanya savunma bakanları, "Airbus A400M tipi" nakliye uçağının güvenilir ve yüksek performansta olduğu konusunda güvence verdi.
  • Tabi acele karar vermeyelim. ALIN geriye biz sonra Bilahare tekrar başvurur kararımızı takdim ederiz cancağızım...
  • Germanwings kazası bu kadar sure zarfında çoktan yardımcı polat a yıkılmıştı. Ama bu kazada nedense hala araştırmalar sürüyor ve daha uzun süreceğe benziyor.
  • Yardımcı pilot uçağı kasten düşürmüş, yoksa airbus a güvenimiz sonsuz, onca sipariş var, borsa morsa kötü etkilenmesin şimdi şirket hisseleri...
  • turkiye en onemli parcasini yapiyor bakin izleyin haberleri o parca yuzunden dustu diyecekler vurun kahpe ye
  • Uçağın test uçuşu yapıyor olması ne farkeder ki... Sonuçta bu uçak "uçabilir" olduğu için o zavallı test pilotlarına veriliyor. Hemen güvenilirliğini sorgulamayın ne demek... Elbette herkes tedbirini alır ve böylesine yeni bir uçak için hemen uçuşlarını durdurur...
  • bence yorum yapmadan altrolleri bekleyim bakalım ne salııyacaklar:) yürü be türkiyemmmmm
  • Ne kadar güzel şirketlerine sahip çıkan bakan. Biz de Bakandan ve SHGM'den bizlere, şirketlere sahip çıkan açıklamalar beliyoruz. bizi sürekli döven SHGM istemiyoruz.

Fransa ve İspanya savunma bakanları, "Airbus A400M tipi" nakliye uçağının güvenilir ve yüksek performansta olduğu konusunda güvence verdi.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, İspanyol, Alman ve Polonyalı mevkidaşlarını ülkenin batısındaki Loirent kentinde ağırladı.

Le Drian, burada düzenlediği basın toplantısında, İspanya'da test uçuşu sırasında düşen "Airbus A400M tipi" nakliye uçağıyla ilgili soruları yanıtladı.

Fransız bakan, ordunun envanterinde 6 adet Airbus A400M tipi uçak bulunduğunu, bu uçakların şu ana kadar bin 700 saat uçuş yaptığını söyledi.

Bu uçakların "üst düzey performansa" sahip olduğunu belirten Le Drian, deneme uçuşu sırasında düşen uçak yüzünden söz konusu uçakların güvenilirliği konusunda acele karar verilmemesini istedi.

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes de Airbus'ın ürettiği askeri uçakların, Avrupa savunma sanayisinin büyük bir bölümünü oluşturduğunu ifade ederek bu uçaklara gerekli desteğin verilmesinin önemine işaret etti.

Son kaza yüzünden bu modelin geleceğiyle ilgili acele karar verilmemesi konusunda Fransız meslektaşı ile aynı görüşleri paylaştığını ifade eden Morenes, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, şu anda bu araştırmanın sonucunun beklenmesinden yana olduğunu kaydetti.

Alman Bakan Ursula von der Leyen de uçak kazasıyla ilgili olarak ülkesinin talep gelmesi halinde teknik uzmanları İspanya'ya gönderebileceğini söyledi.

Airbus A400M tipi uçak, cumartesi günü deneme uçuşu sırasında Sevilla kenti yakınlarında düşmüş, kazada dört kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi ağır yaralanmıştı.

Kazanın ardından, Almanya, İngiltere ve Türkiye, envanterlerinde bulunan uçakların uçuşlarını askıya alırken, Fransa daha önce planlı askeri operasyonlarda kullanılması öngörülen uçuşların devam etmesine karar vermişti.

A400M Programı 1985'te başlatılmış, Türkiye'nin katılımı 1988'de gerçekleşmişti. Almanya, Belçika , Fransa, İngiltere, İspanya ve Türkiye'nin katıldığı proje kapsamında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 10 uçak tedarik edilmesi planlanmıştı. Türkiye'ye ilk teslim Nisan 2014'te yapılmıştı.

A400M stratejik ulaştırma uçağı, ağır ve hacimli malzeme taşıma kapasitesine, yüksek sürat ve uzun menzile, "glass" kokpite, havada yakıt ikmaline, gelişmiş savunma yardımcılarına, görev planlama ve bakım bilgi sistemine, gelişmiş aviyoniklere (elektronik sistem) ve "data link"e (veri bağlantısı) sahip, yüksek teknolojiyle geliştirilmiş ulaştırma uçağı özelliği taşıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki iki A400M Atlas uçağı, havadan personel atlatma ve malzeme atma gibi taktik görevlerle uzun menzilli birlik intikalleri, yolcu ve malzeme taşıma gibi lojistik görevlerde kullanılıyor.

FRANSIZ BAKAN'DAN A400M AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tabi acele karar vermeyelim. ALIN geriye biz sonra Bilahare tekrar başvurur kararımızı takdim ederiz cancağızım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Germanwings kazası bu kadar sure zarfında çoktan yardımcı polat a yıkılmıştı. Ama bu kazada nedense hala araştırmalar sürüyor ve daha uzun süreceğe benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senaryo ~ 9 yıl önce
Zira kazadan kurtulanlar var. Bu gazilerle istisare sonucunda bir hikaye uydurulacak.
Yersen ~ 9 yıl önce
Yardımcı pilot uçağı kasten düşürmüş, yoksa airbus a güvenimiz sonsuz, onca sipariş var, borsa morsa kötü etkilenmesin şimdi şirket hisseleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
turkiye en onemli parcasini yapiyor bakin izleyin haberleri o parca yuzunden dustu diyecekler vurun kahpe ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
test farketmez ~ 9 yıl önce
Uçağın test uçuşu yapıyor olması ne farkeder ki... Sonuçta bu uçak "uçabilir" olduğu için o zavallı test pilotlarına veriliyor. Hemen güvenilirliğini sorgulamayın ne demek... Elbette herkes tedbirini alır ve böylesine yeni bir uçak için hemen uçuşlarını durdurur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 9 yıl önce
bence yorum yapmadan altrolleri bekleyim bakalım ne salııyacaklar:) yürü be türkiyemmmmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAKAN ve AIRBUS ~ 9 yıl önce
Ne kadar güzel şirketlerine sahip çıkan bakan. Biz de Bakandan ve SHGM'den bizlere, şirketlere sahip çıkan açıklamalar beliyoruz. bizi sürekli döven SHGM istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000