17 Ocak 2018, Çarşamba 17:31:24

Fransa'dan flaş karar!

Fransız hükümeti, 2008 yılında projesi onaylanan ve maliyeti en az 580 milyon euro olacak dev havalimanı ihalesinin iptal edileceğini belirtti.
  • Her yerde bir makarnacı var. Okumadan fikir sahibi olanlar lütfen yorum yazmayın. Veya biraz olsun ülkenizi sevin. Kitap okuyun. Çağdaş olun
  • Yeterince halk desteği yokmuş. Bunlar halka mı soruyorlar. Bak sen şu fransıza. Demek ki ileri demokrasi yok daha orada. Gerçi bizde de çoktandır ileri demokrasi demiyorlar. Yüzleri mi var diyecek.....
  • Bizde 24 milyon Euro muydu? Bunlar 580 mio Euro yapacaklarmış bu kadar fark nerden doğuyor acaba? bizim 3 cü Meydanımız 40 kere dahamı büyük olacak ? Son CDG ye gittim , eger bizim 3 meydan CDG den 10 kat büyük olursa ? Tahmin edemiyorum? Allah Vergi ödiyen Milletin yardımcısı olsun.
  • Bolgede zaten 1 havaalani varmis ve 2.ye gerek yokmus. O kompleksinizle elestirdiginiz Istanbul havalaaninda yilda kac milyon yolcu tasiniyor bir okuyun.
  • Proje rakamı yanlış olmasın. Bizim Muhteşem Havalimanımız EURO 8-10 milyar . Onlarınki Euro 580 milyon.
  • Adamlar çevreyi etkileyecek diye havalimanı projesini iptal ediyor. Biz ? Biz de çevreden bahsetmek bile yasak. Onun adı iki üç ağaç...
  • diye boşuna dememiş atalarımız. ....
  • biz 24milyar euroya havaalanı yapıyoruz. sizden zenginiz işte bak
  • Vah zavallı Fransa, bir havaalanı projesini bile hayata geçiremiyorlar. Yok neymiş çevreymiş, halk istemiyormuş, yer altı sularıymış, mış mış da mış mış. Bir de bize bak aslanlar gibi yapıyoruz yeni hava limanımızı. Ha bu arada yuvaları bozulan hayvanlar can havliyle denize atlayıp İstanbul'un muhtelif yerlerinde sahile vurmuşlar. Göçmen kuşların göç hattındaymış. Göçmesinler birader. Yer altı sularımız da olmasın varsın .Yer üstündekileri içeriz. Olacak o kadar..
  • Sadece kandan ve sömürgecilikten beslenmiş Avrupa’nın eski güçleri yavaş yavaş sendeliyor. Parlayan yıldız ise TR.

Fransız hükümeti, 2008 yılında projesi onaylanan ve maliyeti en az 580 milyon euro olacak dev havalimanı ihalesinin iptal edileceğini belirtti. Karara gerekçe olarak projenin yeterince halk desteği bulamaması ve politik çekişmeler nedeniyle sürüncemede kalması gösterildi

Fransa hükümeti yaptığı açıklamada, ülkenin batısında yapılmasına karar verilen ve 10 yıldır planlanan havalimanı projesini iptal etti.

İptal edileceği açıklanan projeyle, şehir merkezinin içinde kaldığı için genişleyemeyen mevcut havalimanını rahatlatmanın yanı sıra, batı Fransa'ya uluslararası bir turist koridoru açılması düşünülüyordu. Havalimanının otoyol ve demiryolu bağlantısı da bulunacaktı.

Yapılan açıklamada havalimanı projesinin iptal edilmesinin gerekçesi olarak yeterince büyük halk desteği almamasını gösterdi. Projenin büyüklüğü 580 milyon euro yani 710 milyon dolar civarındaydı.

Başbakan Edouard Philippe bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Notre-Dame-Des-Landes projesinden vazgeçileceğini açıkladı.

Mayıs ayında Fransa Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron da yıllar süren kararsızlık ve projenin geliştirilmesiyle ilgili politik çekişmelerin ardından hemen karar verileceğini belirtilmişti. 

PROTESTOLAR DÜZENLENİYORDU

Sadece siyasi arenayı değil halkın gündemini de bir dönem işgal eden projeye karşı çevreye yol açacağı zarar nedeniyle protesto gösterileri düzenleniyordu.

Notre-Dame-Des-Landes projesinin vahşi yaşam ve yer altı su havzalarını olumsuz etkileyeceğini belirten sivil toplum kuruluşları ve halk, zaten iyi işleyen Nantes Atlantique dolayısıyla ikinci bir havalimanını da gereksiz ve kullanışsız olacağını belirtiyordu.

Nantes şehri yakınlarındaki havalimanı projesi ilk olarak 1963 yılında planlanmıştı. Daha sonra çeşitli nedenlerle bir türlü ilerleyemeyen projeyi Jospin hükümeti tekrar gündemine almış ve yeni proje 2008 yılında onaylanmıştı.

İhaleyi kazanan Fransız inşaat devi Vinci'nin 2012 yılında başlayacağı söylenen projenin 2015'te bitmesi öngörülüyordu ancak tüm onaylar alınmasına rağmen inşaat bir türlü başlamadı.

Başbakan'ın açıklaması sonrası ihalenin yakın zamanda iptal edilmesi bekleniyor. Vinci ise şehirdeki diğer havalimanının modernizasyonunu yapacak.

Fransa'dan flaş karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Yav he he ~ 6 yıl önce
Her yerde bir makarnacı var. Okumadan fikir sahibi olanlar lütfen yorum yazmayın. Veya biraz olsun ülkenizi sevin. Kitap okuyun. Çağdaş olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ileri demokrasi ~ 6 yıl önce
Yeterince halk desteği yokmuş. Bunlar halka mı soruyorlar. Bak sen şu fransıza. Demek ki ileri demokrasi yok daha orada. Gerçi bizde de çoktandır ileri demokrasi demiyorlar. Yüzleri mi var diyecek.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
advanced ~ 6 yıl önce
bizimki advanced democracy
Maliyet ~ 6 yıl önce
Bizde 24 milyon Euro muydu? Bunlar 580 mio Euro yapacaklarmış bu kadar fark nerden doğuyor acaba? bizim 3 cü Meydanımız 40 kere dahamı büyük olacak ? Son CDG ye gittim , eger bizim 3 meydan CDG den 10 kat büyük olursa ? Tahmin edemiyorum? Allah Vergi ödiyen Milletin yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransiz sevicileri’ne ~ 6 yıl önce
Bolgede zaten 1 havaalani varmis ve 2.ye gerek yokmus. O kompleksinizle elestirdiginiz Istanbul havalaaninda yilda kac milyon yolcu tasiniyor bir okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevici ~ 6 yıl önce
Yazıları yazanlar vatansever olduklarından yazıyorlar. İşi biliyorlar. Çünkü okuyorlar. Körü körüne bir paket makarnaya kendilerini teslim etmiyorlar.
Erhan ~ 6 yıl önce
Proje rakamı yanlış olmasın. Bizim Muhteşem Havalimanımız EURO 8-10 milyar . Onlarınki Euro 580 milyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çevre ~ 6 yıl önce
Adamlar çevreyi etkileyecek diye havalimanı projesini iptal ediyor. Biz ? Biz de çevreden bahsetmek bile yasak. Onun adı iki üç ağaç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav he he ~ 6 yıl önce
Sen cevreden dolayi iptal ettiler san
Aklın yolu bir, ~ 6 yıl önce
diye boşuna dememiş atalarımız. ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fakirler ~ 6 yıl önce
biz 24milyar euroya havaalanı yapıyoruz. sizden zenginiz işte bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay be ~ 6 yıl önce
Vah zavallı Fransa, bir havaalanı projesini bile hayata geçiremiyorlar. Yok neymiş çevreymiş, halk istemiyormuş, yer altı sularıymış, mış mış da mış mış. Bir de bize bak aslanlar gibi yapıyoruz yeni hava limanımızı. Ha bu arada yuvaları bozulan hayvanlar can havliyle denize atlayıp İstanbul'un muhtelif yerlerinde sahile vurmuşlar. Göçmen kuşların göç hattındaymış. Göçmesinler birader. Yer altı sularımız da olmasın varsın .Yer üstündekileri içeriz. Olacak o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Why bee ? ~ 6 yıl önce
NANTES ŞEHRİNDE Kİ KÜÇÜK BİR ŞEHİRDİR,İŞLEYEN BİR HAVALİMANI VARKEN DİĞERİ GEREKSİZDİR..üSTELİK YENİ YATIRIM BU MEYDANA YAPILACAK...
Hasta Adam ~ 6 yıl önce
Sadece kandan ve sömürgecilikten beslenmiş Avrupa’nın eski güçleri yavaş yavaş sendeliyor. Parlayan yıldız ise TR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000