26 Mayıs 2016, Perşembe 19:26:07

Fransa’daki grevler hava trafiğini felç etti

Yüz binlerce Britanyalı yolcunun ara tatili, Fransa’da halihazırda devam eden grev nedeniyle kabusa dönüştü. Hava trafiği ve petrol rafinerilerinde çalışanların greve katılması ulaşım ağlarını felce uğratınca, Fransa’ya ya da Fransa üzerinden üçüncü ülkelere seyahat eden turistler zor durumda kaldı.
  • EURO 2016 başlayacakken işiniz zor
  • millet tr den bakinca tabi algilayamiyor olayi ama fransa da insanlar grevin insani bir hak oldugunu kabul ettikleri icin normal karsiliyorlar, yani sucu grevcilere atan yok.adamlar haklarini ariyorlar, bu cok dogal karsilaniyor. tr dekiler de diyorlar ki fransada gazeteler olayi kapatiyor, alakasi yok..sadece insanlar bunun normal oldugunu dusunuyor.arada cok buyuk algi farki var
  • Burdan ahkam kesenlet bilin ki adamlar haklarini ariyor turkiye deki emredersiniz demiyor HAK diye bir sey var degil mi
  • Hakları icin mucadele edenler kazaniyor - Tgs yöneticileri de işçinin mazeretine gözünü dikmiş mazeret alındığında yıllık izinden düşünüyor. İNSANLARIN haklarını satın alabilirsiniz fakat yargıyı alamayacaksınız.
  • grevi falan bırakın da yeni istihdam ilanı kulislerinden bahsedin.
  • Adamlar koyun degil arkadaslar, saygi duyun.
  • İkiyüzlü beyaz ırkın utanç kefereleri.
  • Sevindim daha beter olsunlar
  • Fransadaki insan hakları ihlallerinden endişeliyiz, göstericilere karşı orantısız güç kullanmasın, demokrasi öğrenin biraz, hadi bakiyim :)
  • Bir defada onlar zarar etsin hep türkiye olmaz

Hava trafiği çalışanları Fransa’nın yasalaştırmaya çalıştığı yeni iş yasasını protesto ediyor. Yasa taslağı, çalışma koşullarını zorlaştırıyor, güvencesizliği yaygınlaştırıyor ve emeklilik haklarını tırpanlıyor.

Independent’ta yer alan habere göre sendikalardan en büyüğü SNCTA, beş gün daha grevde olacaklarını açıkladı: Yarın, 3 ve 5 Haziran arası ile 14 Haziran. Önceki iş durdurma eylemleri yüzlerce seferin iptal edilmesine neden olmuş, özellikle Britanya ile İspanya arasındaki trafikte ciddi aksama yaşanmıştı.

Ryanair’de 70 sefer iptal, yenileri de eklenebilir

Yarın son iki aydır devam eden eylemler boyunca grev yapılan yedinci gün olacak. Grevler boyunca Ryanair Birmingham, East Midlands, Manchester ve Stansted’den Fransa, Portekiz, İspanya ve İsviçre’ye giden 70 seferini iptal etmek zorunda kaldı. Havayolu şirketi grevin önümüzdeki günler içinde de iptal ve gecikmelere neden olabileceğini açıkladı ve yolcularını uyardı.

British Airways da en az 20 seferini iptal etti, bunlardan sekizi Londra ile Madrid arasında, dördü de Barselona, Nice ve Paris’tendi. Cenova, Marsilya ve Toulouse yolcuları da aksamalardan etkilendi.

Dönüş çilesi henüz başlamadı

Air France ise daha önceki grevlerde olduğu gibi Paris Charles de Gaulle seferlerini sorunsuz gerçekleştireceğinden emin. Paris’teki diğer iki havalimanının ise grevden kısmen etkilenebileceği düşünülüyor.

Grevin önümüzdeki hafta Britanya’ya geri dönüşleri de zorlaştırması bekleniyor. Havayolu şirketleri seferleri iptal edilen yolcuların barınma ve yemek masraflarını da karşılamak zorunda olduğundan grevin maliyetinin ağır olması bekleniyor.

Diğer yandan karayolunu tercih eden yolcular da rafinerilerde devam eden grevden dolayı yakıt temin etmekte sorun yaşıyor.

Fransa’daki grevler hava trafiğini felç etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Euro 2016 ~ 8 yıl önce
EURO 2016 başlayacakken işiniz zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
millet tr den bakinca tabi algilayamiyor olayi ama fransa da insanlar grevin insani bir hak oldugunu kabul ettikleri icin normal karsiliyorlar, yani sucu grevcilere atan yok.adamlar haklarini ariyorlar, bu cok dogal karsilaniyor. tr dekiler de diyorlar ki fransada gazeteler olayi kapatiyor, alakasi yok..sadece insanlar bunun normal oldugunu dusunuyor.arada cok buyuk algi farki var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vayyyy ~ 8 yıl önce
Burdan ahkam kesenlet bilin ki adamlar haklarini ariyor turkiye deki emredersiniz demiyor HAK diye bir sey var degil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 8 yıl önce
Hakları icin mucadele edenler kazaniyor - Tgs yöneticileri de işçinin mazeretine gözünü dikmiş mazeret alındığında yıllık izinden düşünüyor. İNSANLARIN haklarını satın alabilirsiniz fakat yargıyı alamayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
grevi falan bırakın da yeni istihdam ilanı kulislerinden bahsedin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimseli ~ 8 yıl önce
Adamlar koyun degil arkadaslar, saygi duyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter Olun ~ 8 yıl önce
İkiyüzlü beyaz ırkın utanç kefereleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xx ~ 8 yıl önce
Sevindim daha beter olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
#DirenParis ~ 8 yıl önce
Fransadaki insan hakları ihlallerinden endişeliyiz, göstericilere karşı orantısız güç kullanmasın, demokrasi öğrenin biraz, hadi bakiyim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Bir defada onlar zarar etsin hep türkiye olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000