03 Ağustos 2016, Çarşamba 09:34:52

Fransa'da uçakla seyahat azaldı

Fransa’da açıklanan son rakamlar, terör saldırılarının ülke turizmini olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor.
  • Beter olsunlar
  • Anlasinlar terorun ne oldugunu halen fransada PKK kamplarini destekleyen kopeklerdir bunlar.KLM yer personelide grevde umarim yakinda batarlar.THY icin de cok iyi olur.

Fransa’da açıklanan son rakamlar, terör saldırılarının ülke turizmini olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor.

Uçak seferlerinin istatistiklerini araştıran "ForwardKeys" şirketine göre, Nice'deki terör saldırılarının ardından 14-25 Temmuz'da Fransa’ya uçakla gelen turist sayısı yüzde 8,8 oranında azaldı.

Aynı şirkete göre Fransa’ya yönelik son dönemdeki uçak rezervasyonu iptallerinin yüzde 20’ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Fransa’nın güneyindeki turistik La Cote d’Azur bölgesi turizm ofisine göre, güney sahillerindeki otellerin doluluk oranı Nice’deki saldırıların ardından daha önce yıllara oranla daha şimdiden yüzde 10 düştü.

Paris Bölgesi Turizm Komitesi, başkentteki turizm otel ve restoranlardaki doluluk oranının, 2016 yazında önceki yıllara oranla yüzde 20 azalmasının beklendiğini açıkladı. Normandiya kıyılarındaki otellerdeki doluluk oranının ise yüzde 30’a kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Fransa’ya uçakla gelenlerin oranı, ilk 6 ayda, geçen yıl aynı döneme kıyasla yüzde 5,8 düşüş göstermişti. Paris'e havayoluyla gelenlerdeki düşüş ise yüzde 11’i bulmuştu.

Paris Bölgesi Turizm Komitesi Başkanı Frederic Valletoux, basına yaptığı açıklamada, Nice'de düzenlenen saldırılar sonrası uzatılan olağan üstü hal ilanının, başta ABD’li ve Asyalı turistler için olumsuz etki yaptığını ifade etti. 

Ülkedeki terör saldırılarının yanı sıra son bir hafta içinde ulusal havayolları Air France’ın kabin memurlarının greve gitmesinin de hava ulaşımını ve dolayısıyla turizmi olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Fransa, 70 milyonu geçen turist sayısı ile dünyada en fazla ziyaret edilen ülkelerin başında geliyor.

Paris’te 13 Kasım 2015'te düzenlenen terör saldırılarında 130, 14 Temmuz 2016'da Nice'de düzenlenen saldırıda ise 84 kişi hayatını kaybetmişti. Son olarak, Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki bir kiliseye 26 Temmuz sabahı ayin sırasında giren 2 saldırgan, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı. Bir papazı öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Fransa'da uçakla seyahat azaldı

Yorumlar

Mehmet ~ 8 yıl önce
Beter olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Anlasinlar terorun ne oldugunu halen fransada PKK kamplarini destekleyen kopeklerdir bunlar.KLM yer personelide grevde umarim yakinda batarlar.THY icin de cok iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci2 ~ 8 yıl önce
amin ve insallah

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000