08 Haziran 2016, Çarşamba 09:18:26

Fransa'da sular durulmuyor

Avrupa Futbol Şampiyonası'na iki gün kala Paris'in Charles de Gaulle havalimanının girişleri istihdam piyasası reformunu protesto eden sendikalar tarafından bloke edildi.
  • avrupanin en buyuk havayollarindan birisi greve gidiyor, bunun haberini yapacaklar tabi ki. is ilani bekliyorsan kariyer sitelerine bakmani tavsiye ederim burasi haber sitesi
  • o değil de yeni istihdam ilanlarını bekliyoruz halen. boş haberleri bırakın bu haberlere ağırlık verin.

Avrupa Futbol Şampiyonası'na üç gün kala Paris'in Charles de Gaulle havalimanının girişleri istihdam piyasası reformunu protesto eden sendikalar tarafından bloke edildi. Yüzlerce havalimanı görevlisinin katıldığı eylem bir saat sürdü. Sendika sözcüleri Cumhurbaşkanı François Hollande 'den çalışma yasalarının çalışanlar aleyhine değiştirilmesini öngören planların geri çekilmesini talep ettiler.

Havalimanı eylemi izinsiz ve sorumsuzca yapıldığı gerekçesiyle resmi makamlarca eleştirildi. Açıklamada, güvenlik ekiplerinin terör tehlikesini önleme ve sınır kontrolleri yapma görevini yerine getiremediğine yer verildi. Resmi makamlarca, çok sayıda futbolseverin limana indiği gün eylem başlatan protestocuların tek amacının havalimanını işlemez hale getirmek olduğu belirtildi.

Fransa hükümetinin işsizlikle mücadele amacıyla hazırladığı istihdam piyasası reformu, 35 saatlik haftalık çalışma süresinin uzatılabilmesini ve işten çıkarmanın kolaylaştırılmasını öngörüyor. Reform planlarına karşı aylar önce başlatılan protesto gösterileri ve grevler Fransa'da günlük hayatı kısmen felce uğratmıştı. Paris yönetimi demiryolları grevinin Avrupa Şampiyonası'nı etkilememesi için eylemin bir an önce sona erdirilmesini sağlamaya çalışıyor.

Grev ve eylemlerin turnuva boyunca sürmesinden endişe ediliyor. Fransız Havayolları Air France'nin pilotları turnuvanın başlayacağı cuma günü grev yapma kararı almışlardı. 14 Haziran'da yapılması kararlaştırılan büyük protesto eyleminin turnuvada güvenliği sağlamaya çalışan polise ek yük oluşturacağı ifade ediliyor.

Fransa'da sular durulmuyor

Yorumlar

AF ~ 8 yıl önce
avrupanin en buyuk havayollarindan birisi greve gidiyor, bunun haberini yapacaklar tabi ki. is ilani bekliyorsan kariyer sitelerine bakmani tavsiye ederim burasi haber sitesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
o değil de yeni istihdam ilanlarını bekliyoruz halen. boş haberleri bırakın bu haberlere ağırlık verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000