07 Şubat 2019, Perşembe 08:50:36

Fransa ve Almanya ortak uçak üretecek

Fransa ve Almanya arasında yeni nesil savaş uçaklarının üretimi konusunda 65 milyon avroluk anlaşma imzalandı.
  • Bosverin beyler kim ne yaparsa yapsin. Bizi ilgilendirmez. Biz türk milleti olarak kendi milli ürettiklerimize bakmamiz lazim. Almanya fransa ne üretirse üretsin. Bizim adimiz yeter onlara. Adımızda kanımızda tarihimizde türk. Sonuçta viyanaya kadar geldik. Belki almanlarin ve fransizlarin ailelerinde kendilerinin bile bilmedikleri türk kani vardir. Anlayan anladi demek istediklerimi. Herkeze saygilar.
  • Avrupali olmak istiyorsak boyle projelere girmemiz lazim, Turkiye nin en buyuk hatasi konsorsiyum yapmamasi, Avrupa olmuyor mu al yanina Guney Kore ile Japonya yi savua sanayide yeni kutup ac
  • Vay bee nerden nereye ww2 de savasan 2 ülke ortak ucak yapacak...
  • 65 milyona neler yapıldığını gördükçe bizdeki milyar dolarlık bir işe yaramayan projeler, kamu bütçeleri geliyor aklıma
  • şimdi almanya bizi kıskanıyor batı bizi kıskanıyor desek mi demesek mi kararsızım, neyse AHaberi izleyeyim biraz. bagcilarda oturup kopenhag havasına gireyim.
  • adamlar 4-5 yılda uçağı uçaracak galiba , bizimki de 4-5 yılda havada olur mu acaba

Fransa ve Almanya arasında yeni nesil savaş uçaklarının üretimi konusunda 65 milyon avroluk anlaşma imzalandı.

Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Paris'in banliyölerinden Gennevilliers'de Fransız şirketi Safran'ın merkezinde, Safran ve Alman MTU şirketleri, yeni nesil savaş uçakları üretimi konusunda iki yıllık anlaşma imzaladı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ve Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen da imza törenine katıldı.

Savaş uçaklarının üretimi için iki ülke tarafından eşit şekilde finanse edilecek 65 milyon avroluk bütçe ayrıldı.

İki ülke arasında yeni silahlar ve insansız hava araçlarının geliştirilmesi konusunda da iş birliği yapılacağı kaydedilirken, Fransız Airbus ve Dassault şirketlerinin uçakların tasarım ve konseptini belirleyeceği bildirildi.

Fransa Savunma Bakanı Parly, burada yaptığı konuşmada, "Bugün Avrupa savunma ve güzel Fransa-Almanya iş birliğimiz için önemli bir etapı geçtik." dedi.

Le Monde gazetesinde yer alan haberlerde de ilk uçuş denemesinin 2025'te yapılacağı ve bu uçakların 2040'ta Fransız Rafale ve Alman Eurofighter uçaklarının yerini alacağı belirtildi.

Fransa ve Almanya ortak uçak üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Yildirim ~ 5 yıl önce
Bosverin beyler kim ne yaparsa yapsin. Bizi ilgilendirmez. Biz türk milleti olarak kendi milli ürettiklerimize bakmamiz lazim. Almanya fransa ne üretirse üretsin. Bizim adimiz yeter onlara. Adımızda kanımızda tarihimizde türk. Sonuçta viyanaya kadar geldik. Belki almanlarin ve fransizlarin ailelerinde kendilerinin bile bilmedikleri türk kani vardir. Anlayan anladi demek istediklerimi. Herkeze saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA USA ~ 5 yıl önce
Avrupali olmak istiyorsak boyle projelere girmemiz lazim, Turkiye nin en buyuk hatasi konsorsiyum yapmamasi, Avrupa olmuyor mu al yanina Guney Kore ile Japonya yi savua sanayide yeni kutup ac

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Germany ~ 5 yıl önce
Vay bee nerden nereye ww2 de savasan 2 ülke ortak ucak yapacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
65 milyon € ~ 5 yıl önce
65 milyona neler yapıldığını gördükçe bizdeki milyar dolarlık bir işe yaramayan projeler, kamu bütçeleri geliyor aklıma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Hata vardır, 65 milyon€'ya yeni nesil uçak geliştirilmez. Günümüz Otomobili bile geliştirilemez bu fiyata.Rakam ve bilgide eksiklik var.
~ 5 yıl önce
65 milyona Hürkuş yaparlar ancak.
Yorumcu ~ 5 yıl önce
şimdi almanya bizi kıskanıyor batı bizi kıskanıyor desek mi demesek mi kararsızım, neyse AHaberi izleyeyim biraz. bagcilarda oturup kopenhag havasına gireyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 5 yıl önce
Bağcılarda oturup kopenhag havasına girmek:))))) Milyonların hissiyatını dile getirmişsin;)
seyyah ~ 5 yıl önce
adamlar 4-5 yılda uçağı uçaracak galiba , bizimki de 4-5 yılda havada olur mu acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malumunuz ~ 5 yıl önce
Belli ki projenin temeli yıllar önce atılmış yoksa hop diye ilk uçuş tarihini vermek kolay değil
Malumunuza ~ 5 yıl önce
Kolay değilse değil, ne var bunda? Adamlar zoru başarmış işte. Sanki daha önce hiç yapmadıkları şey mi? Bir uçağı sıfırdan tasarlayıp uçurmak ile zaten uçan bir uçağın platformunu kullanarak veya küçük değişiklikler yaparak yeni bir konfigürasyonla uçurmak için gerekli süreler zaten belli, bilinen şeyler. Bunun neresi zor? İradeyi gösterip bütçeyi de koyduğun zaman elde olmayan ufak tefek engeller dışında bir sapma kalmıyor ( bizim gibi uçak motorunu kendin yapamıyorsan ve yabancı firmalardan senin için motor yapmasını istediysen vs )
Cevap ~ 5 yıl önce
Bizim uçaklar önceki seçim dönemlerinde uçmaya başladı. Haberiniz yok galiba.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000