31 Ağustos 2016, Çarşamba 10:05:34

Fransa havalimanlarında güvenlik açığı

Suriye'de 'SOS Chretiens d'Orient' adlı Fransız kuruluş için faaliyetlerde bulunan Damien Rieu, Fransa havaalanlarındaki güvenlik açığını gözler önüne serdi.
  • madem kim terörist kim değil biliniyor ve otomatik olarak sorguya alınabiliyor, madem adam terörist diye biliyorsun da neden salıyorsunuz?
Suriye'de 'SOS Chretiens d'Orient' adlı Fransız kuruluş için faaliyetlerde bulunan Damien Rieu, Fransa havaalanlarındaki güvenlik açığını gözler önüne serdi.

20 Ağustos'ta Suriye'den Paris'teki Charles de Gaulle Havaalanı’na uçan Rieu, Fransa sınırları içerisine girene kadar geçen süreci kameraya çekti. Twitter hesabından yayınladığı video büyük ilgi uyandraın Rieu, Sputnik'in sorularını yanıtladı.

"Suriye'den Fransa'ya döndüğümde —ilk kez değil-, hiç kimse bana bir şey sormuyor, beni kontrol etmiyor. Evet, sefer, doğrudan Şam-Paris seferi değil ancak Beyrut ya da Cezayir üzerinden geliyorum. Lübnan'da El Nusra Cephesi, IŞİD yanlıları var ve Suriye sınırı kolayca geçilebiliyor. Ancak havalimanındaki hiç kimse size bir şey sormuyor ve biyometrik pasaport kontrolünden geçerken de görevliyle aranızda bir konuşma geçmiyor" diyen Rieu, bu kez havaalanındaki durumu kameraya almaya karar verdiğini belirterek çekimi de bu nedenle gerçekleştirdiğini ifade etti.

‘SURİYE’DEN GELEN HERKESİN KONTROL EDİLMESİ GEREKİYOR’

Neredeyse savaş koşullarında yaşayan Fransa'da böyle bir durumun inanılmaz olduğunu kaydeden Rieu, "Seyahat amacına bakılmaksızın, Suriye'den gelen herkesin kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.

'İSTİBARAT SERVİSLERİ RİEU GİBİ KİŞİLERİ BİLİYOR'

Fransa İstihbarat Faaliyetleri Araştırma Merkezi'nden Gerald Arboit, Fransız istihbarat servislerinin Rieu gibi kişiler hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu nedenle özel bir sorgulama yapılmadığını belirtti. Arboit, Charles de Gaulle havalimanına gelen teröristlerin ise İç Güvenlik Genel Müdürlüğü tarafından otomatik olarak tespit edildiğini ve sorguya alındığını ifade etti.

 

 

Fransa havalimanlarında güvenlik açığı

Yorumlar

kim ~ 8 yıl önce
madem kim terörist kim değil biliniyor ve otomatik olarak sorguya alınabiliyor, madem adam terörist diye biliyorsun da neden salıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000