21 Temmuz 2017, Cuma 09:20:06

Fransa 31 uçağını hibe etti!

Fransa, 2005’te kullanmayı durdurduğu Jaguar tipi 31 savaş uçağını Hindistan’a hibe etti
  • satilan ragafe ucagi 36 degildir,esas sayisi 360 dir
  • sizin orda sayı saymayı bilen yok mu airport ? 8 milyar euroya 36 rafale mi olur? tanesi 220m.

Le Point dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, Hindistan Hava Kuvvetlerinden üst düzey yetkililerin 17-20 Temmuz arasında Paris’e gelerek görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Geçen yıl Hindistan’a 36 adet Rafale tipi savaş uçağı satan Fransa’nın, 2005’te kullanmayı durdurduğu Jaguar tipi 31 savaş uçağını Hindistan’a hibe ederek yeni bir Rafale satışı peşinde olduğu ileri sürüldü.

YEDEK PARÇA OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK

Haberde, hibe edilen 31 uçağın sadece eğitim veya yedek parça amacıyla değerlendirilebileceği ifade edildi. Habere göre, dünya üzerinde Jaguar tipi uçakları kullanan son ülke olan Hindistan, bu uçakları mevcut 105 uçağın yenilenmesi ve yedek parça takviyesi amacıyla kullanacak.

12 yıldır Chateaudun kentindeki hangarlarda bekletilen Jaguar tipi uçakların adedinin yaklaşık 300 bin euro satılabileceği kaydedilerek Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Hindistan’dan yeni bir Rafale siparişi alabilme hedefiyle bu uçakları hibe etme kararı verdiği öne sürüldü. Fransa, uzun yıllar pazarlık yaptığı Rafale tipi savaş uçakların satışında başarı sağlamış ve geçen yıl Hindistan’a 8 milyar euro karşılığında 36 adet satmayı başarmıştı.

Rafale uçaklarının üreticisi Dassault’un Genel Müdürü Eric Trappier, Hindistan’dan sonra Mısır ve Katar ile 24 uçaklık satış sözleşmesi imzaladıklarını ve Malezya ile 18, Hindistan ile de 57 uçaklık yeni sözleşmeler için görüşmelerin sürdüğünü kaydetmişti.

Fransa, geçen hafta da 21 milyon euroya 63 adet Mirage F1 tipi uçağı, Amerikan Hava Kuvvetleri'ne, eğitim amacıyla kullanılmak üzere sattığını duyurmuştu.

KÖRFEZ SAVAŞI'NDA KULLANILMIŞTI

Fransa-İngiltere ortak yapımı Jaguar uçakları, 1968’de ilk uçuşunu gerçekleştirmiş ve 2005’e kadar Fransız, 2007’ye kadar da İngiliz ordusunda yer almıştı. Jaguarlar son olarak Körfez Savaşı ve Bosna Savaşı’nda kullanılmıştı.

Fransa 31 uçağını hibe etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

satu ~ 7 yıl önce
satilan ragafe ucagi 36 degildir,esas sayisi 360 dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matematik ~ 7 yıl önce
sizin orda sayı saymayı bilen yok mu airport ? 8 milyar euroya 36 rafale mi olur? tanesi 220m.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece Ucak? ~ 7 yıl önce
Merhabalar, Fiyat sadece uçak fiyatı değil. Silah,bakım ve iki adet üs kurulumunu içeriyor. Bknz: https://www.quora.com/Why-is-the-cost-so-high-of-the-Rafale-fighter-jets-that-India-is-procuring-from-France-What-all-does-the-price-include
Hebele ~ 7 yıl önce
Sadece uçak parası değil, eğitim , yedek parça vs. Paket olarak düşün.
Beberuhi ~ 7 yıl önce
Iskonto yapmislardir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000