06 Mart 2011, Pazar 08:17:52

Frankfurt saldırganı suçunu itiraf etti

Almanya’nın uluslararası Frankfurt Havalimanı’nda Çarşamba günü düzenlediği saldırıda 2 Amerikan askerinin ölmesine, 2 askerin de ağır yaralanmasına neden olan Kosovalı 21 yaşındaki Arid Uka’nın "radikal İslamcı motifle" saldırı düzenlediği bildirildi.
  • Ellerine fırsat geçti yaa artık tüm müslümanlar teröristtir yineee dimi ? Ama bilmezlerki esas teröristler dünyada Abd ve İsraeldir ! ! ! Biraz daha geçmişe bakarsanız teröristler sayılamayacak kadar çok... CİHAT FARKLIDIR TERÖRİZM FARKLIDIR, BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM ! ! !
Ailesi Kosova’dan Almanya’ya 40 yıl önce göç eden Arid, Mitroviça’da dünyaya gelmesi karşılık Almanya’da büyüdüğü belirlendi. Topluma uyum sağlamış bir portre çizerken sürekli internette girerek İslamcı forumlara katıldığı, cihattan söz ettiği belirlendi.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Rhein, Frankfurt Havaalanı’nda 2 Amerikalı askeri öldüren Kosovalı saldırgan Arid Uka’nın suçunu itiraf ettiğini söyledi. Rhein, ilk soruşturma sonuçlarına göre 21 yaşındaki saldırganın radikal dinci gruplar tarafından eğitildiğini saldırıyı tek başına yapmayı planladığının tahmin edildiğini söyledi.

Bu arada Kosovalı saldırganı radikalleştirdiği tahmin edilen Arap imam Şeyh Abdüllatif olduğu öne sürüldü. Şeyh Ablüllatif, Hessen eyalet polisi tarafından incelemeye alındı. Amerikalı askerleri taşıyan otobüse saldırı düzenlenmesinin ardından “Panorama cafe açıldı'' koduyla havalimanında alarma geçildi.

Alman basını Arid Uka’nın İnternet’teki sosyal paylaşım sitesi Facebook’a aktif katıldığı, radikal İslami vaizcilerin internette sıkı bir takipçi olduğu ifade edildi. Saldırganın geçen Haziran ayında tutuklanan Suriye asıllı Alman Rami M. ile arkadaşlık yaptığı bildirildi. Onun etkisinde kaldığı belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanlığı geçen aralık ayında ülkede terör saldırısı düzenlenebileceğine dair istihbarat aldıklarını açıklamış ve güvenliğin artırılacağını duyurmuştu. Noel öncesinden bu yana özellikle havalimanları ve tren istasyonları başta olmak üzere ülkedeki kamusal alanlarda yoğun güvenlik önlemleri uygulandığı vurgulandı.


Frankfurt saldırganı suçunu itiraf etti

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ellerine fırsat geçti yaa artık tüm müslümanlar teröristtir yineee dimi ? Ama bilmezlerki esas teröristler dünyada Abd ve İsraeldir ! ! ! Biraz daha geçmişe bakarsanız teröristler sayılamayacak kadar çok... CİHAT FARKLIDIR TERÖRİZM FARKLIDIR, BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000