03 Mayıs 2011, Salı 15:39:29

FLYDUBAI'DEN BÜYÜME BAŞARISI

Küresel ekonomik krize rağmen flydubai büyümeye devam ediyor. 2010 yılında bir önceki yıla göre ortalama yüzde 120 büyüyen flydubai’nin uçuş ağı da yüzde 164 büyüme başarısı gösterdi.
  • Fly dubai istanbul LF'i %63 ilk 3 ayda 12717 tolcu taşımış. Fiyasko yazan arkadaş işkembeden sallama
  • fly dubai nin 4 ülkede durumu iyi fly dubai müşterileri agırlıklı olarak hindistanlılar çünkü hindistanlılar B.A.E , QATAR ve BAHRAİN de çalışıyorlar ve ucuz oldugu için fly dubai yi tercih ediyorlar aktarma imkanı oldugu ıcın katar ve bahreyn hatları full dıyebılırım son 3 ayda 3 kere kullandım ucaklar full dolmuştı istanbul hattında ise pek doluluk yok
  • diger hatlarini çok iblemiyorum ama.. istanbul hattı tam bir fiyasko.. her seferde 40 yolcu gidiyor 30 yolcu geliyor.
  • Nasıl bir büyümedir bu . Darısı diğerlerinin başına.
Dubai’nin turizm yapısı küresel ekonomik krizde de büyümeye devam ediyor.

Dubai'nin ilk indirimli havayolu flydubai'nin CEO'su Ghaith Al Ghaith de küresel ekonomik krizin en kötü günlerinde bile Dubai'nin turizm altyapısını güçlendirmeye devam ettiği için yetkililere teşekkür etti.

"Çoğu kişi, insanların seyahat harcamalarını kıstığı bir dönemde otellerin ve bunlarla bağlantılı turizm altyapısının geliştirilmesine yatırıma devam eden Dubai'nin tutumunu şüpheyle karşılamıştı" diyen Al Ghaith sözlerine şöyle devam etti: "Krizin dip noktasında Dubai'nin ilk indirimli havayolu flydubai'nin kuruluşuna da şüpheyle yaklaşılmıştı. Ama Dubai haklı çıktı. Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne gelenlerin ve Dubai havalimanını kullanarak seyahat edenlerin sayısında hız kesmeden devam eden artış ve bu tablonun gerektirdiği altyapı yatırımlarına devam etmenin doğru tercih olduğunu ortaya koydu. Bu yatırımlara devam edilmemiş olsaydı Dubai artan yolcu ve turist hacmini avantaja çevirecek bir konumda olmayacaktı" dedi.

Bölgedeki karışıklıkların ve ekonomik krizin zamanla etkisini yitirecek geçici durumlar olduğunu söyleyen Ghaith “Bu durumlar sona erdiğinde insanlar tekrar seyahat etmeye başlayacak. Dubai bu alandaki yatırımlarını sürdürmekle, sorunlar ortadan kalktığında kaçınılmaz bir biçimde tekrar hız kazanacak. flydubai'nin kendi rakamlarına bakıldığında, dünya genelinde uzun süredir yaşanan en ciddi ekonomik kriz sırasında faaliyetlerine başlamış olmasına rağmen bu kararın doğru yönde atılmış bir adım olduğu görülmektedir. Filo 2010 sonunda 2009 sonuna göre ortalama yüzde 120 büyürken, uçuş ağındaki büyüme aynı dönemde yüzde 164 olarak gerçekleşti. Sırf bu rakamlar bile flydubai'nin bölgedeki havayolu seyahatlerinde ciddiye alınması gereken bir oyuncu olduğunu göstermeye yeter" diye konuştu.

Ghaith, zamanında iniş ve kalkışlarla önemli bir noktada olduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti " Filonun yarısından fazlasında flydubai'nin devrim niteliğindeki uçuş eğlence sistemi bulunduran 16 yeni Boeing 737-800NG uçakla, 36 noktaya, haftada 500'den fazla uçuş gerçekleştiriyoruz. 2010 yılında flydubai zamanında kalkışlarda yüzde 83, varışlarda ise yüzde 80 gibi son derece ciddi rakamlara imza attı. Bunlar bir havayolunun başarı düzeyinin önemli göstergeleri arasında yer alıyor ve flydubai'yi havayolu sektörü genelinde en üst noktalara taşıyor" dedi.

Yeni hatlarıyla ilgili de konuşan flydubai CEO'su Ghaith Al Ghaith uçuş ağına Riyad ve Cidde'yi de ekleyerek Suudi Arabistan Krallığında iki yeni noktaya daha uçmaya başladıklarını ifade etti. Yeni noktalarla havayolunun Suudi Arabistan'da Gassim, Yanbu ve Abha'yı kapsayan uçuş ağı daha da genişlemiş olacağını belirten Ghaith sözlerini şöyle noktaladı "Suudi Arabistan uzun süredir flydubai için önemli noktalardan birisi ve Riyad ve Cidde'yi büyüyen uçuş ağımıza eklemekten mutluluk duyuyoruz. Her ay iş ve eğlence amaçlı olarak BAE ve Suudi Arabistan arasında uçan çok sayıda yolcuya bakarak önümüzdeki aylarda ekonomik uçuşlarımızın son derece popüler olacağını söyleyebiliriz."
FLYDUBAI'DEN BÜYÜME BAŞARISI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Fly dubai istanbul LF'i %63 ilk 3 ayda 12717 tolcu taşımış. Fiyasko yazan arkadaş işkembeden sallama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fly dubai nin 4 ülkede durumu iyi fly dubai müşterileri agırlıklı olarak hindistanlılar çünkü hindistanlılar B.A.E , QATAR ve BAHRAİN de çalışıyorlar ve ucuz oldugu için fly dubai yi tercih ediyorlar aktarma imkanı oldugu ıcın katar ve bahreyn hatları full dıyebılırım son 3 ayda 3 kere kullandım ucaklar full dolmuştı istanbul hattında ise pek doluluk yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
diger hatlarini çok iblemiyorum ama.. istanbul hattı tam bir fiyasko.. her seferde 40 yolcu gidiyor 30 yolcu geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl bir büyümedir bu . Darısı diğerlerinin başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000