19 Mart 2016, Cumartesi 07:55:44

Flydubai uçağı düştü

Flydubai Havayolları'na ait Boeing 737-800 uçağı düştü.
  • herkezin basi sagolsun
  • Rostov Na Donu Meydan irtifası 282 feet. Minimum sektör irtifası 2300 feet, karar irtifası 440 feet. Nasıl oluyor da 4000 feet irtifadan 10 saniyede yere çakılabiliyor, anlayamadık. Serbest düşüşte bile daha uzun sürer.
  • Gerçekten yuh.kadın kız muhabbeti yapan yaratıklar.sizinde birgün karınız kızınız ananız bacınız böle ağıza düşerse iyimi olur.ülkenin her tarafında bomba patlıyor.trende otobüste vapurda mesela.onlar ne yapıyor olurdu?biraz empati yapın empati.gerçi yitip giden Canların arkasından böle konuşan yaratıklara empati yapın demek benim cahilliğim.umarım hakettiğinizi yaşarsınız.
  • Yorumlari gorunce no comment nasil cikmis anladim.
  • Çok üzücü gerçekten. Eklemek istediğim birşey var. Burada meslektaşlarımız dışında kimse havacılık uzmanı değil zaten. İnsanların da kazanın nedenleri hakkında düşündükleri var ve burada paylaşmak istiyorlar. Saygı göstermek gerekli diye düşünüyorum. Emniyetli uçuşlar.
  • Yorumları okuyunca dehşete düştüm .Bu yorumları yazanlarla aynı milleti paylaşmaktan hicap duyuyorum , yazıklar olsun sizlere !!! böylesine üzüntü verici bir olayda yazılan yorumlara bakın ... Editörden ricam her yazılan yoruma da yer vermemesi. Lütfen yazılanları iyi okuyup yayınlayınız !!!
  • Pilot bye-bye diyip ucagi yere cakmasin? Bari rostovun havalimaninin icine direkt caksaydi..Nasil olsa Putin denen irkci .. Turk insaat sirketlerine proje vermiyordu,ve Rostov havalimani projeside vardi icinde..
  • Olan 33 bayana oldu.Bu ulkede zaten Turk bayanlarindan cekiyoruz,tam Rusya ile bayan takasi yapalim derken,33 tane bayanin bu sekilde can vermesi....Rus kizlari nimettir bir Turk erkeginin kutsal gorevi.
  • Bu ucagin ucus nedenleri dikkatsizlik..Belkide pilotun akli arkadaki esmer hostesdeydi.Belki klasik bizim yatilarda yaptigimiz gibi romantik bir kac tastisma yasandi...Neden olmasin..Ise konsantre meselesi bu.
  • Yorumları okuyorumda. Aklım almıyor. Bu nasıl bir terbiyesizlik! İnsanlar ölmüş gitmiş.. Bu mu sizin bilginiz vizyonunuz.. Nelerle bağdaştırmışsınız.. İşte bu cahillik ön yargı bu ülkeyi hep geride bırakmıştır..birgün o uçaklardan birinde bir yakınınız olmayacağı ne malum. 3 arkadaşım o şirkette uçuyor. Birinden hala haber alamadım. Lütfen saygı gösterin.. Ama biz zaten herşeye fikrimiz var ama bilgimiz yok olan insanlarız..yorumlardan çok açık ve net anlayabiliyorum. Birde uçakta sizin gibilerle uğraşıyoruz. Yok neden inemedik! yok neden tur atıyoruz! Neden geç kaldınız vs..

Dubai-Rostov seferi yapan FlyDubai Havayolları'na ait FZ981 sefer sayılı uçak Rostov'a inişi sırasında düştü.

Kötü hava koşullarından dolayı inişte zorlandığı belirtilen uçağın ikinci iniş denemesinden sonra düştüğü belirtildi. İlk denemesinde başarısız olan pilotun son sözleri, " ikinci kez deniyorum" oldu. İki saat havada tur atan uçak, ikinci denemesinde 4 bin feet yükseklikten 10 saniye içerisinde yere çakıldı. Önce kanadını yere vuran uçak sonrasında alev aldı.

Uçakta 55 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Düşen uçakta kurtulan olmadığı öğrenildi. uçakta bulunanlardan 44'ünün Rus, 8'inin Ukrayna, ikisinin Hintli ve birinin de Özbek vatandaşı olduğu belirtilirken, yolcular arasında 4 de çocuk bulunduğu bildirildi. Kazadan sonra havalimanı uçuşlara kapatılırken TK293 sefer sayılı Rostov uçağı da İstanbul'a geri döndü.

Emirates Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı El Maktum tarafından 2008 yılında kurulan FlyDubai Havayolları,2009 yılında operasyonlarına başladı. Dubai'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na da sefer düzenleyen şirketin filosunda tamamı Boeing olmak üzere 49 uçak bulunuyor. Filonun yaş ortalaması ise 3.5.

Düşen A6-FDN kuyruk tescilli yeni nesil Boeing 737-800 uçağı, ilk uçuşunu 2010 yılında yaptı, Ocak 2011'de de Flydubai filosuna katıldı.

Bu arada Rostov Havalimanı'na inişi sırasında düşen uçağın o anları havalimanına yakın bir yerdeki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde uçağın iniş sırasında hızlıca piste düştüğü görülüyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada da; 'Şirketimizin FZ981 sefer sayılı uçağı düşmüştür. Kazayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Daha sonra detaylı açıklama yapılacaktır' denildi.


Yolcu yakınları kaza sonrası sakinleştirilmeye çalışılıyor.

İşte uçağın rotası:



09.30:

Uçağın iki karakutusundan biri bulundu.

 

Flydubai uçağı düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (125)

Esra ~ 8 yıl önce
herkezin basi sagolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
URRR ~ 8 yıl önce
Rostov Na Donu Meydan irtifası 282 feet. Minimum sektör irtifası 2300 feet, karar irtifası 440 feet. Nasıl oluyor da 4000 feet irtifadan 10 saniyede yere çakılabiliyor, anlayamadık. Serbest düşüşte bile daha uzun sürer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
microburst ~ 8 yıl önce
ruzgar kaymasi dedigimiz olay
Yuhhh ~ 8 yıl önce
Gerçekten yuh.kadın kız muhabbeti yapan yaratıklar.sizinde birgün karınız kızınız ananız bacınız böle ağıza düşerse iyimi olur.ülkenin her tarafında bomba patlıyor.trende otobüste vapurda mesela.onlar ne yapıyor olurdu?biraz empati yapın empati.gerçi yitip giden Canların arkasından böle konuşan yaratıklara empati yapın demek benim cahilliğim.umarım hakettiğinizi yaşarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Yorumlari gorunce no comment nasil cikmis anladim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
Çok üzücü gerçekten. Eklemek istediğim birşey var. Burada meslektaşlarımız dışında kimse havacılık uzmanı değil zaten. İnsanların da kazanın nedenleri hakkında düşündükleri var ve burada paylaşmak istiyorlar. Saygı göstermek gerekli diye düşünüyorum. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOKMAK ~ 8 yıl önce
Yorumları okuyunca dehşete düştüm .Bu yorumları yazanlarla aynı milleti paylaşmaktan hicap duyuyorum , yazıklar olsun sizlere !!! böylesine üzüntü verici bir olayda yazılan yorumlara bakın ... Editörden ricam her yazılan yoruma da yer vermemesi. Lütfen yazılanları iyi okuyup yayınlayınız !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlis,dusus. ~ 8 yıl önce
Pilot bye-bye diyip ucagi yere cakmasin? Bari rostovun havalimaninin icine direkt caksaydi..Nasil olsa Putin denen irkci .. Turk insaat sirketlerine proje vermiyordu,ve Rostov havalimani projeside vardi icinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ? ~ 8 yıl önce
Sen nasıl bir malukatsın ki bu kadar bencil olabiliyorsun ölen insanları düşün ve beynini kullanmayı dene. İnsan dışı malukat.
~ 8 yıl önce
Nasssı yani?
Yazik ~ 8 yıl önce
Olan 33 bayana oldu.Bu ulkede zaten Turk bayanlarindan cekiyoruz,tam Rusya ile bayan takasi yapalim derken,33 tane bayanin bu sekilde can vermesi....Rus kizlari nimettir bir Turk erkeginin kutsal gorevi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
Çok yazık.baban seni israf etmiş.kazara oluşmuşsun.
kazara olusan insansi ~ 8 yıl önce
sen "kaza kursunu"nun vucut bulmus halisin. Her halinle tam manasiyla bir BAMYA oldugun acik. Eminim baban olacak adam sirf sen ona " baba " diyemeyesin diye senin telefonlarina bile cevap vermiyordur, sapik.
Muhtemel. ~ 8 yıl önce
Bu ucagin ucus nedenleri dikkatsizlik..Belkide pilotun akli arkadaki esmer hostesdeydi.Belki klasik bizim yatilarda yaptigimiz gibi romantik bir kac tastisma yasandi...Neden olmasin..Ise konsantre meselesi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Amiri... ~ 8 yıl önce
Yorumları okuyorumda. Aklım almıyor. Bu nasıl bir terbiyesizlik! İnsanlar ölmüş gitmiş.. Bu mu sizin bilginiz vizyonunuz.. Nelerle bağdaştırmışsınız.. İşte bu cahillik ön yargı bu ülkeyi hep geride bırakmıştır..birgün o uçaklardan birinde bir yakınınız olmayacağı ne malum. 3 arkadaşım o şirkette uçuyor. Birinden hala haber alamadım. Lütfen saygı gösterin.. Ama biz zaten herşeye fikrimiz var ama bilgimiz yok olan insanlarız..yorumlardan çok açık ve net anlayabiliyorum. Birde uçakta sizin gibilerle uğraşıyoruz. Yok neden inemedik! yok neden tur atıyoruz! Neden geç kaldınız vs..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucan-memeliye ~ 8 yıl önce
Tabii bizle ugrasicaksin,adamin asabini bozma tamam mi haa..
lafa bak. ~ 8 yıl önce
Ya git isine..Ugrasmayalim seninle..O kadar para aliyorsun,calis kole gibi.
Tarafsız ~ 8 yıl önce
Siz de çalışın siz de alın o parayı. Herkes takmış paraya. Sanki uçağı inderebilseler indirmeyecekler. Zaten herkes işi bitse de evine gitse diye bakarken çalışanlara sitem etmeniz anlamsız. Türk milleti olarak çok aceleciyiz ve hep bu yüzden trafik kazaları meydana geliyor. 5dk 10dk 30dk geç git ama sağ salim git gideceğin yere. Bu yüzden pilotları yada kabin memurlarını da suçlamayın. Eğer bu kadar önemliyse geç gitmek daha hızlı gitmek istiyorsanız bir daha o şirketi boykot ederek o şirketle uçmazsınız ve şikayet edersiniz hakkınızı ararsınız. Sadece durumu suistimal etmeye çalışan bazı şirketlerin yöneticilerine tepkinizi gösterin.
737ci ~ 8 yıl önce
korkuyorsun sanırım havacılık cesaret işidir kardeşşşşş
Kazanc ~ 8 yıl önce
Senden fazla kazaniyorum haklsn :))
Tarafsız ~ 8 yıl önce
Havacılık cesaretten ziyade güvenlik işidir 737ci eğer havacıysanız bunu bilirsiniz bilmiyorsanız havacı olamamışsınız demektir. Daha fazla kazanan arkadaş inşallah siz de ben de ve herkes inşallah daha fazla kazanır :)
737ci ye ~ 8 yıl önce
Çok cesaretliysen git asker ol da o zaman görelim cesaretini. Uçak uçurmakla cesaretin alakası yok. Kafanın üzerinden mermi akmıyor. işin riskli ama cesaret gibi ibare kullanman kime göre. Bende yamaç ve paraşütle atlıyorum hangimiz daha cesaretliyiz????
para mevzusu ~ 8 yıl önce
Ben sana maasimin yarisini vereyim bissküvit, olur mu?
Tarafsıza ~ 8 yıl önce
Konunun uçağı indirip indirememek ile bir alakası yoktur. 20.000 saatten fazla uçuşu olup ta kaza yapan pilota bunca uçuşu var ama uçağı indireniyor mu diyeceksiniz? Çelişki...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000