14 Şubat 2009, Cumartesi 09:25:02

"FLY AIR ÇOK YAKINDA GÖKYÜZÜNDE OLACAK"

Ali Kıdık’ın hazırlayıp sunduğu ‘Sorun Cevaplasın’ yine gündemin nabzını tuttu…
  • fly air i alan iaranlı ortak ta m.h.ç. gibi ucalım paraları oderız dıyorlar .2007 yılında uctularda odedılermı yıne alacaklarımız ve kapı onune koyulan bızler olduk.bunlar sadece oyunu ıyı oynamayı ıstıyorlar.iranlı patrono sorarım AHLA BU ŞİRKETİ UCURMAM DEMİŞTİN ... NE OLDU YALANMIYDI ? İKİ YILDAN BU ZAMANA KADAR NE YAPTIN KIMLERIN HAKKKINI VERDINDE ?ŞİMDİ SÖZCÜN ÇIKIP YALAN SÖYLETİYORSUN ?SEN NEDEN ÇIKMADIN????
  • 1) Sen değil siz diye hitap edeceksin 2) Bu işlerden ne kadar anladığın belli oluyor 3) Hadi sıkıyorsa git de Türkiye olarak direkt İran'a uçak veya motor sat bakalım neler oluyor ? 4) Y.Çizmeci'nin bu konuyu ne kadar iyi değerlendirdiğini yazmışsın ama kendisi ABD tarafından şu anda ticaretten men edildi, bu mu konuyu bilmek ? 5) Ben FLY zedeler için yazmıştım sen nerelere çekmişsin, Afferim sana...
  • sen ilk önce ambargonun kim tarafından uygulandığını öğreniver! iran'a amerika tarafından uygulanmaktadır ve birleşmiş millet tarafından alınmış ortak bir ambargo kararı da yoktur. Türkiyenin irana ambargo uygulaması yoktur. bu yüzden de iranlı havacılık şirketleri kendilerine en yakın sınır komşusu olan bize gelirler. ayrıca şunu da bil irana birçok uçak yedek parçası ya ürdün ya da dubai üzerinden aktarılır ve bu ticaretten herkes kazanır. Onlar kazanıyorsa Türkiye neden kazanmasın ki! örneğin Y.Çizmeci bu konuyu çok iyi değerlendirmektedir..
  • Teknik olarak 1 numaraydı her şirket imrenerek bakardı öyle mükemmel bir kadro bir daha kurulamaz maalesef MHÇ bu kadroyu dağıtmayı başardı.İnşallah tekrar uçmayı başarırlar her çalışan alacağını alır.MHÇde Belçikada yeni bir şirket kurmaya yani Belçikalıları dolandırma ya başlıcakmış başarilar diliyorum
  • hangi zihniyet 7-8 milyon dollar harcadıda fly ucamadı inandırıcı degil, bunlar yine devlet yardım etsin müsadeyi alalım ve piyasayı ve masum personeli biraz daha kandıralım taktigi, sizde kanal olarak bunlari ciddiye alıyorsunuz, 7-8 milyon dollar yatırımla türkiye de en kral yeni bir hava yollu kurulurdu.??? neden gidilsin kurtalmiyacak seviyede bir sirkete bukadar para verilsin. Ayzrıca bu kişiler Turk Sivil Havacılık kanunu hiçe saydıklarını söyluyorlar bir iranlı bukadar zatırımla flz ın tümüne sahib olması gerekir buda mümkün degil???neden sorlumadı??? bu kisiler havicilik sektörünü terk etsin artik.!!!
  • dun hamshahrimiz nazmi dedi muhsin tarhan gelmiş iranda teravel acencey (seyahet shirketi) kurmus biz bu ajansdan ne zaman turkeyeye geldik memnun olduk baska buyk ajanslarda gesin muhsin tarhan kimin sirket acsinlar biz sizde tatil e gldimizde cok rahatiz . seviyoruz istanbule antaliyane artık bizde antaliyaya gelmek isteriz isparta gaetsin ,lutfen, cok uzak airport tv bu meselene hal etsin iranda ali beyin destek ister durust gazeteci adam kimin adam
  • Bu kadar parayı yatırmışsınız ama sonuç ortada. Daha önceki yalancı ve sahtekar yönetimler tarafından hakkı yenilmiş ve kandırılmış birsürü personel var ortada, önce onların durumunu çözün sonra ne yapacaksanız yapın. Türkiye, ambargoya uğramış İran'ın para aklama veya havacılık yapma (Nasıl olacaksa) merkezi değildir.
  • safiei ve nazmi bey.İyi niyetli oldugunuzu biliyoruz.biae bir irtibat adresi verin ve size destek olmaya baslayalım.Siz airport haberle niyetinizi acıkladınız.Simdi sıra bizi toplamakta.ulasın bizlere ve verin bi irtibat adresi..Fly bu sonu haketmedi..
  • ben hap düşünmüştüm Tarhan İranlıları kazıklamış .değilmiş. gurur duydum aferin Türk iş adamlarına dünya da sefirimiz siniz .bir yabancının memnun kalması demek iran ve diğer ulkelerden..... bu kiriz ortamında para gelmek demek .Nazmı ler getirsin şafi gibi iş adamların biz mutlu oluruz çalışma imkânı yaratsınlar bu güzel ülke hak ediyor bu imkanları şimdiye kadar dedikodulara kulak astık artık air port tv sayesinde sektör gerçeklerine biliyoruz .,iyi ki varsın air port tv.
  • eram havayolları 2 adet tu-154 ile iranda iç hat seferi yapan küçük bir havayolu idi. ardından tarhan air den 1 adet md yi kiraladılar. fakat tarhan kapanınca fly air e yöneldiler. ancak fly air de uçağın bakımı vs için harcama yapmalarına rağmen işleri yürümedi. neden mi çünkü MHC pazarlamasını süper yaptı. bu arada fly air artık uçamaz kimse ümitlenmesin. konkordato reddedildi ve artık iflas bekleniyor. bilmiyenler şunu da bilsin iranda devlet çok düşük faiz ile havayollarına yüksek oranda kredi veriyor. eram da bu krediden faydalandı ve bunun bir kısmını da fly air üzerinden akladı. sonuç olarak alan memnun satan memnun..

Airport TV’de her Cuma ekranlara gelen ve havacılık gündemindeki bilinmeyenleri açığa çıkaran ‘Sorun Cevaplasın’ bu hafta Eram Air’in Türkiye temsilcisi Muhammed Nazmi’yi konuk etti.

Nazmi, Eram Air’i anlatarak konuşmaya başladı. Muhammed Nazmi; “Eram Air İran’da seyahat acentesi olarak kuruldu. Şirketlerden uçak kiralayarak uçuşlar gerçekleştiriliyordu. 7 yıl önce kendi havayolunu kurma kararı aldı. Merkezi Tebriz’de. Sadece havayolu değil, otelleri vardır. Kiş Adası’nda 3 tane otel zinciri var. Kiş Adası son derece turistik bir merkez olduğu için talep de her zaman yoğun. Biz de bunu değerlendiriyoruz. Buraya uçuşlar yapıyoruz. Şu anda 3 adet Topolov, 2 adet de Boeing 757 uçağımız var. Seferlerimiz arasında Türkiye, Suriye ve Meşed bulunuyor. Kurulma aşaması ise tamamen iyi niyete yönelik. İran’da İlam Air adlı bir havayolu şirketi vardı. Batmıştı ve zor durumdaydı. Eram Air Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şafiei de bu şirketi alarak hem zor durumdan kurtardı hem de adını değiştirerek Eram Air olarak aktif hale getirdi” dedi.

Sorun Cevaplasın

İran’daki havacılığın hiçbir yere benzemediğini ifade eden Nazmi; “İran dünya havacılığından daha farklı. Örneğin benzin bedava olduğu için insanlar araçlarına benzini doldurup gezebiliyorlardı. Ama devlet sırf israfı önlemek için benzin fiyatını yarım dolara çekti. Bu nedenle insanlar da uçağa talep etmeye başladı. Şu an İran’dan kalkan bütün uçaklar dolu gidiyor. Talep oldukça fazla.

ERAM AIR’İN TÜRKİYE UÇUŞLARI

Antalya’ya yasal olarak direkt uçuş gerçekleştiremiyoruz. O nedenle Isparta’ya ve İzmir’e uçuyoruz. Ama yakın zamanda MD tipi uçaklarla Antalya ve İstanbul’a da uçacağız. İran, Türkiye konusunda oldukça sıcak. 35 milyon insan kendini Türk gibi görüyor. Türkçe kanallar izleniyor, Türkçe müzikler dinleniyor. Bu nedenle Türkiye’ye talep oldukça fazla. Türkiye’ye İran’dan haftada yaklaşık 20 sefer var. Bu kadar yoğunluk arasında rekabete gerek duyulmuyor. Çünkü gerekli talep olduğu için rekabete fırsat kalmıyor. Hatta bazı şirketler ellerindeki işi diğerine vermek istediği dönem bile yaşanıyor.

Sorun Cevaplasın

TÜRKİYE’DE ŞİRKET ALMA FİKRİ NASIL DOĞDU?

Türkiye’de şirket almak istememizin en önemli sebebi uçakların kışı yatıyor olmasıdır. Kiralama yoluna gittiğimiz zamanlarda sıkıntı yaşayabiliyorduk. Bu nedenle kendi şirketimizi alıp kendi uçaklarımızla operasyon yürütmek daha mantıklı bir yoldu. Bu nedenle Fly Air’in alınma fikri son derece mantıklı bir tercihtir. Eram Air’in başarılı olması aynı şeyin Fly Air’in için de düşünülmesi demekti bizim için. Çünkü Fly Air İran’da çok seviliyor. Uçuşlarını zamanında yapmış olması, insanlara olan hoşgörü ve davranış Fly Air’a sempati duyulmasına neden oldu. İran’da insanlar hala Fly Air bileti var mı diye soruyorlar. Biz de bu anlamda doğru bir adım attık diyebilirim. Fly Air çok yakında gökyüzünde olacak.

Bu satın almanın kaç paraya mal olduğunu bilmiyorum. Ama bu şirketin alınması tamamen Şafiei Bey’in kendi mantalitesi ve Fly Air’in çok seviliyor olmasıdır. Bu süreçte 8 milyon dolar dolayında bir para harcandığını tahmin ediyorum. Ama bu para kaybedilmiş yada heba olmuş bir para değildir. Zaten çok yakında düzlüğe çıkılacaktır. Fly Air’in bütün borçlarını biliyoruz. 17-18 milyon dolarlık bir gider söz konusu. Çiçekçiye olan borcun bile faturası bize verildi. Biz bunların hepsini halledeceğiz. Uçuramadığımız için başarısız görülüyoruz ama durum böyle değil. Yakın zamanda her şey daha güzel olacak. Şafiei Bey bütün sorunlarla  ilgileniyor.

FLY AIR NASIL HAYAL EDİLİYOR?

Biz küçük adımlarla başlayarak büyütmeyi hedefliyoruz. Fly Air’in alacaklı personeli ücretlerini Şafiei Bey’den alacaklar. Bunun bilinmesini isterim. Zaten bütün sorun uçuşların başlayamamasından kaynaklanıyor. Uçurmayı başarırsak eğer tüm borçları ödemeyi taahhüt ediyoruz. Bundan emin olunmasını ve bize destek verilmesini arzu ediyoruz.

Sorun Cevaplasın

Bu konuşmaların ardından yayına telefonla bağlanan Eram Air Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şafiei ise şunları kaydetti, “Fly Air’de herhangi bir sorun yok. Mutlaka uçacağız. 7-8 milyon dolar civarında bir para harcadık. Tahran’dan kiraladığımız uçaklar için de ücret ödedik ama yatırımımıza devam edeceğiz. Kiralık uçaklarda sorun yaşayıp geri verdiğim için Türkiye’de yatırım yaptım. Türk Devleti’nin yardımı olursa çok rahat edeceğiz. Zaten yeni dönemde sanıyorum ki borç yok, eski borçların da alacakları verildi ama hala alacağı olan varsa mutlaka ödenecek. Şahıslara olan borç oldukça cüzi durumda” şeklinde konuştu.

”ÇOK PİŞMANIM”

Sözlerini sürdüren Ali Şafiei; “Uçakların bakım sorunları ve ambargo nedeniyle Rusya’ya yatırımımlar yapıldı. Bu yatırımlardan dolayı çok pişmanım. Keşke Türkiye’ye yapılmış olsaydı. Ülkedeki teknisyenlerin de çoğu Rus ve Ukraynalı. Biz burada çok yatırım yaptık. Ama karşılığını fazla görmedim. Belki de korktum. Prosedürler biraz ağır ama Sivil Havacılık’tan destek aldım ve bu desteğin sürmesini arzu ediyorum. Ben doğru yatırım yaptığıma inanıyorum. Var olan borçlar 1 ay uçuş yapılması halinde çok rahat ödenecektir. Buna eminim. Fly Air’in uçmasını çok istiyorum. Ama olumsuz bir durum olursa mecburen başka yatırımlara yöneleceğim. Benim eşim ve ailem Türkiye’yi ikinci vatanları olarak görüyor. Çok seviyorlar. İran’da da durum farklı değil. İnsanlar Türkiye’yi çok seviyor. Bu kadar talep varken ve sıcak bir ortam oluşmuşken Fly Air’in uçması bütün sorunları çözecektir. Sadece destek istiyorum” dedi.

Sorun Cevaplasın

Programın sonunda ise Türkiye Temsilcisi Mohammed Nazmi sözlerini şöyle noktaladı; “Ben problemlerin çözüleceğine eminim. Bir çok kişi ekmek yiyecek. İran pazarı çok büyük bir Pazar. Burada başarırız olmamız paramızın bitmiş olmasından kaynaklanıyor. Türkiye ile ilgili hiçbir sorun yok. Kimse bize yalan söylemedi. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Bize destek olun, tek istediğimiz budur” diye konuştu.

"FLY AIR ÇOK YAKINDA GÖKYÜZÜNDE OLACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
fly air i alan iaranlı ortak ta m.h.ç. gibi ucalım paraları oderız dıyorlar .2007 yılında uctularda odedılermı yıne alacaklarımız ve kapı onune koyulan bızler olduk.bunlar sadece oyunu ıyı oynamayı ıstıyorlar.iranlı patrono sorarım AHLA BU ŞİRKETİ UCURMAM DEMİŞTİN ... NE OLDU YALANMIYDI ? İKİ YILDAN BU ZAMANA KADAR NE YAPTIN KIMLERIN HAKKKINI VERDINDE ?ŞİMDİ SÖZCÜN ÇIKIP YALAN SÖYLETİYORSUN ?SEN NEDEN ÇIKMADIN????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1) Sen değil siz diye hitap edeceksin 2) Bu işlerden ne kadar anladığın belli oluyor 3) Hadi sıkıyorsa git de Türkiye olarak direkt İran'a uçak veya motor sat bakalım neler oluyor ? 4) Y.Çizmeci'nin bu konuyu ne kadar iyi değerlendirdiğini yazmışsın ama kendisi ABD tarafından şu anda ticaretten men edildi, bu mu konuyu bilmek ? 5) Ben FLY zedeler için yazmıştım sen nerelere çekmişsin, Afferim sana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen ilk önce ambargonun kim tarafından uygulandığını öğreniver! iran'a amerika tarafından uygulanmaktadır ve birleşmiş millet tarafından alınmış ortak bir ambargo kararı da yoktur. Türkiyenin irana ambargo uygulaması yoktur. bu yüzden de iranlı havacılık şirketleri kendilerine en yakın sınır komşusu olan bize gelirler. ayrıca şunu da bil irana birçok uçak yedek parçası ya ürdün ya da dubai üzerinden aktarılır ve bu ticaretten herkes kazanır. Onlar kazanıyorsa Türkiye neden kazanmasın ki! örneğin Y.Çizmeci bu konuyu çok iyi değerlendirmektedir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Teknik olarak 1 numaraydı her şirket imrenerek bakardı öyle mükemmel bir kadro bir daha kurulamaz maalesef MHÇ bu kadroyu dağıtmayı başardı.İnşallah tekrar uçmayı başarırlar her çalışan alacağını alır.MHÇde Belçikada yeni bir şirket kurmaya yani Belçikalıları dolandırma ya başlıcakmış başarilar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hangi zihniyet 7-8 milyon dollar harcadıda fly ucamadı inandırıcı degil, bunlar yine devlet yardım etsin müsadeyi alalım ve piyasayı ve masum personeli biraz daha kandıralım taktigi, sizde kanal olarak bunlari ciddiye alıyorsunuz, 7-8 milyon dollar yatırımla türkiye de en kral yeni bir hava yollu kurulurdu.??? neden gidilsin kurtalmiyacak seviyede bir sirkete bukadar para verilsin. Ayzrıca bu kişiler Turk Sivil Havacılık kanunu hiçe saydıklarını söyluyorlar bir iranlı bukadar zatırımla flz ın tümüne sahib olması gerekir buda mümkün degil???neden sorlumadı??? bu kisiler havicilik sektörünü terk etsin artik.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dun hamshahrimiz nazmi dedi muhsin tarhan gelmiş iranda teravel acencey (seyahet shirketi) kurmus biz bu ajansdan ne zaman turkeyeye geldik memnun olduk baska buyk ajanslarda gesin muhsin tarhan kimin sirket acsinlar biz sizde tatil e gldimizde cok rahatiz . seviyoruz istanbule antaliyane artık bizde antaliyaya gelmek isteriz isparta gaetsin ,lutfen, cok uzak airport tv bu meselene hal etsin iranda ali beyin destek ister durust gazeteci adam kimin adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu kadar parayı yatırmışsınız ama sonuç ortada. Daha önceki yalancı ve sahtekar yönetimler tarafından hakkı yenilmiş ve kandırılmış birsürü personel var ortada, önce onların durumunu çözün sonra ne yapacaksanız yapın. Türkiye, ambargoya uğramış İran'ın para aklama veya havacılık yapma (Nasıl olacaksa) merkezi değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
safiei ve nazmi bey.İyi niyetli oldugunuzu biliyoruz.biae bir irtibat adresi verin ve size destek olmaya baslayalım.Siz airport haberle niyetinizi acıkladınız.Simdi sıra bizi toplamakta.ulasın bizlere ve verin bi irtibat adresi..Fly bu sonu haketmedi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben hap düşünmüştüm Tarhan İranlıları kazıklamış .değilmiş. gurur duydum aferin Türk iş adamlarına dünya da sefirimiz siniz .bir yabancının memnun kalması demek iran ve diğer ulkelerden..... bu kiriz ortamında para gelmek demek .Nazmı ler getirsin şafi gibi iş adamların biz mutlu oluruz çalışma imkânı yaratsınlar bu güzel ülke hak ediyor bu imkanları şimdiye kadar dedikodulara kulak astık artık air port tv sayesinde sektör gerçeklerine biliyoruz .,iyi ki varsın air port tv.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eram havayolları 2 adet tu-154 ile iranda iç hat seferi yapan küçük bir havayolu idi. ardından tarhan air den 1 adet md yi kiraladılar. fakat tarhan kapanınca fly air e yöneldiler. ancak fly air de uçağın bakımı vs için harcama yapmalarına rağmen işleri yürümedi. neden mi çünkü MHC pazarlamasını süper yaptı. bu arada fly air artık uçamaz kimse ümitlenmesin. konkordato reddedildi ve artık iflas bekleniyor. bilmiyenler şunu da bilsin iranda devlet çok düşük faiz ile havayollarına yüksek oranda kredi veriyor. eram da bu krediden faydalandı ve bunun bir kısmını da fly air üzerinden akladı. sonuç olarak alan memnun satan memnun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000