14 Aralık 2015, Pazartesi 15:38:24

Flaş Metrojet açıklaması

Mısır soruşturma komisyonu, "Uçağın düşmesinin arkasında yasa dışı bir müdahale ya da terör eylemi olduğuna ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadı" dedi.
  • Rus turistler Türkiye ye yerine gene mısır a gitsin diye olay kapatılmaya çalışılıyor sanirim.
  • Çek bi Prag!
  • Turk bilir arastirmasina gerek yoktur. Herkesin motivasyonunuda bilir.
  • Ayni ucak antalyadan kalksaydi ve bu yasanan yasansaydi bizim shgm kalkipta teror saldirisi dermiydi? Valla butun otel sahipleri topla tufekle shgm ye dalardi...
  • Mısır kendini kurtarma derdinde. Malum turizmin eli ayağını çektiler diger ülkeler misirdan.
  • olayın üstünün örtüldüğü biliyoruz. sharm-el-sheikh'in turizm bölgesi olduğunu unutmayın...

Mısır soruşturma komisyonu, Rus yolcu uçağının düştüğü olayın arkasında, "terör eylemi" olduğuna ilişkin henüz herhangi bir delile ulaşılmadığını açıkladı.

Komisyon başkanı pilot Eymen el-Mukaddem, olayın ardından hazırlanan ilk raporda, "Komisyona bağlı teknik soruşturma komitesinin, uçağın düşmesine ilişkin yasa dışı bir müdahale ya da terör eylemi olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını, çalışmaların devam edeceği"ni ifade etti.

Olayın ardından başlatılan soruşturmanın ikinci aşamasına değinilen raporda, gerekli denetimlerin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yeni aşamalarına geçmek için Rus yolcu uçağının enkazının Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle Kahire'de güvenli bir alana sevkedileceği belirtildi.

Mukaddem, söz konusu raporun hazırlıklarının dün akşam sona erdiği, komisyona katılma hakkını haiz ülkelerin temsilcileriyle Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'ne (ICAO) gönderildiğini aktardı.

Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak 31 Ekim'de, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Olayın ardından oluşturulan beşli soruşturma komisyonunda, Mısırlı soruşturma grubunun yanı sıra Rus, Fransız, Alman ve İrlandalı uzmanların yer aldığı belirtilmişti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandır Bortnikov, 224 kişiyi taşıyan Rus yolcu uçağının, yerleştirilen bombanın patlaması sonucu düştüğünü açıklamıştı. Terör örgütü DAİŞ ise olayın sorumluluğunu üstlenmiş ve uçağı el yapımı bir bomba ile düşürdüklerini iddia etmişti.

Flaş Metrojet açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Pazardakiartiz ~ 8 yıl önce
Rus turistler Türkiye ye yerine gene mısır a gitsin diye olay kapatılmaya çalışılıyor sanirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çek ~ 8 yıl önce
Çek bi Prag!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk ~ 8 yıl önce
Turk bilir arastirmasina gerek yoktur. Herkesin motivasyonunuda bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantikli dusunun ~ 8 yıl önce
Ayni ucak antalyadan kalksaydi ve bu yasanan yasansaydi bizim shgm kalkipta teror saldirisi dermiydi? Valla butun otel sahipleri topla tufekle shgm ye dalardi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ~ 8 yıl önce
shgm ile ne alakası var, bağımsız kaza kurulu var. http://www.kaik.gov.tr/
Tabi oyle diyecekler ~ 8 yıl önce
Mısır kendini kurtarma derdinde. Malum turizmin eli ayağını çektiler diger ülkeler misirdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üstü örtüldü ~ 8 yıl önce
olayın üstünün örtüldüğü biliyoruz. sharm-el-sheikh'in turizm bölgesi olduğunu unutmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000