04 Şubat 2010, Perşembe 16:17:23

Flapları açılmayan uçağın pilotları ne yaptı?

141 yolcusu bulunan uçakta neden panik yaşandı? Motor Sıcaklık Göstergesi en üst seviyeye çıkarsa ne olur? Hepsi, Dünyadan kısa haber turunda...
  • görülüyor ki uçaklar havada çeşitli arızalar yapabiliyor ve bütün bu arızalar uçağın düşmesi için bir neden değil.Ancak burada pilotların dikkati ve becerisi en önemli unsur.Bu tür arızalarda pilot ne derece dikkatli,ne derece eğitimli olursa uçağın kurtulma şansı da da o derece kuvvetli oluyor.
  • Bütün bu arızalralara rağmen görülüyor ki en güvenlisi havayolu taşımacılığıdır

HAVADA MOTORLARI DURDU!

Yamal Havayolları’na ait AN-24 tipi Salekhard – Tyumen seferini yapan 13 yolcu ve 4 mürettebatlı uçağının Tyumen Havaalanı’na inişe geçtiği sırada motorları durdu.

Uçak süzülerek inişini gerçekleştirdi. Bu iniş büyük paniğe neden oldu.

UÇAĞIN KABİN BASINCI DÜŞTÜ

American Airlines'e ait MD-83 tipi yolcu uçağı, Dallas – Seattle seferini yaptığı sırada kabin basıncı düştü. 141 yolcusu bulunan uçakta korku dolu dakikalar yaşandı.

Oklahama Havaalanı’na divert eden uçak, sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Uçak, inişin ardından bakıma alındı.

Bu arada yolculardan, oksijen maskelerinin kabin basıncının düşmesinin ardından açılmadığını iddia etti. Seattle seferi, yaklaşık 5.5 saatlik rötarla tamamlanabildi.

AIR NEW ZEALAND UÇAĞININ FLAPLARI AÇILMADI!

Yeni Zelanda Havayolları’nın Sydney - Auckland seferini yapan Boeing 767-300 tipi yolcu uçağı, iniş sırasında flaplarının açılmaması sonucu pisti pas geçti. Yakıtını boşaltmak için havada tur atan yolcu uçağı pilotları, flapları 'acil elektrik sistem kumandası'yla açılıp iniş gerçekleştirildi.

JAL HAVAYOLLARI, TEK MOTORLA İNİŞ YAPTI!

Japon Havayolları’na ait Hanede – Mamenbetsu seferini gerçekleştiren Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 1000 feet yüksekliğe ulaştıktan kısa bir süre sonra sol motordan gelen ses ve motor hararet göstergesinin (EGT) maksimum derecede olmasından dolayı tek motorla kalkış yaptığı Hanede Havaalanı’na acil iniş yaptı.

Yetkililerden yapılan açıklamada, sorunun, motor hararet göstergesi bölümüne kaçan birkaç parça metalden kaynaklandığı belirtildi.

Flapları açılmayan uçağın pilotları ne yaptı?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
görülüyor ki uçaklar havada çeşitli arızalar yapabiliyor ve bütün bu arızalar uçağın düşmesi için bir neden değil.Ancak burada pilotların dikkati ve becerisi en önemli unsur.Bu tür arızalarda pilot ne derece dikkatli,ne derece eğitimli olursa uçağın kurtulma şansı da da o derece kuvvetli oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bütün bu arızalralara rağmen görülüyor ki en güvenlisi havayolu taşımacılığıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000