11 Nisan 2009, Cumartesi 08:22:25

Finnair'i getiren Japonlar oldu

Ekonomik nedenlerle 1988'de Türkiye seferlerini iptal eden Finlandiya Havayolları (Finnair), Japonya'dan Türkiye'ye artan yolcu talebiyle şirketin stratejisini değiştirdi.
  • bu yetkili yalan söylüyor.1995-1996-1997 tarihlerinde ıst-hel,hel-ıst arasında çeşitli zamanlarda defalarca finnair ile uçtum
  • Böyle şirketler gelsin havacılık sektörüne...iyi olur...en azından başka hava alanına veya başka bir ülkeye gitmeyiz sayelerinde...hayırlı olsun
  • Bir İskandinav ülkesinde oturduğum için Finnair'ı izliyorum. Son zamanlarda Finnair'ın uzun menzilli uzakdoğu ve Çin uçuşlarında doluluk oranı azaldığı için Türkiye'ye göz atmış olabilirler. Yolcu sayılarında artma değil azalma var. Üstelik Türkiye, tüm iskandınav'yadan Turist çeken ülkelerin başında geliyor su sıralarda. Bence o nedenle Fiinair Türkıye uçuşlarını yenıden başlatmıştır.
  • şereflikoçhisar-tokyo uçuşları ne zaman başlayacak
  • Finnair Erzurum`a ucsun. ANA ve JAL da Tokyo-Erzurum, Osaka-Erzurum ucuslarina baslasin
  • Finnair bu kisa yol iddiasini hep kullaniyor ve basarili oluyor. Onlarinda yolcu sayisi hizla artiyor Asya ve Avustralya pazarinda ozellikle.

Bunun üzerine İstanbul'a seferleri yeniden başlattıklarını belirten Finnair Türkiye Genel Müdürü İsmail Ekim, "21 yıl önce Finnair Türkiye seferlerini iptal edip, Dublin'e seferlere başladı.  
 
Şimdi Dublin seferlerini iptal edip Türkiye'ye geri döndük. Uçaklarda yer bulunmuyor. Tokyo, Osaka ve Nagoya'dan İstanbul'a Japon taşıyacağız." dedi. Akdeniz'e geçen yıl 100 bin Finli turist geldiğini de aktaran Ekim, seferlerin başlamasının ardından bu rakamın yüzde 10 artacağını söyledi. Finnair, seferlere başlamasının ardından haftada 4 olan İstanbul-Helsinki sefer sayısını artan rekabet nedeniyle 7 güne çıkardı.

Türkiye operasyonlarına ekonomik sebeplerle 1988 yılında son veren Finnair'in aldığı bu kararın arkasında Asya'dan gelen yoğun ilgi var. Talep nedeniyle uçaklarda yer bulamadıklarına değinen Finnair Türkiye Genel Müdürü, Japonya'dan Türkiye'ye kısa bir hat çektiklerini belirtiyor. Kutup hattının çok kısa olduğuna dikkat çeken Ekim, "Türkiye'den de Helsinki, Stockholm, Oslo ve Baltık ülkelerine, Japonya ve Kore destinasyonlarına yolcu taşımak istiyoruz." ifadelerini kullanıyor. Finnair Finansal İlişkiler Başkan Yardımcısı Tanel Hassinen ise rakamların Asya'daki kapasiteyi gözler önüne serdiğini aktadı.

Finnair'i getiren Japonlar oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
bu yetkili yalan söylüyor.1995-1996-1997 tarihlerinde ıst-hel,hel-ıst arasında çeşitli zamanlarda defalarca finnair ile uçtum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle şirketler gelsin havacılık sektörüne...iyi olur...en azından başka hava alanına veya başka bir ülkeye gitmeyiz sayelerinde...hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir İskandinav ülkesinde oturduğum için Finnair'ı izliyorum. Son zamanlarda Finnair'ın uzun menzilli uzakdoğu ve Çin uçuşlarında doluluk oranı azaldığı için Türkiye'ye göz atmış olabilirler. Yolcu sayılarında artma değil azalma var. Üstelik Türkiye, tüm iskandınav'yadan Turist çeken ülkelerin başında geliyor su sıralarda. Bence o nedenle Fiinair Türkıye uçuşlarını yenıden başlatmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şereflikoçhisar-tokyo uçuşları ne zaman başlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Finnair Erzurum`a ucsun. ANA ve JAL da Tokyo-Erzurum, Osaka-Erzurum ucuslarina baslasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Finnair bu kisa yol iddiasini hep kullaniyor ve basarili oluyor. Onlarinda yolcu sayisi hizla artiyor Asya ve Avustralya pazarinda ozellikle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000