07 Ekim 2015, Çarşamba 14:32:46

Finnair ilk A350'sini teslim aldı

19 adet A350 XWB siparişinden ilkini Toulouse’da teslim alan Finnair, böylece Avrupa'nın ilk, dünyanın üçüncü A350 XWB operatörü oldu.
  • Evet arkadaslar dogru soyluyor. Avrupa'da henuz A350 isleten firma bulunmuyor. Finnair bu alanda ilk olacak. Bunun sebebi ise daralan Avrupa pazari ve siparislerin daha yogun bir sekilde Korfez Arap ulkeleri ile Uzak Dogu'dan gelmis olmasidir. Airbus yonetimi finansman acigini kapatabilmek icin ucagin tasarimi ve on siparis surecini tamamen Korfez Arap Ulkeleri ve Cin/Kore/Japonya temelli yapti. Bu sebepten Avrupa bir sure daha bekleyecek.
  • Jetairfly daki dreamliner kardes ,A350 Belcikaya henuz gelmedi
  • Doha - Heathrow seferiyle ilk kez yolculuk yaptigim tayyareyi Turk meydanlarinda da gormeyi cok isterim. Gercekten harika bir tayyare.
  • Avrupada belcika tur operatöru jetairfly da 6 aydir var Airbus a350????
  • biz ne zaman alacagız tabiki en sonra 777 leri bile dünya 15 yıldan fazla kullandıktan sonra ancak alabildik bu uçaklar için en az on yıl sonra ancak
  • hala boşuna uçak alıyorlar bizim milli uçak piyasaya çıkınca hem boeing hem airbus sadece lahmacun satar!! hülooooo
  • kardeşim işte hemen siparişi geçeceksin ilk alan olacaksın bedava reklamın olacak avrupada! ah TK ah..
  • avrupa iyi baslar kotu sunuclanir. Goruyoruz Air France in zorunlu isten atilanlari KLM icin de gecerli ve Lufthansa nin sonsuz grevlerini. 5 yil zaman veriyorum bu havayollara. 'next patient'
  • antalya'da görmek istiyoruz !!!

19 adet A350 XWB siparişinden ilkini Toulouse’da teslim alan Finnair, böylece Avrupa'nın ilk, dünyanın üçüncü A350 XWB operatörü oldu. 297 koltuk kapsiteli uçağın Premium üç sınıflı konfigürasyonu, 46 adet Business Class, 43 adet Ekonomi Confort ve 208 adet Ekonomi koltuğu içeriyor.

Finnair’ın teslim aldığı ilk A350 XWB uçağı, 9 Ekim'de Amsterdam ve Oslo’da başlayan  Avrupa rotaları ile ilk ticari uçuşlarına başlayacak. Ayrıca A350 XWB’nin aktarmasız uzun menzilli uçuşları 21 Kasım 2015’de Helsinki – Şanghay seferi ile başlayacak. Uçak, havayolunun 30 adet A320 ailesi uçağı ve 15 adet A330 / A340 uçağından oluşan 45 uçaklık mevcut Airbus filosuna katılacak.

Finnair CEO’su Pekka Vauramo, “Finnair, Airbus ile uzun süreli ve başarılı bir işbirliğine imza atmıştır ve A350 uçağı bu işbirliğini bir üst seviyeye taşıyor. Bu uçak, hava yolculuğunun geleceğidir ve onun sayesinde yolcularımıza tamamen yeni ve geliştirilmiş bir seyahat deneyimi sunacağız” dedi.

Airbus Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Fabrice Brégier, “Airbus olarak, dünyanın en uzun soluklu ve en saygın havayollarından biri olan Finnair’ın, A350 XWB uçağının ilk Avrupalı taşıyıcısı olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. A350 XWB, rakipsiz yakıt verimliliği ve yolcu konforu ile Finnair’ın Asya pazarında genişlemesine öncülük  edecek mükemmel bir uçak” şeklinde konuştu.

Rolls-Royce Büyük Sivil Motorlar Başkanı Eric Schulz, “Biz, Finnair ve Airbus ile birlikte bugün burada olmaktan ve A350 XWB uçağının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.. Trent XWB, mükemmel standartlara ulaşmak için en iyi teknolojilerin kullanıldığının bir göstergesidir. Bugün, Finnair ile ilişkilerimizde yeni bir dönemin başlangıcındayız ve çok uzun yıllar onlarla birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Dünyanın en gelişmiş yeni nesil uçağı A350 XWB, Airbus’ın modern, konforlu ve verimli geniş gövde ailesinin en yeni üyesidir. Operatörlerine oyunun kurallarını değiştirecek ölçüde yakıt verimliliği sunan uzun menzilli A350 XWB’de en modern aerodinamik tasarım, karbon fiber gövde ve kanatlar ve yeni yakıt tasarruflu Rolls-Royce Trent XWB motorları bulunmaktadır. Yakıt tüketimi ve karbon salımında %25 ve bakım maliyetlerindeki önemli ölçüde azalma ile birlikte en gelişmiş teknolojileri, operasyonel verimliliği rakipsiz düzeylere çıkarmaktadır. Standart 18 inç genişliğinde koltukları ile ekonomi sınıfı da dahil olmak üzere tüm sınıflarda daha fazla kişisel alan sunan ekstra geniş kabini ile yolcular için uçuş konforunu yeni seviyelere taşıyor.

A350 XWB, bugüne kadar dünya çapında 41 operatörden 783 kesin sipariş alarak dünyanın en başarılı geniş gövdeli uçakları arasında yerini aldı.

 

Finnair ilk A350'sini teslim aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Qatari ~ 9 yıl önce
Evet arkadaslar dogru soyluyor. Avrupa'da henuz A350 isleten firma bulunmuyor. Finnair bu alanda ilk olacak. Bunun sebebi ise daralan Avrupa pazari ve siparislerin daha yogun bir sekilde Korfez Arap ulkeleri ile Uzak Dogu'dan gelmis olmasidir. Airbus yonetimi finansman acigini kapatabilmek icin ucagin tasarimi ve on siparis surecini tamamen Korfez Arap Ulkeleri ve Cin/Kore/Japonya temelli yapti. Bu sebepten Avrupa bir sure daha bekleyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alpay ~ 9 yıl önce
Jetairfly daki dreamliner kardes ,A350 Belcikaya henuz gelmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatari ~ 9 yıl önce
Doha - Heathrow seferiyle ilk kez yolculuk yaptigim tayyareyi Turk meydanlarinda da gormeyi cok isterim. Gercekten harika bir tayyare.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrupada ilk mi ?? ~ 9 yıl önce
Avrupada belcika tur operatöru jetairfly da 6 aydir var Airbus a350????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrupada ilk mi?? ~ 9 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 9 yıl önce
biz ne zaman alacagız tabiki en sonra 777 leri bile dünya 15 yıldan fazla kullandıktan sonra ancak alabildik bu uçaklar için en az on yıl sonra ancak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milliuçak ~ 9 yıl önce
hala boşuna uçak alıyorlar bizim milli uçak piyasaya çıkınca hem boeing hem airbus sadece lahmacun satar!! hülooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ezik nesil ~ 9 yıl önce
Ezik olabilirsin ama bunda senin fazla suçun yok. Çocukluktan itibaren sizden adam olmaz diye beynimizi bir güzel yıkamışlar. Sonuç bu...
Evet ~ 9 yıl önce
Insallah olur, Insallah olacak....
Seni gidi troll ~ 9 yıl önce
Airbus ve boeing su anda kara kara dusunuyorlar ne yapacagiz diye , hatta o kadar ki senin yorumundan sonra ikisininde borsada hisseleri dusmus, yapma boyle ama
7-77 ~ 9 yıl önce
kardeşim işte hemen siparişi geçeceksin ilk alan olacaksın bedava reklamın olacak avrupada! ah TK ah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F ~ 9 yıl önce
avrupa iyi baslar kotu sunuclanir. Goruyoruz Air France in zorunlu isten atilanlari KLM icin de gecerli ve Lufthansa nin sonsuz grevlerini. 5 yil zaman veriyorum bu havayollara. 'next patient'

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 9 yıl önce
antalya'da görmek istiyoruz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000