09 Ağustos 2009, Pazar 09:02:06

Fin Havayolları düşüşten kurtulamıyor

Fin Havayolları (FINAIR) İcra Kurulu Başkanı Jukka Hienonen, FINAIR'in ard arda dördüncüsünü yaptığı üç aylık net zarar açıklamasının ardından istifa ettiğini duyurdu.
  • aklına gelen yere hat açarsan sonu böyle olur canım. uçağı boş uçur, bir yandan leasing öde, sonuç zarar. Dünya üzerinde 50 hat. Herkez Helsinki'ye uçacak ve oradan aktarma yapacak hesabındaydılar. Japonya'da Narita, Nagoya ve Kansai'de ne işin var yahu! Anlayana süper bir ders işte. Hamdolsun bizde böyle şeyler olmaz.
  • Finair gibi bir şirketi ard arda 4Q zarar ettirebildiysen, sen bence başarılı bir adamsın. Kolay değil arka arkaya böyle bir başarısızlığı yakalamak. Tribünde maç seyreder gibi, olanları seyretmişsin bence. Helal olsun sana.
  • FIN AIR'ın düşüşünün nedenleri: - İlk olrak uzak doğuya yaptıkları uçuşlardaki yolcu azalması. - Business Class uçuşlarının ekonomik kriz nedeniyle azalması.
  • Finnair isi bilmiyormus basina akp'den birini alsinlar birakin zarar aciklamayi 1 sene sonunda hem rekor kar aciklar hemde filoya bircok AGIRBUS alirlar ... Apronda deve kesilirse ona goz yumacaklar eee nede olsa sirketi kurtaracaklar kan akmasi gerek sonucta

Hienonen yaptığı açıklamada, "Dört yıl boyunca başarılı olduğu kadar zorlu dönemler de oldu. Artık değişim gerek. Şu ana kadar geldiğimiz noktada yaptığımız değişikler yeterli olmadı." dedi. Krizin havacılık sektörüne ağır bir darbe vurduğunu ve dolayısıyla bilet fiyatlarını aşağılara çekmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Hienonen, "Memnun değilim. Birçok yapının yanı sıra şirket kültürü de farklı koşullarda oluştu ve bu değişikliklerle rekabetçi piyasada çok fazla şey yapamazsınız. Bazı şirket içi organizasyonlar, değişikliğe uyum arzusu göstermediler" dedi.

Finnair kriz sonrası dönemde kâr oranlarının düşmesini önlemek için harcamalarda 200 milyon Euro'luk azaltma planı hazırlamış, bu rakamın 120 milyon Euro'luk kısmını da çalışan maaşlarında ve özellikle tazminatlarda yapılacak kesinti olarak hesaplamıştı. Hionenen'in istifasının arkasında yatan nedenin, işçi sendikalarıyla maaş kesintileri üzerine varılamayan mutabakat olduğu söyleniyor.

İdare Heyeti başkanı Christoffer Taxell ise Hienonen'in istifasından üzüntü duyduklarını açıkladı. İdare Heyeti ve Hienonen arasında her zaman iyi ilişkiler olduğunu söyleyen Taxell, istifa kararının Hienonen'e ait olduğunu belirtti.

İstifa kararı Hienonen tarafından alındığı için, kontratı gereği altı ay daha görevine devam edecek.

Fin Havayolları düşüşten kurtulamıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
aklına gelen yere hat açarsan sonu böyle olur canım. uçağı boş uçur, bir yandan leasing öde, sonuç zarar. Dünya üzerinde 50 hat. Herkez Helsinki'ye uçacak ve oradan aktarma yapacak hesabındaydılar. Japonya'da Narita, Nagoya ve Kansai'de ne işin var yahu! Anlayana süper bir ders işte. Hamdolsun bizde böyle şeyler olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Finair gibi bir şirketi ard arda 4Q zarar ettirebildiysen, sen bence başarılı bir adamsın. Kolay değil arka arkaya böyle bir başarısızlığı yakalamak. Tribünde maç seyreder gibi, olanları seyretmişsin bence. Helal olsun sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
FIN AIR'ın düşüşünün nedenleri: - İlk olrak uzak doğuya yaptıkları uçuşlardaki yolcu azalması. - Business Class uçuşlarının ekonomik kriz nedeniyle azalması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Finnair isi bilmiyormus basina akp'den birini alsinlar birakin zarar aciklamayi 1 sene sonunda hem rekor kar aciklar hemde filoya bircok AGIRBUS alirlar ... Apronda deve kesilirse ona goz yumacaklar eee nede olsa sirketi kurtaracaklar kan akmasi gerek sonucta

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000