30 Temmuz 2008, Çarşamba 08:04:39

Film gibi pasaport hikayesi

Türkiye'ye tatil için gelen İngiliz turist Hazel Ellaby'nin başına film senaryolarını aratmayacak bir olay geldi.
  • demek ingiliz olmasa yakalarlardı he sen kimsin hocam israil ajanı mı
  • Kendin bile pasaportun sana ait olmadığını farkedememişsin. Polis ne yapsın? Sen otelden pasaportun verildiğinde kontrol etmiyor musun?
  • Bu Ingilizler bir tuhaf oldular? Ispanyaya gideceklerine Turkiyeye ucuyorlar yanlislikla. Yani binis kartlarini kontrol etme zahmetine girmiyorlar. Simdide resepsiyon baska bir Ingilizin pasaportunu bu Ingilize veriyor ve alan kisi pasaportu acip bakmaya zahmet etmiyor bile.
  • Bencede mazeret olamaz ama bir düşünün günde15.000 yolcu ve sadece 4 yada 5 pasaport polisi bunlarında çoğu ya tecrübesiz yada yeni tain.Bütün bu olanlar gayet normal değil mi?.İnanın ihbar olmasa daha neler gecer....
  • kendisi ingiliz beyaz değilde başka ırk ve renkte olsa farkederdi polisler eminim...hatta "bu senin pasaportun değil sahte bu,"diyerek tutuklarlardı bile...

Hazel Ellabyİngiliz turist Hazel Ellaby, kendisine ait olmayan pasaportla hem Türkiye’de, hem de İngiltere’deki kontrol noktalarından rahatlıkla geçtiğini belirterek, "İkişer kez pasaport kontrol noktasından geçmeme rağmen polisler pasaportun bana ait olmadığını fark edemedi" dedi.

Tatil için Aydın’ın Didim İlçesi’ne gelen yapan 29 yaşındaki İngiliz Hazel Ellaby, kaldığı Avşar Otel’deki resepsiyon görevlisinin yaptığı yanlışlık yüzünden başkasına ait pasaportla İngiltere’ye gitti.

Geçtiğimiz Cuma günü oteldeki resepsiyon görevlisi, yanlışlıkla aynı otelde kalan 38 yaşındaki Kirstie Willett’in pasaportunu Ellaby'e verdi. Ellaby, aynı gün Milas-Bodrum Havaalanı’ndan İngiltere’nin Manchester kentine uçtu. Ellaby, Ashton’daki evine geldiğinde pasaportun kendisine ait olmadığını fark etti.
 
İngiliz kadın, Manchester Havaalanı’nı arayıp durumu bildirdi. İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Ellaby, "Bu skandal. Milas-Bodrum ve Manchester Havaalanları’nda ikişer kez pasaport kontrol noktasından geçmeme rağmen polisler pasaportun bana ait olmadığını fark edemedi" dedi.

Halen Didim’de tatilde olan Kirstie Willett ise "Başka birisinin benim pasaportumla yolculuk yaptığına inanamıyorum" diye konuştu. Pasaportsuz kalan Willett, İngiltere Konsolosluğu’na başvurarak yardım talebinde bulundu.

Konuyle ilgili açıklamada bulunan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise "Havaalanı’nı günde 15 bin yolcu kullanıyor. Yoğunluk nedeniyle böyle bir hata yapıldığını düşünüyorum. Tabii ki bu mazeret olamaz. Gerekli soruşturmayı başlatacağım" dedi.

Film gibi pasaport hikayesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

lazut08 ~ 16 yıl önce
demek ingiliz olmasa yakalarlardı he sen kimsin hocam israil ajanı mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ataman ~ 16 yıl önce
Kendin bile pasaportun sana ait olmadığını farkedememişsin. Polis ne yapsın? Sen otelden pasaportun verildiğinde kontrol etmiyor musun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Bu Ingilizler bir tuhaf oldular? Ispanyaya gideceklerine Turkiyeye ucuyorlar yanlislikla. Yani binis kartlarini kontrol etme zahmetine girmiyorlar. Simdide resepsiyon baska bir Ingilizin pasaportunu bu Ingilize veriyor ve alan kisi pasaportu acip bakmaya zahmet etmiyor bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
morat ~ 16 yıl önce
Bencede mazeret olamaz ama bir düşünün günde15.000 yolcu ve sadece 4 yada 5 pasaport polisi bunlarında çoğu ya tecrübesiz yada yeni tain.Bütün bu olanlar gayet normal değil mi?.İnanın ihbar olmasa daha neler gecer....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
kendisi ingiliz beyaz değilde başka ırk ve renkte olsa farkederdi polisler eminim...hatta "bu senin pasaportun değil sahte bu,"diyerek tutuklarlardı bile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000