03 Şubat 2018, Cumartesi 17:47:52

FETÖ mağduru pilotlar için süre uzatıldı

FETÖ kumpasları sonucu TSK'dan ilişiği kesilen ya da istifa eden savaş pilotlarına, 3 yıllık ek süre verildi. Bu durumdaki askeri pilotların TSK'ya dönmeleri için tanınan ve 31 Aralık 2017'de sona eren süre, 31 Aralık 2020'ye kadar uzatıldı.
  • Ben anlamadım şimdi geri çağrılanlar hemen gitmeyecek de 3 yıl süreleri mi olacak yoksa kendi isteğiyle dönmek isteyenlere mi süre tanındı?
  • Şu "biz sivil veya asker pilot ayırmıyoruz" diyen sivil pilot arkadaşlara sadece gülüyorum. Zaten asker pilotlarda sizi çok seviyor.
  • Ben sadece yolcuyum. Bizi bu kafa ve ruh halindeki kişilrr uçuruyorsa valla ciddi risk var. Başarılar
  • Fetocuların mobbingleri ve adilikleri yüzünden thy'den atılan ya da ayrılmak zorunda bırakılan yetişmiş, kalifiye çalışanlar ne olacak? Bu konuya neden önem verilmiyor? Bunlar thy'ye geri alınacağına başka tarikatler ve emniyet teşkilatından adamlar torpille alınıyor bu mu adaletiniz, hakkaniyetiniz?
  • Yaa şunları toptan havayollarından göndersinler bence de havacılık sektörü düzelse Türkiye'de
  • Havaciliginizin buyumesi ile ovunucekseniz once alt yapinizi hazirlamalisiniz. Asker yada sivil olsun farketmez, once insana ve egitimine yatirim yapmalisiniz. Filonuzun buyuklugu hic bir sey ifade etmez.insan ve egitiminiz yeterli degilse en ufak bir sorunda boyle yan cozumlerle sistemi cevirmek zorunda kalirsiniz.Hayirli olsun.
  • TSK içinde FETÖ cü olmayan Darbecilere karşı durmuş,halen görevde ATPL Pilot lisansı olan Astsubay Pilotlar bulunmaktadır. Ordumuza başvuru yapmış olmalarına rağmen görmezden geliniyorlar. Sadece belli bir zümreye ait kişiler Pilot yapılmak maksadı ile Devletin Trilyonları boşa harcanmaktadır.Kendi imkanları ile kendisini yetiştiren personellerin Devlete hizmet etme ihtimalini yok ederek FETÖ cü bir zihniyetin kalıntıları gibi işler yapılmaktadır. Hükümeti , Devleti kendi isteklerine göre yönlendirerek Devletin içindeki Devletine Milletine gönülden bağlı kişiler Küstürelerek Özel Firmalarda Pilot olmak için istifa etmek durumunda bırakılmışlardır. Öte yandan TSK da görev yapmak istemeyip ayrılmış olan Pilot kişiler zorla geri getirilme çabası ile KHKlar çıkarılmaktadır. Hem dışarda düzenini kurmuş Pilot lar mağdur olmakta hemde TSK içinde Kendi imkanları ile Pilot olan Astsubaylar bir KHK ile Devlete hizmet etmelerinin önü açılacakken birileri buna sessiz kalıyor yada görmezden geliyor. Aynı durum yıllar önce Türk Sivil Havacılığının Mihenk taşı Merhum Astsubay Pilot Vecihi Hürkuş içinde yapıldı ve Türk Havacılığının gelişmesine engel olmak adına yaptığı uçağa bile lisans verilmedi , çeşitli engellemeler yapıldı. Bugün Aynı hain düşünceler TSK içinde kendi imkanları ile kendini yetiştirmiş Astsubaylara yapılmaktadır.
  • Asker kökenlileri sivil havacılıga almayacaksın ki o kadar genç işsiz kalmasın...
  • hoca efendi diyenler yönetimde olduğu sürece fetöcüler her zaman güvence altındadır
  • Thy de de 2014 den beri feto cu bazı kaptanlar tarafından elenen pilotlar var onlarıda thy geri cağırsaya ataştırsınlar hepsi bi yerlerde calışıyor şu an saatleride var. Haram olsun o zamanınki yöneticilerine ve öğretmen kaptanlarına ..zaten vicdan yoksa bi insanda bence o kesin fetocudur.

Bugüne kadar büyük bölümü THY ve özel havayolu şirketlerine geçen 240 savaş pilotu, TSK’ya geri döndü. 3 yıl ek süre ile birlikte, 200 kadar pilotun daha Hava Kuvvetlerine geri dönmesi bekleniyor. FETÖ kumpası sonucu TSK’dan emekli olmak zorunda kalan ve Pegasus Havayollarına geçen Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu da TSK’ya dönmüş ve geçen yılki YAŞ’ta Tuğgeneralliğe terfi edip, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı olmuştu.

KHK DEĞİŞTİRİLDİ

Sözcü'de yer alan habere göre; TBMM’de önceki gece 690 sayılı OHAL kararnamesi ele alınırken AKP’li Mustafa Elitaş ve arkadaşlarının önergesi kabul edildi ve TSK’dan ayrılan savaş pilotlarına 3 yıllık ek süre verildi. Böylelikle ”Herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar ile ticari pilot lisansı ya da havayolu nakliye pilotu lisansına sahip en az 1000 saat uçuşu bulunan diğer sınıflardaki subaylardan istekliler, başvuruları uygun görülürse, 31 Aralık 2020 tarihine kadar Hava Kuvvetlerine geri dönebilecek. TSK dışında geçirdikleri süreler de hizmetlerinden sayılıp, üst rütbeye terfi edecekler. Bu durumdakilere, 4 yıl süreyle TSK’da görev yapma zorunluluğu da getirildi.

NORM KADROYA ULAŞILAMADI

Başbakan yardımcısı Fikri Işık, TSK’dan ayrılan pilotlara geri dönüş için 3 yıl ek süre verilmesi konusunda, ”15 Temmuz hain darbe girişiminden dolayı, FETÖ terör örgütü mensubu pilotların ordudan atılmasıyla birlikte bu konuda bir ihtiyaç ortaya çıktı. Bu ihtiyacın temin edilmesi için tedbirler alındı ve açığın bir kısmı kapatıldı. Şu anda pilot açığımız zaruret düzeyinin üstünde ama norm kadronun altında bulunuyor. Norm kadroya çıkana kadar bu ihtiyacın giderilmesi için ek süre verildi” dedi.

FETÖ mağduru pilotlar için süre uzatıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Nihat ~ 6 yıl önce
Ben anlamadım şimdi geri çağrılanlar hemen gitmeyecek de 3 yıl süreleri mi olacak yoksa kendi isteğiyle dönmek isteyenlere mi süre tanındı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik siviller ~ 6 yıl önce
Şu "biz sivil veya asker pilot ayırmıyoruz" diyen sivil pilot arkadaşlara sadece gülüyorum. Zaten asker pilotlarda sizi çok seviyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Black ~ 6 yıl önce
Ben sadece yolcuyum. Bizi bu kafa ve ruh halindeki kişilrr uçuruyorsa valla ciddi risk var. Başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli konu ~ 6 yıl önce
Fetocuların mobbingleri ve adilikleri yüzünden thy'den atılan ya da ayrılmak zorunda bırakılan yetişmiş, kalifiye çalışanlar ne olacak? Bu konuya neden önem verilmiyor? Bunlar thy'ye geri alınacağına başka tarikatler ve emniyet teşkilatından adamlar torpille alınıyor bu mu adaletiniz, hakkaniyetiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 6 yıl önce
Ağzına sağlık güzel insan benim 20 senemi yediler Almanya’da onlarla mücadele ederken kendimi kapının önünde buldum , kime derdimi anlatmaya çalıştıysam hepsi onun bunun adamı çıktı kısacası olan bana oldu . Şimdi daha mı iyi oldu kesinlikle hayır daha kötüye gidiyor Almanya’da herkes şikayetçi hiçbir kalifiyeli arkadaş kalmadı çoluk çocuğu doldurdular ama nafile bildiklerinden şaşmıyorlar bir kibir ile insanlara bakış açıları varkİ Allah muhafaza .Elbet birgün hesap vereceksiniz o zaman kaçaçak delik arıyacaksınız .Almanyadaki Müdürler böyle bir çiftlik birdaha bulamazsınız hayasız insanlar utanmazlar
fikir :) ~ 6 yıl önce
Yaa şunları toptan havayollarından göndersinler bence de havacılık sektörü düzelse Türkiye'de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen mi ~ 6 yıl önce
Duzeltcen havaciligi?akli yok fikri var acaba nedir nedir.ya..k kafali
İsimsiz ~ 6 yıl önce
Senin gibi hem küstah hem de bilgisizlere kalırsa işi yaş gibi.
Alooo ~ 6 yıl önce
Arkadan yazmakla olmuyor bilader git yüzlerine söyle yiyorsa...klavye delikanlısı
çeşit ~ 6 yıl önce
ne çeşit bir meslek gurubunda görevli acaba değerli aile efradınız.
Hayirli olsun ama ~ 6 yıl önce
Havaciliginizin buyumesi ile ovunucekseniz once alt yapinizi hazirlamalisiniz. Asker yada sivil olsun farketmez, once insana ve egitimine yatirim yapmalisiniz. Filonuzun buyuklugu hic bir sey ifade etmez.insan ve egitiminiz yeterli degilse en ufak bir sorunda boyle yan cozumlerle sistemi cevirmek zorunda kalirsiniz.Hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Traka ~ 6 yıl önce
Yorumunuza katılıyorum. Teknik içinde aynı durum geçerli. Thy filosu büyüyor ama teknisyen boşluğu torpilli imamlarla dolduruluyor. Tüm thy pilotlarını ve yolcuları allah korusun..
Yaşayan Hürkuş ~ 6 yıl önce
TSK içinde FETÖ cü olmayan Darbecilere karşı durmuş,halen görevde ATPL Pilot lisansı olan Astsubay Pilotlar bulunmaktadır. Ordumuza başvuru yapmış olmalarına rağmen görmezden geliniyorlar. Sadece belli bir zümreye ait kişiler Pilot yapılmak maksadı ile Devletin Trilyonları boşa harcanmaktadır.Kendi imkanları ile kendisini yetiştiren personellerin Devlete hizmet etme ihtimalini yok ederek FETÖ cü bir zihniyetin kalıntıları gibi işler yapılmaktadır. Hükümeti , Devleti kendi isteklerine göre yönlendirerek Devletin içindeki Devletine Milletine gönülden bağlı kişiler Küstürelerek Özel Firmalarda Pilot olmak için istifa etmek durumunda bırakılmışlardır. Öte yandan TSK da görev yapmak istemeyip ayrılmış olan Pilot kişiler zorla geri getirilme çabası ile KHKlar çıkarılmaktadır. Hem dışarda düzenini kurmuş Pilot lar mağdur olmakta hemde TSK içinde Kendi imkanları ile Pilot olan Astsubaylar bir KHK ile Devlete hizmet etmelerinin önü açılacakken birileri buna sessiz kalıyor yada görmezden geliyor. Aynı durum yıllar önce Türk Sivil Havacılığının Mihenk taşı Merhum Astsubay Pilot Vecihi Hürkuş içinde yapıldı ve Türk Havacılığının gelişmesine engel olmak adına yaptığı uçağa bile lisans verilmedi , çeşitli engellemeler yapıldı. Bugün Aynı hain düşünceler TSK içinde kendi imkanları ile kendini yetiştirmiş Astsubaylara yapılmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Astsubay kardeşim: ~ 6 yıl önce
Hiyerarşik düzen yeterince sarsıldı, daha fazla dejenere etmemek lazım.
açıklama ~ 6 yıl önce
Astsubaydan zaten pilot olmaz, bir zamanlar bir paşanın astsubay oğlu çok pilot olmak istedi diye geçici bir süre için çıkarılan bir kanunla pilot olan birkaç astsubay var, onları da kimse pilot yerine saymıyordu zaten.
Kaptan ~ 6 yıl önce
Hay ağzına sağlık. Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz; emekli subay pilot olarak sivil havayollarında çalıştığım Astsubaylıktan ayrılmış pilot arkadaşların azmi saygısı dediklerinizi doğruluyor, inşallah istekli arkadaşlarımızda HVKK ye geçebilirler. Zaten Feto gibi terör örgütlerinin amacı sınıf farkı yaratarak ordumuzu bölmek değil mi? Eğer bu zihniyet hala hakimse demek ki hala HVKK bunlardan kurtulmuş değil. Emniyetli uçuşlar.
X ~ 6 yıl önce
"Astsubaydan zaten pilot olmaz" ne demek la sivil hayat orduevinde 50 kuruşa çay kovalamaya benzemez sudan çıkmış balığa dönersiniz bu kibirle
Fgh ~ 6 yıl önce
Asker kökenlileri sivil havacılıga almayacaksın ki o kadar genç işsiz kalmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 6 yıl önce
Kardeşim insan yetenek ve bilgisiz olduktan sonra firma kapanır yine de o insanı işe almaz.
Yoruma gel ~ 6 yıl önce
Şuursuz insanlara yorum hakkı vermemek lazım. Sizler sivil çocuklara karşı cephe alınmasına sebep olan aptallarsınız. Sivil çocuklardan çoğu lise mezunu zengin çocukları. Hiçbir fakir çocuğunun askerleri sistem hariç pilot olduğunu görmedim. Bu yorumda diyorsun ki, paramız var ama bu meslekte çok da geçmiyor, devlet el atsın biz kafası basmayan baba parasıyla pilot olan zengin bebelerine iş imkanı sağlayın.
muhterem ~ 6 yıl önce
hoca efendi diyenler yönetimde olduğu sürece fetöcüler her zaman güvence altındadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 6 yıl önce
Thy de de 2014 den beri feto cu bazı kaptanlar tarafından elenen pilotlar var onlarıda thy geri cağırsaya ataştırsınlar hepsi bi yerlerde calışıyor şu an saatleride var. Haram olsun o zamanınki yöneticilerine ve öğretmen kaptanlarına ..zaten vicdan yoksa bi insanda bence o kesin fetocudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000