18 Şubat 2017, Cumartesi 09:45:49

Fethiye'de paraşüt kazası

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kayalıklara düşen yamaç paraşütü pilotu ile beraberindeki Çinli turist yaralandı.
  • Babadağ'ında yapılan paraşüt uçuşlarından yat kat alanıcak paralar kazınılmıyor. Ayrıca, her uçuş için müşteri başına 32 (otuziki) TL para ödeniyor dağ işletmesine. Bu paranın içinde sağlık ekibin giderleri de dahildir. Kısacası, biz zaten öenilmesini fazlasıyla ödüyoruz. Bilgi sahibi olmadan lütfen yorum yapmauın, gülerler size.
  • Helıkopterıde sız alın. Herseyı devletten beklemeyın.. Paraları cukkaya atınca aklınıza devlet mevlet gelmıyor.. Banadagın 30. Milyon cıvarında bır para gırdısı var.. Eve yata kata para buluyorsanız, helıkopterede bulabılırsınız..
  • Yamac parasutu ile ilgli egitim standartlarinin yukseltilmesi lazim kazalarin sonucuna oldugu kadar sebeplerine yonelik de analiz yapmak gerek kazazedelere gecmis olsun Sahil guvenlik helikopter ekibine de tebrikler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kayalıklara düşen yamaç paraşütü pilotu ile beraberindeki Çinli turist yaralandı.

Fethiye'ye tatile gelen Çinli turist Xujia Lin (27) Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'ın bin 200 metrelik pistinden yamaç paraşütü pilotu Serdar Çözer ile tandem (ikili) uçuş yaptı.

Kalkıştan kısa süre sonra yükselen sıcak hava akımına kapılan paraşüt, yaklaşık 20 metreden kayalıklara düştü.

Diğer pilotların durumu fark etmesi üzerine sağlık ekiplerinden yardım istendi. Bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaralılara ulaşan ekipler hafif yaralı olan Çinli turisti tarihi Likya Yolu'nda bekleyen ambulansa ulaştırdı.

Durumu ağır olan ve taşıma şartlarının güç olduğu alanda bulunan Çözer için ise Sağlık Bakanlığından helikopter istendi.

Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığından bölgeye sevk edilen helikopter yardımıyla Çözer, bulunduğu yerden kurtarıldı.

Fethiye Devlet Hastanesinde tedaviye alınan yaralılardan Çözer'in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, hava şartları nedeniyle termal akıma kapılan paraşütün dağın ulaşımı güç bir noktasına düştüğünü söyledi.

Kazanın ardından tüm paraşüt pilotları, jandarma ve kurtarma ekiplerinin yardıma koştuğunu kaydeden Yıldız, "Bölgedeki helikopterler kış şartları nedeniyle merkezlere çekilmiş. Uzun uğraşlar sonucunda Antalya'dan bir helikopter sevk edildi. Yetkililerin bu sorunu çözmesi gerekiyor. Yaz aylarında da prosedürler zaman alabiliyor." dedi.

Yıldız, Dalaman'da yaz kış hazır bulunan bir müdahale helikopterinin bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.



Fethiye'de paraşüt kazası

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Helikopter Yorumcuya ~ 7 yıl önce
Babadağ'ında yapılan paraşüt uçuşlarından yat kat alanıcak paralar kazınılmıyor. Ayrıca, her uçuş için müşteri başına 32 (otuziki) TL para ödeniyor dağ işletmesine. Bu paranın içinde sağlık ekibin giderleri de dahildir. Kısacası, biz zaten öenilmesini fazlasıyla ödüyoruz. Bilgi sahibi olmadan lütfen yorum yapmauın, gülerler size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl kazanılmıyor ~ 7 yıl önce
Sallama. Bir uçuştan kaç para alıyorsunuz insaf ! .yuksek bedeli nedeniyle sadece ve genelde turistler yapabiliyor. Kaç sıradan Türk Vatandaşı oradan uçabilmişki ? Bu güne kadar karıştığınız kazalarda cabası .
Helikopter.. ~ 7 yıl önce
Helıkopterıde sız alın. Herseyı devletten beklemeyın.. Paraları cukkaya atınca aklınıza devlet mevlet gelmıyor.. Banadagın 30. Milyon cıvarında bır para gırdısı var.. Eve yata kata para buluyorsanız, helıkopterede bulabılırsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fethiye ~ 7 yıl önce
Yamac parasutu ile ilgli egitim standartlarinin yukseltilmesi lazim kazalarin sonucuna oldugu kadar sebeplerine yonelik de analiz yapmak gerek kazazedelere gecmis olsun Sahil guvenlik helikopter ekibine de tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yukseltmezler ~ 7 yıl önce
O yukseltmeyi kimse yapmaz dostum.burasi turkiye.burada para her zaman en oncelikli olandir.para tatlidir.bu olay da iki gune unutulur unuttturulur.havaciligin hangi bransinda bir olay yada kaza sonrasi gerektigi gibi bir sorusturma yapilip sonuclarin paylasildigini gordun?bunun disinda bir de ego var ki o konu apayri.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000