09 Ağustos 2012, Perşembe 15:55:14

FETHİYE'DE HELİKOPTER DÜŞTÜ

Fethiye'de helikopter düştü...
  • Kamov - Ka-32A11BC EASA sertifikalıdır. Kuyruk rotoru olmayan, iki turbo shaft motorlu mükemmel bir helikopterdir.
  • Allah rahmet eylesin.
  • Bir diğer açıdan bakalım, şartname de bu helikopterlerde türk pilot bulundurulmalı diyor. Pilot denince ne anlaşılmalı? En azından lisanslı, 60 yaşını geçmemiş, dil bilen, uçuş tecrübesi olan biri. Peki bu tip helikopterlerde uçan pilot adlı türklerin kimler olduğunu biliyormusnuz? Bir çoğu 65 yaşını geçmiş, pilotlukla alakası olmayan, sadece üstlenici şirketin bögede ihtiyaçlarını giderecek idari elaman görevi yapan kişiler. Neden bunlar, 1) ucuzlar, 2) Orman Havacılık takilerin devre arkadaşları OGM bunların hatrına kusur olduğunda ceza kezmez 3) geçiciler Düzeltilecek çooook şey var....
  • Bir başka neden, bu helikopterlerin Türkiye ye gelişi 2009. 3 yıldır hiçbir kurala uyulmadan , denetimsiz , Adana da hangar da yatıyor. Bakımları yetkisiz, izinsiz adana çekiç le balyozla yapıloyor. Belgeleri kopyala, imzala takdiği ile shgm ne sunuloyur. SHGM " wet lease olsun, sorumluğum olmasın deyip kağıt üzerindne izinleri veriyor. Adana lı, gümrüklü saha diye hangarda bekletiyor, nisan ayı geldiğinde çıkarıp sahaya sürüyor. Acaba bu helikopterlerin bakımlarının yapılabilmesi için bir usul yokmu? Bu usul çerçevesinde bakım yapacakalrın ve bakım yerinin yetkisinin olması gerekmez mi?
  • Orman Bakanlığı Havacılık Şube Müdürlüğü bu helikopterlerin kiralanması için hazırladığı teknik şartnameyi değiştirmez ise daha çok helikopter düşer ltf bir araştırın helikopter ekipleri kaç saat görev yapar ben söyleyeyim gün doğumu -gün batımı arası 12 saat den fazla ediyor ve yedek ekip yok tek ekiple görev yapıyorlar büyük yangınlarda helikopter 10 saat den fazla uçar birde yangına eğer isabetli su atılmaz ise Orman İşletici firmaya ceza keser işte bu ndenlerden dolayı helikopter yangına suyu isabet ettitireyim derken biryerlere vuruyor ve düşüyor
  • kesin suikast!!!!!
  • helikopter altındaki sepetın biryere takılmasından dolayı stall a girip düşmüştür..Orada yangınla mucadele edip yaşamını yıtıren 5 tane can var!..siz hala antıkadasınız,biz daha turbo prop. ucak uretemıyoruz,adamlar uzaya insan yolluyorlar bu konuda ruslarla kendımızı bır tutmayalım..Adamlar kendi tıcarı-savas-kargo ucak ve helıkopterlerını yıllardır uretıyorlar..Biraz saygınız olsun o ınsanlara!..
  • Bu kaçıncı kaza bu kaçıncı kaybedilen can! Kardeşim her sene düşüyor bu helikopterler. Daha neyini savunuyorsunuz. Bir kere metal yorgunluğu diye bir olay var ne cahil milletiz. Bu helikopter olayına bir çözüm bulunsun artık yada bizim insanımız bindirilmesin o hurda taka tukalara! Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Allah yakınlarına sabırlar versin.
  • nereden çıkarttın şimdi dünyada kullanılmadığını, tedavülden kalktığını v.s. Bunlar dünyanın bir çok ülkesinde sadece orman yangını ve kurtarma amaçlı kullanılan son derece güvenli ve performanslı helikopterler. Daha kaza raporu açıklanmadan suçu helikoptere atmak kolay. Unutma ki Rusya havacılık uzay ve uçak teknolojileri konusunda bizden 50 yıl ileride. Bu adamlar 1960 lı yıllarda jet yolcu uçağı üretiyorlardı. Biz daha yerli uçak diye sayıklıyoruz.
  • Bu çağda bu helikopterden bizim ülkemiz üretemiyor da ondan onlarla uçuyoruz. Ayrıca da son derece kullanışlı bir helikopter. Bilip bilmeden yorum yapıp acımıza tuz biber olmayın. Allah tüm ekibe rahmet eylesin, bizleri korusun...

Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Otmanlar Köyü yakınındaki Eğridere Mevkii’nde bugün bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına müdahale etmek için Fethiye’de konuşlu KA-32T tipi Rus yapımı yangın söndürme helikopteri de bölgeye sevk edildi. Saat 15.20 sıralarında, yangına müdahale eden ve içinde Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik, iki Rus pilot ve bir Rus teknisyenin bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir nedenle Eğridere Mevkii’ndeki Kepez yangın söndürme kulesi yakınlarında düştü.

Karadan ulaşılamayan helikopterin yanmaya başladığı öğrenildi. Kurtarma için bölgeden ekipler çıktı. Dağlık ve sarp olan bölgeye ulaşımın çok güç olduğu belirtildi.

(16:31): Orman ve Su işleri Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre helikopterde 5 kişi olduğu bildirildi.

(16:55) Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım helikopterin düştüğünü, enkaza henüz ulaşılamadığını, içinde 3’ü yabancı pilot ve teknisyen olmak üzere 5 personelin bulunduğunu belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu mikro blog sitesi Twitter'a yayınladığı mesajda: "Bugün maalesef saat 15:30 de, bir yangın helikopterimiz Köyceğiz'de düştü. Helikopterdeki 5 personelden 3'ünün cesedine ulaşıldı. Üzgünüz" dedi.

Helikopterin düştüğü anda içerisinde helikopter komutanı Atıf Ateşok ve telsizden sorumlu orman muhafaza memuru Orhan Çelik ile Rus pilotlar Alexander Gavrilor, Nikolay Atepalıkhın ve Fergey Khorokhorın’ın bulunduğu öğrenildi.

FETHİYE'DE HELİKOPTER DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

MRA ~ 12 yıl önce
Kamov - Ka-32A11BC EASA sertifikalıdır. Kuyruk rotoru olmayan, iki turbo shaft motorlu mükemmel bir helikopterdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üzüldüm ~ 12 yıl önce
Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 12 yıl önce
Bir diğer açıdan bakalım, şartname de bu helikopterlerde türk pilot bulundurulmalı diyor. Pilot denince ne anlaşılmalı? En azından lisanslı, 60 yaşını geçmemiş, dil bilen, uçuş tecrübesi olan biri. Peki bu tip helikopterlerde uçan pilot adlı türklerin kimler olduğunu biliyormusnuz? Bir çoğu 65 yaşını geçmiş, pilotlukla alakası olmayan, sadece üstlenici şirketin bögede ihtiyaçlarını giderecek idari elaman görevi yapan kişiler. Neden bunlar, 1) ucuzlar, 2) Orman Havacılık takilerin devre arkadaşları OGM bunların hatrına kusur olduğunda ceza kezmez 3) geçiciler Düzeltilecek çooook şey var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 12 yıl önce
Bir başka neden, bu helikopterlerin Türkiye ye gelişi 2009. 3 yıldır hiçbir kurala uyulmadan , denetimsiz , Adana da hangar da yatıyor. Bakımları yetkisiz, izinsiz adana çekiç le balyozla yapıloyor. Belgeleri kopyala, imzala takdiği ile shgm ne sunuloyur. SHGM " wet lease olsun, sorumluğum olmasın deyip kağıt üzerindne izinleri veriyor. Adana lı, gümrüklü saha diye hangarda bekletiyor, nisan ayı geldiğinde çıkarıp sahaya sürüyor. Acaba bu helikopterlerin bakımlarının yapılabilmesi için bir usul yokmu? Bu usul çerçevesinde bakım yapacakalrın ve bakım yerinin yetkisinin olması gerekmez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşen Helikopter ~ 12 yıl önce
Orman Bakanlığı Havacılık Şube Müdürlüğü bu helikopterlerin kiralanması için hazırladığı teknik şartnameyi değiştirmez ise daha çok helikopter düşer ltf bir araştırın helikopter ekipleri kaç saat görev yapar ben söyleyeyim gün doğumu -gün batımı arası 12 saat den fazla ediyor ve yedek ekip yok tek ekiple görev yapıyorlar büyük yangınlarda helikopter 10 saat den fazla uçar birde yangına eğer isabetli su atılmaz ise Orman İşletici firmaya ceza keser işte bu ndenlerden dolayı helikopter yangına suyu isabet ettitireyim derken biryerlere vuruyor ve düşüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!!! ~ 12 yıl önce
kesin suikast!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya boş konuşuyorsunuz.. ~ 12 yıl önce
helikopter altındaki sepetın biryere takılmasından dolayı stall a girip düşmüştür..Orada yangınla mucadele edip yaşamını yıtıren 5 tane can var!..siz hala antıkadasınız,biz daha turbo prop. ucak uretemıyoruz,adamlar uzaya insan yolluyorlar bu konuda ruslarla kendımızı bır tutmayalım..Adamlar kendi tıcarı-savas-kargo ucak ve helıkopterlerını yıllardır uretıyorlar..Biraz saygınız olsun o ınsanlara!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helikopteri savunmayın! ~ 12 yıl önce
Bu kaçıncı kaza bu kaçıncı kaybedilen can! Kardeşim her sene düşüyor bu helikopterler. Daha neyini savunuyorsunuz. Bir kere metal yorgunluğu diye bir olay var ne cahil milletiz. Bu helikopter olayına bir çözüm bulunsun artık yada bizim insanımız bindirilmesin o hurda taka tukalara! Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Allah yakınlarına sabırlar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgili İsim / Rumuz'a cevap ~ 12 yıl önce
nereden çıkarttın şimdi dünyada kullanılmadığını, tedavülden kalktığını v.s. Bunlar dünyanın bir çok ülkesinde sadece orman yangını ve kurtarma amaçlı kullanılan son derece güvenli ve performanslı helikopterler. Daha kaza raporu açıklanmadan suçu helikoptere atmak kolay. Unutma ki Rusya havacılık uzay ve uçak teknolojileri konusunda bizden 50 yıl ileride. Bu adamlar 1960 lı yıllarda jet yolcu uçağı üretiyorlardı. Biz daha yerli uçak diye sayıklıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atma ~ 12 yıl önce
Bu çağda bu helikopterden bizim ülkemiz üretemiyor da ondan onlarla uçuyoruz. Ayrıca da son derece kullanışlı bir helikopter. Bilip bilmeden yorum yapıp acımıza tuz biber olmayın. Allah tüm ekibe rahmet eylesin, bizleri korusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000