02 Ekim 2011, Pazar 12:27:18

FERİDUN SEREN TUTUKLANDI

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 4’ü muvazzaf asker, 7 kişi tutuklandı.
  • Neden Hep İyiler E Oluyor Bunlar Bu Büyük Bir Suikasttir Bu Suikasttin İçinde Terörde, Ergenekonda, İsrialde Havacılarda Karacılarda Olbılır Bu İnsanı Yok Etmek Kolay Değildi Öyle Koca Reis'ti O Yo Başımız Öncümüzdü Onu Bi Kaç Küçük Örgüt Yok Edemez Bu Havacıların Yaptıklarını İyice Araştırın Düpe Düz Suçlu Kişler İÇERİSİNDEDİRLER..!
  • hocam kazada vefat edenlerin tamamında karbonmonaksit tespit edildiğini bende duydum.ve bildiğim kadarıyla egzos borusunu havalandırma borusundan ayıran bir kelepçe var.bu kelepçenin gevşetilerek havalandırma yolundan pilotun ve helikopterin zehirlenmesi mümkünmüdür?
  • Arkadaşlar gerçek havacılar bilgi ve tecrübeleri ölçüsünde bu konuyu tartışırsa kamuoyu da aydınlanır. Belki yaratılan bilgi kirliliği de azalır. Kısa bir süre de olsa birlikte çalıştığım Ergun Demirciye yorumundan ötürü çok teşekkür ederim. Umarım bu davranışı tüm yorumculara ve havacılara örnek olur. Havacılığımız çok ciddi bir konuyla karşı karşıya ama bazı arkadaşlar, tutuklanan arkadaşlarımızın bu kötü günleri üzerinden nemalanmayaçalışıyorlar bu çok ayıp çok
  • Arkadaşlar konuyu bilenler bilmeyenler vur abalıya misali Kaza Kırım heytine vuruyor. Unutulmasın ki bu arkadaşlarımıza bir görev verilmiş ve bu arkadaşlarda bilgi ve tecrübeleri ölçüsünde bu görevi yapmaya çalışmışlar. Bu arkadaşlar bu göreve talipli olmamış ki bu görev bu arkadaşlara verilmiş. Enkazın güvenliğiden tamamen Mülki İdare amiri sorumludur. Bölge Jabdarma bölgesi olduğu için Jandarma sorumludur. Heyetin Jandarmaya talimat verme yetkiisi olabilirmi?
  • CO konusunda uzman değilim ama TSK kaza kırımlarında, özellikle S-70 kazalarında, yangın emareleri dahi olmadan, uçuş ekiplerinin otopsilerinde görüldüğü söylenirdi. Ne kadar doğru tabi ki teyide tabi. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Ama "Yeter mi?" tabirinizi anlayamadım. Bana imada mı bulunuyorsunuz yoksa, şahsınızın yeteri kadar bilgili olduğuna mı işaret ediyor? Moda bir cümle yazayım bari: Yetmez ama Evet! Teşekkür ve Saygılarımla.
  • MedAir'de lisanslı teknisyen (organik kuruluş içi mi kastedeliyor?) olmaması ilginç. M.A. lisanslı değil miymiş? Ayrıca 145 merkezi anlaşması da yokmuş, o merkezler (Sky-Line + Top Servis) bakım desteği veremiyor mu? Bakım Manuel'i onaysız olsa 3 helikopteri nasıl uçuruyordu bu şirket? Pre- ve Post flight yetkiside mi yok? Teknisyensiz olması sorun gibi gelmemekte, tüm heli-taxi'ler tek pilot uçuyor. Yalnız ELT montesi, bildiğim kadarıyla, minör işlem olarak değerlendirilmekte ve SHGM onayı ile yapılıyor sanki.
  • Kaza raporu bende mevcut.Bugüne kadar bu konuda yapılmış olan tüm çalışmalar da mevcut.Kanıtsız belgesiz hiçbir şey ne yazdım ne de söyledim.Med Air de hiç lisanslı teknisyen yoktu.Onaylı Bakım Manuel'i de yoktu.Bu durumda İşletme Ruhsatı verilmemesi gerekiyordu,verildi.(kaza Raporuna bakınız).Bu helikopter yüzlerce uçuşu günlük bakım yapılmadan uçtu.Bu görev de üç günlük görev olup,teknisyen yoktu (Ölenler arasında Teknisyen Varmı?)( Bakınız Kaza Raporu )ELT cihazı yetkisiz lisanssız teknisyen tarafından takıldı.Testi yapılmadı.(Bakınız Kaza Raporu ).Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda Kazazedelerin tamamının Karbonmonaksit zehirlenmesi tespit edildi.Karbonmonaksitin kaynağı da kuvvetle muhtemel dir ki helikopterin kendisidir.Yeter mi?
  • sizin yazdiginiz maddede kontrol eder denmis sadece ama esas guvenlik saglama gorevo benim yazdigim maddelerde. siz iyi okuyun
  • Kerem kardeşim ve diğer SHGM çalışanları için Allah kurtarsın diyorum, konudan bihaber cahillerin aldığı kararlara kurban gittiklerini düşünüyorum... Havacılık adına her ne biliyorsam ve her neye sahipsem yardımcı olabilecek, adaletin sağlanması adına hizmetinizdedir. ErgunDemirci
  • Hem SHGM hem de DDK raporlarına göre (XMSN Yağlama Limitinin yaklaşık olarak 2 saat geçmesine rağmen) bakım kapsamında tespit edilen hususların asli/tali sebep olamayacağı yer alıyor. Bu nedenle, iddianızdan "bakım" unsurunu çıkarmamız gerekmez mi? Ayrıca wolverine verdiğiniz cevabı, usul açısından, çok seviyeli buldum. Bizi yakışan şekilde bilgilendirmeler yapıyoruz. Size teşekkür ederim ama yine de elinizde belge varsa paylaşmanızı dilerim. Saygılarımla
Malatya’daki Özel Yetkili Savcılar Özden Doğan ile Şeref Gürkan tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama istemi ile Özel Yetkili 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 9’u muvazzaf 12 şüpheliden 7’si tutuklandı. Tutuklananlardan 4’ün muvazzaf asker olduğu ifade edildi. Mahkeme 5 şüpheliyi tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

Dün saat 08.00’de başlayan ve bu sabaha karşı 04.00’te sona eren yargılama sonucunda şüpheliler, Feridun Seren, Kerem Mumcuoğlu, Şıhmehmet Sevdim, Nusret Memiş, Nedim Bakırhan, Cemal Şahin ve Aydın Özsıcak, ’Helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek, suç delillerini karartmak, sahte tutanak düzenleme ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamalarıyla tutuklandıkları bildirildi.

Tutuklanan muvazzaf askerler arasında, Cumhurbaşkanı Gül’e gönderilen videoda enkazda cihaz söktükleri iddia edilen askerler Aydın Özsıcak İle Nusret Memiş’nin de bulunduğu belirtildi.

Duruşma sonunda tutuklanan muvazzaf askerler adliyenin mahkum kapısından gizlice çıkartılırken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde görevli 3 kişi de Terörle Mücadele ekiplerinin aracıyla adliyeden cezaevine götürüldü.

FERİDUN SEREN TUTUKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

Misafir ~ 12 yıl önce
Neden Hep İyiler E Oluyor Bunlar Bu Büyük Bir Suikasttir Bu Suikasttin İçinde Terörde, Ergenekonda, İsrialde Havacılarda Karacılarda Olbılır Bu İnsanı Yok Etmek Kolay Değildi Öyle Koca Reis'ti O Yo Başımız Öncümüzdü Onu Bi Kaç Küçük Örgüt Yok Edemez Bu Havacıların Yaptıklarını İyice Araştırın Düpe Düz Suçlu Kişler İÇERİSİNDEDİRLER..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hocam kazada vefat edenlerin tamamında karbonmonaksit tespit edildiğini bende duydum.ve bildiğim kadarıyla egzos borusunu havalandırma borusundan ayıran bir kelepçe var.bu kelepçenin gevşetilerek havalandırma yolundan pilotun ve helikopterin zehirlenmesi mümkünmüdür?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar gerçek havacılar bilgi ve tecrübeleri ölçüsünde bu konuyu tartışırsa kamuoyu da aydınlanır. Belki yaratılan bilgi kirliliği de azalır. Kısa bir süre de olsa birlikte çalıştığım Ergun Demirciye yorumundan ötürü çok teşekkür ederim. Umarım bu davranışı tüm yorumculara ve havacılara örnek olur. Havacılığımız çok ciddi bir konuyla karşı karşıya ama bazı arkadaşlar, tutuklanan arkadaşlarımızın bu kötü günleri üzerinden nemalanmayaçalışıyorlar bu çok ayıp çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar konuyu bilenler bilmeyenler vur abalıya misali Kaza Kırım heytine vuruyor. Unutulmasın ki bu arkadaşlarımıza bir görev verilmiş ve bu arkadaşlarda bilgi ve tecrübeleri ölçüsünde bu görevi yapmaya çalışmışlar. Bu arkadaşlar bu göreve talipli olmamış ki bu görev bu arkadaşlara verilmiş. Enkazın güvenliğiden tamamen Mülki İdare amiri sorumludur. Bölge Jabdarma bölgesi olduğu için Jandarma sorumludur. Heyetin Jandarmaya talimat verme yetkiisi olabilirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CO konusunda uzman değilim ama TSK kaza kırımlarında, özellikle S-70 kazalarında, yangın emareleri dahi olmadan, uçuş ekiplerinin otopsilerinde görüldüğü söylenirdi. Ne kadar doğru tabi ki teyide tabi. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Ama "Yeter mi?" tabirinizi anlayamadım. Bana imada mı bulunuyorsunuz yoksa, şahsınızın yeteri kadar bilgili olduğuna mı işaret ediyor? Moda bir cümle yazayım bari: Yetmez ama Evet! Teşekkür ve Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MedAir'de lisanslı teknisyen (organik kuruluş içi mi kastedeliyor?) olmaması ilginç. M.A. lisanslı değil miymiş? Ayrıca 145 merkezi anlaşması da yokmuş, o merkezler (Sky-Line + Top Servis) bakım desteği veremiyor mu? Bakım Manuel'i onaysız olsa 3 helikopteri nasıl uçuruyordu bu şirket? Pre- ve Post flight yetkiside mi yok? Teknisyensiz olması sorun gibi gelmemekte, tüm heli-taxi'ler tek pilot uçuyor. Yalnız ELT montesi, bildiğim kadarıyla, minör işlem olarak değerlendirilmekte ve SHGM onayı ile yapılıyor sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaza raporu bende mevcut.Bugüne kadar bu konuda yapılmış olan tüm çalışmalar da mevcut.Kanıtsız belgesiz hiçbir şey ne yazdım ne de söyledim.Med Air de hiç lisanslı teknisyen yoktu.Onaylı Bakım Manuel'i de yoktu.Bu durumda İşletme Ruhsatı verilmemesi gerekiyordu,verildi.(kaza Raporuna bakınız).Bu helikopter yüzlerce uçuşu günlük bakım yapılmadan uçtu.Bu görev de üç günlük görev olup,teknisyen yoktu (Ölenler arasında Teknisyen Varmı?)( Bakınız Kaza Raporu )ELT cihazı yetkisiz lisanssız teknisyen tarafından takıldı.Testi yapılmadı.(Bakınız Kaza Raporu ).Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda Kazazedelerin tamamının Karbonmonaksit zehirlenmesi tespit edildi.Karbonmonaksitin kaynağı da kuvvetle muhtemel dir ki helikopterin kendisidir.Yeter mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizin yazdiginiz maddede kontrol eder denmis sadece ama esas guvenlik saglama gorevo benim yazdigim maddelerde. siz iyi okuyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kerem kardeşim ve diğer SHGM çalışanları için Allah kurtarsın diyorum, konudan bihaber cahillerin aldığı kararlara kurban gittiklerini düşünüyorum... Havacılık adına her ne biliyorsam ve her neye sahipsem yardımcı olabilecek, adaletin sağlanması adına hizmetinizdedir. ErgunDemirci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hem SHGM hem de DDK raporlarına göre (XMSN Yağlama Limitinin yaklaşık olarak 2 saat geçmesine rağmen) bakım kapsamında tespit edilen hususların asli/tali sebep olamayacağı yer alıyor. Bu nedenle, iddianızdan "bakım" unsurunu çıkarmamız gerekmez mi? Ayrıca wolverine verdiğiniz cevabı, usul açısından, çok seviyeli buldum. Bizi yakışan şekilde bilgilendirmeler yapıyoruz. Size teşekkür ederim ama yine de elinizde belge varsa paylaşmanızı dilerim. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000