21 Temmuz 2010, Çarşamba 08:32:19

Farnborough Fuarı'na büyük ilgi...

Havacılık sektörünün en büyük etkinliği olan Farnborough Fuarı, İngiltere'nin Hampshire bölgesinde başladı.

52 ülkeden bin 350 şirket ve kuruluşun katıldığı fuarın ilk 5 günü iş anlaşmaları ve siparişlere ayrılırken, hafta sonunda ise halka açılacağı belirtildi. Çeşitli ülkelerin uçakları ve helikopterlerinin sergilendiği fuara Boeing'in yeni modeli 787 Dreamliner damgasını vurdu.

Boeing ticari uçakları pazarlama yardımcısı Robert Pallock, ilgi çeken yeni uçaklardan biri olan 787 Dreamliner'ın özelliklerini tanıtmak için fuarda bulunduklarını söyledi. Pallock, insanların bu uçağa ilgi göstermelerinin nedeninin uçağın çevre dostu kompozit malzemeden yapılması olduğunu belirtti. Uçakta oluşacak herhangi bir türbülansın yolcu kısmındaki etkisini azaltabileceklerini ifade eden Pallock, uçağın önünü görebilen bilgisayar sistemini bunda yardımcı olacak bir unsur varsaydıklarını bildirdi. Uçağın yeni yılda pazara gireceğini belirten Pallock, ilk müşterilerinin bir Japon şirketi olduğunu dile getirdi.

Fuara katılan ABD Deniz Kuvvetleri Temsilcisi Bill Beasley, özel Navy uçağını sergilemek için fuarda bulunduklarını belirtti. Sergiledikleri askeri uçağın 2007'den beri faaliyette olduğunu söyleyen Beasley, bu uçağın Avrupa güvenliğini sağlamak için 7-8 değişik görevi bulunduğunu belirtti.

Türk Hava Kuvvetleri'nin uçak ve helikopterlerinin de yer aldığı fuarın 25 Temmuz'a kadar sürmesi bekleniyor.
 

Farnborough Fuarı'na büyük ilgi...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000