28 Eylül 2010, Salı 14:56:23

FARMVILLE DEĞİL "QUESTCITY"

6 AB ülkesinin katıldığı "Questcity" projesinde Portclinic de yer aldı. Proje kapsamında gençlere yönelik afet ve acil durumlarda yardım edebilme becerisini geliştirmek hedefleniyor.
Portclinic 6 Avrupa Birliği ülkesinin katıldığı gençlere yönelik bu projede "Afet ve Acil Durumlarda Yardım" becerisini geliştirmesini hedefliyor.
 
Airport Otel'de yapılan tanıtım toplantısına Portclinic Genel Koordinatörü Dr. İbrahim Kurt, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Yılmaz, Proje Koordinatörü Dr. Ayhan Özşahin, Yönetim Kurulu Üyesi Engin Güven ve Hasta Taşıma Koordinatörü Uğur Gök katıldı.

Yapılan çalışma ile ilgili Proje Koordinatörü Dr. Ayhan Özşahin "Internet tabanlı yeni bir sosyal oyun olan QuestCity, Mart 2011’de başlıyor. QuestCity, oyuncuları çeşitli acil durumlarla karşılaştırıyor. Burada uygun yardım uygulamalarıyla oyuncular kendilerini ve diğer kişileri tehlike ve zararlardan koruyabiliyor. Her uygulanan yardım deneyim ve para puanlarıyla ödüllendiriliyor. Böylece oyuncu hem bir sonraki aşamaya geçebiliyor, hem de benzer görevlere yönelik ustalaşıyor.

Okulda, işte, spor yaparken, evde veya yolda: Her zaman ve her yerde yardımımıza gereksinim duyulabilir. Birisi bisikletten düşebilir ve ciddi kanaması olabilir. Bir aile üyesi hastalanabilir, birden bayılabilir veya devrilen bir mum odada yangın başlatabilir. Aniden ve beklenmedik anda, odaklanma, sorumluluk alma ve müdahale stratejilerine gereksinim doğabilir. Böyle bir durumda kendim harekete geçmeli miyim? Yoksa başkalarını mı beklemeliyim? Yanlış bir şey yapmamak için pasif mi kalmalıyım? Her durumda neler yapabilirim? Hangi acil numaraları bilmeliyim? Günlük yaşamdaki beklenmedik acil durumlar bizi müdahaleye zorlar ve böylece bizim bu konudaki becerimizi sert bir teste tabi tutar.

Kendine yardım, bireyin, sorunların ve çözümlerinin sorumluluğunu üstlenmesi, kendisine ve çevredekilere yönelik tehlike ve zararlardan korunmak için bireysel olanaklar kapsamında harekete geçmesi demektir. Kendine yardım, bireyleri tehdit eden günlük kritik acil durumlardan, toplumu tehdit eden afet haline kadar tüm sorunlarla başetmenin yaşamsal stratejilerini kapsamaktadır.

QuestCity yeni bir sosyal oyun olarak bu sorunlarla ilgilenmektedir. Facebook, Twitter, Linkedin, Myspace gibi sosyal iletişim ağlarının giderek artan kullanımı internetin günlük yaşamda etkinliğini artırmaktadır. Bu tür internet tabanlı oyunlar bu platformlar aracılığıyla, kendi kullanıcı profili tarafından oynanabilmektedir. Trend heyecanlı bir yarışmaya doğru gitmektedir. Bu oyunlarda kullanıcılar birbirleriyle büyük bir rekabet içerisinde olmakla birlikte, birlikte veya birbirleri için de oynayabilmektedir.

QuestCity tipik bir yapılandırma oyunudur. Bir oyun olarak vakit geçirme özelliği yanında, Kendine yardım konusunu ciddiye alan bir arka plana sahiptir. Bu şekilde QuestCity "Ciddi Sosyal Oyunlar" grubuna aittir. Oyun süresince, oyuncu kendi bölgesindeki insanların iyiliğini düzenli olarak gözetmektedir.

Tehlike tehdidi ortadan kaldırılmakta, bağışlar toplanmakta ve acil yardım uygulanmaktadır. Yardım etkinlikleri deneyim ve para puanları kazandırmaktadır. Bunlar oyuncuyu sonraki aşamalardaki yeni, daha karmaşık ve titiz görevlere, giderek uluslararası afet müdahalesine taşımaktadır.

QuestCity’nin grafik tasarımı, birçok sosyal oyunda olduğu gibi ekonomik ama cazip iki boyutlu olarak gerçekleştirilmiştir. QuestCity esas olarak 12-16 yaş aralığındaki gençleri hedef almıştır, ancak bu tür oyunlardan hoşlanan her yaştan oyunculara keyif verecektir.

Oyunu geliştirme işlemi Avrupa genelinde sürdürülmüş, multikültürel ve çok dilli olarak yapılandırılmıştır. Oyun ve konu etrafında toplanan online toplum, oyuncu deneyimlerini Almanca, İngilizce, Türkçe, yunanca yanında Norveç, Lİtvanya, Slovenya dillerinde paylaşıma sunmaktadır.

Mart 2011 tarihinden itibaren QuestCity’nin beta versiyonu www.questcity.eu adresinde ücretsiz kullanıma açılacak oyun, Avrupa Komisyonu destekli e-self help projesi kapsamında 9 partner tarafından geliştirilmektedir. Bunlar arasında Almanya, Avusturya ve Litvanya Johanniter örgütleri, Yazılım şirketi Ubilabs GmbH Almanya, Norveç ve Güney Kıbrıs Sivil Savunma Örgütü ve Güney Kıbrıs ve Türkiye’den eğitim-araştırma kuruluşları yer almaktadır" diye konuştu.
FARMVILLE DEĞİL "QUESTCITY"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000