17 Ekim 2017, Salı 09:37:46

Fahiş bilet fiyatlarına müdahale

Rusya’da Tekelleşmeyle Mücadele Servisi, uçak biletlerinin olması gerekenden yüksek fiyata satıldığı gerekçesiyle hava yolu şirketlerinden rapor istedi.
  • Dünyanın en yaşanılmayacak yerlerinden birisi rusya. Ama işte o güzel kadınları yok mu, ah ulan ah :))
  • Peki bizim ülkemizdeki fiyatlar ne olacak? İnternetten bilet alıyoruz,hizmet,check in,havaalanı kullanım,yakıt harcı vs bedeli adı altında dünya para haksız şekilde bizden alınıyor. Ayrıca biletlerde hizmet bedeli yurtdışından,yurtiçine farklılıklar gösteriyor niye? Dış ile iç hat arasında ne gibi hizmet farkı var ki bedeli de farklı oluyor? Ucuz bilet alınca hizmet bedeli düşük pahalı bilet alınca yüksek, iyi de ucuz bilet alınca millet check in hizmetini de ödediği vergiye göre mi alıyor ? Yani ucuz bilet alınca kalitesiz,pahalı bilet alınca kaliteli hizmet mi alıyorlar? Bu oranlar neye göre belirleniyor? Bir şirket nasıl olur da check in bedelini yolcudan talep edebilir? Ya da havaalanı kullanım bedeli nasıl olur? Uçağa bineceksek mecburen havalanına geliyoruz keyiften değil! Havayolu ve havaalanı işleten şirketler kar'a geçerken vatandaşa kar payı dağıtıyor mu ki masraflarına ortak olalım? Devlet bunu biliyor ve göz yumuyor zira onlara da para lazım,onların da derdi davası para !

Rusya’da Tekelleşmeyle Mücadele Servisi, uçak biletlerinin olması gerekenden yüksek fiyata satıldığı gerekçesiyle hava yolu şirketlerinden rapor istedi. Şirketlerin “ekonomik sınıf” biletlerin satış fiyatlarıyla ilgili iki hafta içinde ayrıntılı bilgi sunmakla yükümlü oldukları, aksi takdirde idari cezaya çarptırılacakları açıklandı.

Ria ajansının haberine göre, Tekelleşmeyle Mücadele Servisi Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, hava yolu şirketlerinden toplanacak bilgilerin inceleneceği ve yüksek bilet fiyatlarının nedenlerinin analiz edileceği belirtildi.

Rusya’da hava yolu şirketlerinin iadesiz ucuz bilet satışlarında ücretsiz bagaj taşıma hizmetini iptal edebilmelerine olanak tanıyan yasa tasarısı geçtiğimiz aylarda Duma’da kabul edilmişti.

Fahiş bilet fiyatlarına müdahale

Yorumlar

Bay çokbilmiş ~ 6 yıl önce
Dünyanın en yaşanılmayacak yerlerinden birisi rusya. Ama işte o güzel kadınları yok mu, ah ulan ah :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo rusya'ya ~ 6 yıl önce
Peki bizim ülkemizdeki fiyatlar ne olacak? İnternetten bilet alıyoruz,hizmet,check in,havaalanı kullanım,yakıt harcı vs bedeli adı altında dünya para haksız şekilde bizden alınıyor. Ayrıca biletlerde hizmet bedeli yurtdışından,yurtiçine farklılıklar gösteriyor niye? Dış ile iç hat arasında ne gibi hizmet farkı var ki bedeli de farklı oluyor? Ucuz bilet alınca hizmet bedeli düşük pahalı bilet alınca yüksek, iyi de ucuz bilet alınca millet check in hizmetini de ödediği vergiye göre mi alıyor ? Yani ucuz bilet alınca kalitesiz,pahalı bilet alınca kaliteli hizmet mi alıyorlar? Bu oranlar neye göre belirleniyor? Bir şirket nasıl olur da check in bedelini yolcudan talep edebilir? Ya da havaalanı kullanım bedeli nasıl olur? Uçağa bineceksek mecburen havalanına geliyoruz keyiften değil! Havayolu ve havaalanı işleten şirketler kar'a geçerken vatandaşa kar payı dağıtıyor mu ki masraflarına ortak olalım? Devlet bunu biliyor ve göz yumuyor zira onlara da para lazım,onların da derdi davası para !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 6 yıl önce
Yakın zamanda boarding kartını ücretli verecek (yabancı)firma var bu ülkede. Açıkçası check-in hizmet bedelini sorgulamaya çekindim, titredim şu an.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000