27 Aralık 2008, Cumartesi 18:43:10

FACİAYA RAMAK KALDI!

Filipinler’in başkenti Manila’dan Zamboanga’ya iç hat uçuşu yapan Filipin Havayolları’na ait uçak, kule çalışanları işe geç kalınca 20 dakika havada tur attı.
  • Evet her meydan 24 saat ATC servisi sağlamaz.Ama haberde abartı var.Neden facia olsunki?Pilotlar bir meydana ''hadi yallah!'' deyipmi gidiyor.Dispatch ne iş yapıyor?Alternatif meydan belli,uçuşun her aşaması planlı.Madem kulede insan yok,bir süre holddan sonra yedek meydana divert edilecek.Facia yaratıcak bir durum söz konusu değil.
  • Bir kule 24 saat çalışmaz! Daha doğrusu çalışmayabilir... Düşük kapasiteli meydanlarda sınırlı çalışma saatleri uygulamasına gidilebilir ve bu saatler tüm dünyaya yayınlanır. Bu saatler dışında o meydanı kullanacak uçaklar için önceden ilgili yerlerle koordinasyon kurmak gereklidir. Haberden anlaşıldığı kadarıyla personel, herhangi bir sebepten dolayı meydanın açılması gereken saatten 20 dk. sonra işbaşı yapmışlar...
  • trafiği çok yoğun olan büyük meydanlar haricindeki çoğu meydan belirli saatler arasında görev yapar. bu saatler notamlarda belirtilir.
  • nasıl olur yaa. bir kule 24 saat çalışmazmı. Ya o sırada emergency olsa???

Filipinlerde kule çalışanları işe geç kalınca az kalsın bir facia yaşanıyordu. Manila-Zamboanga seferini yapan Airbus 320-200 tipi 153 yolcusu bulunan uçak sabah saat 06:23’te Zamboanga Havaalanı kulesiyle irtibat kurmak istedi.

Ancak uçağın pilotunun çağrılarına kuleden hiçbir yanıt gelmedi. Pilot, 20 dakika sonra kuleyle temas kurabildi. Bu sırada diğer uçaklar da aynı sıkıntıyla karşı karşıya kaldı.

Havaalanı yetkilileri, iki hava trafik kontrolörünün işe geç kaldığı, uçakların yaklaştığı sırada kulede görevli bulunmadığını rapor etti.

Filipinler Sivil Havacılık otoritesi ise sabah saat 06:00’da başlayan mesailerine geç kaldığını ve o sırada kulede olması gereken görevlilerin işlerine son verileceğini açıkladı.

FACİAYA RAMAK KALDI!

Yorumlar

FREEBIRDPLT ~ 15 yıl önce
Evet her meydan 24 saat ATC servisi sağlamaz.Ama haberde abartı var.Neden facia olsunki?Pilotlar bir meydana ''hadi yallah!'' deyipmi gidiyor.Dispatch ne iş yapıyor?Alternatif meydan belli,uçuşun her aşaması planlı.Madem kulede insan yok,bir süre holddan sonra yedek meydana divert edilecek.Facia yaratıcak bir durum söz konusu değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 15 yıl önce
Bir kule 24 saat çalışmaz! Daha doğrusu çalışmayabilir... Düşük kapasiteli meydanlarda sınırlı çalışma saatleri uygulamasına gidilebilir ve bu saatler tüm dünyaya yayınlanır. Bu saatler dışında o meydanı kullanacak uçaklar için önceden ilgili yerlerle koordinasyon kurmak gereklidir. Haberden anlaşıldığı kadarıyla personel, herhangi bir sebepten dolayı meydanın açılması gereken saatten 20 dk. sonra işbaşı yapmışlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 15 yıl önce
trafiği çok yoğun olan büyük meydanlar haricindeki çoğu meydan belirli saatler arasında görev yapar. bu saatler notamlarda belirtilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
nasıl olur yaa. bir kule 24 saat çalışmazmı. Ya o sırada emergency olsa???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000