15 Nisan 2009, Çarşamba 08:12:06

Faciaya ramak kala...

İngiltere tahtının varisi Prens William, geçen yıl gördüğü pilotluk eğitimi sırasında, 1 milyon sterlinlik (2.5 milyon TL) RAF (İngiliz Hava Kuvvetleri) uçağını az daha düşürüyormuş...
  • Askeri T-41'lerde, onların sivil versiyonu Cessna-172 ve Cessna 150'lerde. Ve yine benzeri motorları kullanan Cessna'nın diğer ufak uçaklarında. Beechcraft'ın A-36 Bonanza'sında vs.vs.vs. Daha sayayımmı? İnjektörlü yakıt beslemelere göre daha emniyetli ve basit yapıları olduğu için karbüratör hala tercih edilir ve bir müddet daha tercih edilmeye devam edilecektir. --Volvo---
  • gerçekten merakettiğim için yazıyorum günümüzde halen karbüratörlü uçak varmı ? bu uçağın fiyatı 1 milyon sterlin edermi ? benim bu güne kadar gördüğüm uçtuğum tek karbüratörlü uçak O1-G modeli yanlış hatılamıyorsam 1nci dünya savaşından kalma uçaktı ve onda da (heat) yakıtı ısıtma sistemi yoktu onun için merak ettim koskoca ingiltere prensini uçuracak başka uçak bulamamışlarmı ?
  • KARBÜRATÖR (HEAT) ISITMA SI VARDIR. BUNUN DA KULLANILMASININ YERİ VEDE ZAMANI VARDIR ....BİLMEDİĞİNİZ KONULARA YORUM YAZMAYIN ...EĞER KENDİ KONUNUZU İYİ BİLSEYDİNİZ ZATEN BU TÜR YAZILARI YAZMAZDINIZ.
  • düğmeye basarak motor ısıtma nasıl oluyor anlamadım doğrusu acaba bu uçağın motorunda yakıt olarak mazotmu kullanılıyor ))))
  • Bence motor dizel miş. Hava soğuk olduğundan ısıtma düğmesine basmış. Motor da ısınmış işte olan bu kadardır. Büyütecek bişi yok.
  • Yanlış düğmeğe basıp motoru ısıtıyomuş muş muş ahahahhaha
  • Prens William, Erzuruma da gelsin!

Kontrol panelindeki yanlış butona basıp motoru aşırı ısıtan William daha sonra hatasını düzelttiyse de 12 haftalık eğitimden sonra komutanında hayal kırıklığı yarattı. York kenti yakınlarındaki Linton-on-Ouse hava üssünde meydana gelen olayda William, uçağı düşürmeden yere indirmeyi başardı.

Faciaya ramak kala...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Askeri T-41'lerde, onların sivil versiyonu Cessna-172 ve Cessna 150'lerde. Ve yine benzeri motorları kullanan Cessna'nın diğer ufak uçaklarında. Beechcraft'ın A-36 Bonanza'sında vs.vs.vs. Daha sayayımmı? İnjektörlü yakıt beslemelere göre daha emniyetli ve basit yapıları olduğu için karbüratör hala tercih edilir ve bir müddet daha tercih edilmeye devam edilecektir. --Volvo---

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gerçekten merakettiğim için yazıyorum günümüzde halen karbüratörlü uçak varmı ? bu uçağın fiyatı 1 milyon sterlin edermi ? benim bu güne kadar gördüğüm uçtuğum tek karbüratörlü uçak O1-G modeli yanlış hatılamıyorsam 1nci dünya savaşından kalma uçaktı ve onda da (heat) yakıtı ısıtma sistemi yoktu onun için merak ettim koskoca ingiltere prensini uçuracak başka uçak bulamamışlarmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KARBÜRATÖR (HEAT) ISITMA SI VARDIR. BUNUN DA KULLANILMASININ YERİ VEDE ZAMANI VARDIR ....BİLMEDİĞİNİZ KONULARA YORUM YAZMAYIN ...EĞER KENDİ KONUNUZU İYİ BİLSEYDİNİZ ZATEN BU TÜR YAZILARI YAZMAZDINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
düğmeye basarak motor ısıtma nasıl oluyor anlamadım doğrusu acaba bu uçağın motorunda yakıt olarak mazotmu kullanılıyor ))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence motor dizel miş. Hava soğuk olduğundan ısıtma düğmesine basmış. Motor da ısınmış işte olan bu kadardır. Büyütecek bişi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yanlış düğmeğe basıp motoru ısıtıyomuş muş muş ahahahhaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Prens William, Erzuruma da gelsin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000