09 Temmuz 2008, Çarşamba 08:04:10

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

New York, cumartesi günü facianın eşiğinden döndü. İki yolcu uçağı çarpışmadan son anda kurtuldu...
  • Eğer iki uçak 30 metre yaklaşmışsa,hiç bir pilot,kendi müdahalesiyle çarpışmaya engel olamaz!Demekki şanş eseri çakışma olmadı.O muhteşem trafiği,aynı şekilde muhteşem yöneten ATC ler nasıl böyle bir hataya düştü bilemiyorum.Ama olayı kesin bir bilgiyle bilmediğimden tamamen onlarıda suçlamak istemem,şu yazı o intibayı bıraktı bende sadece. KJFK ye hiç uçmadım,ama A330-A340 uçan arkadaşlarım,yer kontrölde bile geri okuma için 10 dakika beklediğimiz oluyor diyorlar,o derece yoğun olabilen bir meydan.Tabi bunların hiç biri kuralları kanla yazılmış havacılıkta hata yapmaya bir mazeret olamaz. EMNİYETLİ UÇUŞLAR...

New York, cumartesi günü facianın eşiğinden döndü. JFK Havaalanında biri iniş biri kalkış yapan iki uçak burun buruna geldi. Birbirlerine 30 metre yakın geçen iki uçaktakiler kontrol kulesinin son dakika uyarısıyla kurtuldu.

Lan Havayollarına ait Boeing 767 tipi uçak ile Cayman Havayollarına ait uçak, çarpışmaya 30 metre kala son anda facianın eşiğinden döndüler. Havaalanı sözcüsü yaptığı açıklamada, bu tür olayların nadir de olsa görüldüğünü her iki uçaktakilerin de şanslı olduğunu açıkladı.

 

Şili’nin başkenti Santago’ya gitmek için havalanan LAN Havayoları uçağında 375 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. İnişe geçmeye hazırlanan Cayman Havayollarına ait uçakta ise 150 yolcu ve mürettebat bu faciayı kılpayı atlattı.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Yorumlar

THY_A32XFleet ~ 16 yıl önce
Eğer iki uçak 30 metre yaklaşmışsa,hiç bir pilot,kendi müdahalesiyle çarpışmaya engel olamaz!Demekki şanş eseri çakışma olmadı.O muhteşem trafiği,aynı şekilde muhteşem yöneten ATC ler nasıl böyle bir hataya düştü bilemiyorum.Ama olayı kesin bir bilgiyle bilmediğimden tamamen onlarıda suçlamak istemem,şu yazı o intibayı bıraktı bende sadece. KJFK ye hiç uçmadım,ama A330-A340 uçan arkadaşlarım,yer kontrölde bile geri okuma için 10 dakika beklediğimiz oluyor diyorlar,o derece yoğun olabilen bir meydan.Tabi bunların hiç biri kuralları kanla yazılmış havacılıkta hata yapmaya bir mazeret olamaz. EMNİYETLİ UÇUŞLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000