31 Mart 2014, Pazartesi 14:17:25

FAA’DEN THY’YE TEHDİT!

Türk Hava Yolları’nın İstanbul çıkışlı ABD uçuşlarında dinlenme sürelerinin 24 saat olmasına FAA itiraz etti, THY dinlenme sürelerini uzatmak zorunda kaldı. İşte detaylar...
  • hatta 12 saate dussun mustehak grev zamanı nerdeydıler ama pardon atılay ayıcının bıyıgı vardı cıkamadınız ozur dılerım
  • Müstehaktır, gerekirse dinlenmede koymasınlar diyeceğim ama işte vicdan el vermiyor. Grev zamanı cepler doldu, deli gibi uçuldu, sendikaya sahip çıkılmadı, şimdi kafanıza vura vura vuraa tek tek geri alma zamanı, bravo sendika bravo Thy, ben uçmaya razıyım nasılsa onlar çok uçtu.
  • Arkadsşlar değişiklik yok 23.50 var bende bu ay . Haber pek inandırıcı değil.
  • FAA bu kuralları işkembeden çıkarmıyor. Tek amaç var, kaza-kırım olmasın. Ülkemizde pek sallanmıyor ama sallayanlar var. Tüyler ürpertici gerçekten.
  • Bir Lufthansa ekibi örnek frankfurt - istanbul seferi yapıp istanbul'da 24 saat dinlenmesi var öte tarafta bir Thy personeli 4-5 saatlik bir nöbetin ardından new york'a uçup 24 saat istirahat edip geri dönebiliyor bu kafa oğlunu askere göndermeyen kafa neden göndersinki koşullar çok zor birşey olur sonra bu kafa bu kararları alıyor çocuğu havacı olmayacakki nede olsa neden olsun,oynamaya devam o zaman herşey yolunda..
  • Haberin görseline 340 değil de 777 koysaydınız keşke.340 lar amarika ya uçmuyor ki artıkın :)
  • Sizlerden bir bilgi ogrenmek istiyorum.. Bu dinlenme sureleri Istanbul ikamet dusunursek, sefer gidisi her ne ise donusunde de ayni sekilde mi uygulaniyor? Yani ABD de 24 saat ve donus Istanbul yine 24 saat mi? Simdiden tesekkur ederim yardimlariniz icin..
  • Bence cok sallama bir haber olmus.. Belki de THY yaptirmistir. Bizim Turk Sivil havaciliginin nasil digerlerine boyle bir yaptirimi yoksa, FAA inde boyle bir yaptirimi yok. Hatta THY ekiplerinin dinlenme saatlerini de pek salladigini sanmiyorum. Yoksa A330 ve B777 karisik tarife uyguladigi icin boyle bir programi sanki FAA yaptiriyormus gibi mi lanse ediyor?
  • Müslümanın Müslümana ettiğini kim etmiş bu dünyada? Şöyle bir dönüp bakınca etrafınıza başı beladan kurtulmayan halklar hep müslümanlardır göreceksiniz..Ülkemizde bile bu böyle biri kalkar FG plakasından bahseder laf ebeliği yapar,diğeri kalkar Başbakana hakaret eder,diğerleri sosyal paylaşım sitelerinde kabadayılık taslar klavye delikanlılığı yapar..Diğeri Meydanlarda bu vatandaş değil AKP li der,yumruklar..yandaşları halk otobüsünde başörtülü yuhalar küfürler savurur..sonrada niye sonuç böyle oldu diye ayıflanır! Her belediye yöneticisi Başbakan olacak diye bir kaide mi var? Sarıgül kim ? Insan da tiynet olacak,idealist olacak,Allah korkusu olacak,adam gibi adam olacak..bunların hepsi Başbakan da var Allah'a şükür ki yine yeniden ipi o göğüsledi. Başbakanın da dediği gibi yeni bir muhalefet olmalı artık Türkiyemde..bu açık seçik ortada,eldekiyle ancak 3 durak gidersiniz midyatı unutun:) Ayrıca yorumculardan belli başlı kişiler hariç diğerleri ; hariçten gazel okumaktan bıkmadı sanırım da bıkmayacak.. Davud Bey sonuna dek haklıdır,sınavdan kalan yahut gereksiz ne kadar tip varsa hepsi burada mesnetsiz biçimde kendisine saldırmakta.. Gidin başkasından ders alın,niye illa o! Neyi amaçladınız da ondan ders aldınız,sonra utanmadan onu karalamaya çalıştınız! Ders almanıza rağmen kaldınızsa o ayrı bişiy diyemem,lakin aklınız sıra sözde tuzak kurmaya çalıştınızsa o tuzaklar gün gelir size döner inşaallah.. Bu şirkette o kadar da gereksiz insan var ki! Kabin,Kokpit,Teknik,Yer vb..içlerinden defedilesi olanları nasıl ayıklayacağız inşallah çözüm buluruz..
  • Seve seve yapacaksınız, 24 saatlik yatıları. Seve seve uygulayacaksınız, sht revizyonlarını. Ağustos böcekleri sizi, arkadaşlarınız grev yaptı ve siz seyrettiniz. Şimdi koyun sürüsünün parçasısın ! Bunlar daha başlangıç. Geçmiş olsun.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul çıkışlı ABD uçuşlarında dinlenme sürelerinin 24 saat olmasına FAA itiraz etti, THY dinlenme sürelerini uzatmak zorunda kaldı.

SHT 6A-50 numaralı Uçucu Ekip Uçuş Görev ve Dinlenme Süreleri ile uygulama esasları talimatı ile Toplu İş Sözleşmesine atıfta bulunularak düzenlenen revizyon 3 olarak bilinen prosedür gereği, THY’deki uçucu ekiplere 2013 yılından bu yana ABD’ye yaptıkları uçuşlardan sonra 24 saatlik dinlenme süresi veriliyordu.

Yeni düzenleme sonrası dinlenme süreleri 36 saatten 24 saate düşürülen ekipler bu uçuşlar sonrası dinlenemeden dönüş seferine verildiklerini savunurken THY kanadı uygulamaya uzun süre devam etti. THY ekiplerinin sessiz tepkisine rağmen bir çözüm bulunamadı ancak bu kez Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA devreye girdi.

THY’nin yaptığı uçuşlardaki dinlenme sürelerinin kısa olmasının uçuş emniyetini riske ettiğini öne süren FAA, THY’den acil düzenleme yapmasını aksi takdirde ABD’ye yapılacak uçuşlarda yaptırım uygulayacağını bildirdi.

ABD uçuşlarının yapılamaması riskeyle karşı karşıya kalan THY, bu uçuşlara özel dinlenme süresi belirledi. Buna göre ekipler ABD uçuşlarında minimum 36 saat dinlenme hakkına yeniden kavuştu. Önceki aydan bu yana 36 saat olarak uygulanan dinlenme süreleri bu ay da yine aynı şekilde programlara yansıdı.

©AirportHaber Özel

FAA’DEN THY’YE TEHDİT!

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

mustehak ~ 10 yıl önce
hatta 12 saate dussun mustehak grev zamanı nerdeydıler ama pardon atılay ayıcının bıyıgı vardı cıkamadınız ozur dılerım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Müstehaktır, gerekirse dinlenmede koymasınlar diyeceğim ama işte vicdan el vermiyor. Grev zamanı cepler doldu, deli gibi uçuldu, sendikaya sahip çıkılmadı, şimdi kafanıza vura vura vuraa tek tek geri alma zamanı, bravo sendika bravo Thy, ben uçmaya razıyım nasılsa onlar çok uçtu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değiliklik yok ~ 10 yıl önce
Arkadsşlar değişiklik yok 23.50 var bende bu ay . Haber pek inandırıcı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 10 yıl önce
FAA bu kuralları işkembeden çıkarmıyor. Tek amaç var, kaza-kırım olmasın. Ülkemizde pek sallanmıyor ama sallayanlar var. Tüyler ürpertici gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flash tv kafası ~ 10 yıl önce
Bir Lufthansa ekibi örnek frankfurt - istanbul seferi yapıp istanbul'da 24 saat dinlenmesi var öte tarafta bir Thy personeli 4-5 saatlik bir nöbetin ardından new york'a uçup 24 saat istirahat edip geri dönebiliyor bu kafa oğlunu askere göndermeyen kafa neden göndersinki koşullar çok zor birşey olur sonra bu kafa bu kararları alıyor çocuğu havacı olmayacakki nede olsa neden olsun,oynamaya devam o zaman herşey yolunda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 10 yıl önce
Haberin görseline 340 değil de 777 koysaydınız keşke.340 lar amarika ya uçmuyor ki artıkın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizlerden bir bilgi ogrenmek istiyorum.. Bu dinlenme sureleri Istanbul ikamet dusunursek, sefer gidisi her ne ise donusunde de ayni sekilde mi uygulaniyor? Yani ABD de 24 saat ve donus Istanbul yine 24 saat mi? Simdiden tesekkur ederim yardimlariniz icin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkair ~ 10 yıl önce
Bence cok sallama bir haber olmus.. Belki de THY yaptirmistir. Bizim Turk Sivil havaciliginin nasil digerlerine boyle bir yaptirimi yoksa, FAA inde boyle bir yaptirimi yok. Hatta THY ekiplerinin dinlenme saatlerini de pek salladigini sanmiyorum. Yoksa A330 ve B777 karisik tarife uyguladigi icin boyle bir programi sanki FAA yaptiriyormus gibi mi lanse ediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Müslümanın Müslümana ettiğini kim etmiş bu dünyada? Şöyle bir dönüp bakınca etrafınıza başı beladan kurtulmayan halklar hep müslümanlardır göreceksiniz..Ülkemizde bile bu böyle biri kalkar FG plakasından bahseder laf ebeliği yapar,diğeri kalkar Başbakana hakaret eder,diğerleri sosyal paylaşım sitelerinde kabadayılık taslar klavye delikanlılığı yapar..Diğeri Meydanlarda bu vatandaş değil AKP li der,yumruklar..yandaşları halk otobüsünde başörtülü yuhalar küfürler savurur..sonrada niye sonuç böyle oldu diye ayıflanır! Her belediye yöneticisi Başbakan olacak diye bir kaide mi var? Sarıgül kim ? Insan da tiynet olacak,idealist olacak,Allah korkusu olacak,adam gibi adam olacak..bunların hepsi Başbakan da var Allah'a şükür ki yine yeniden ipi o göğüsledi. Başbakanın da dediği gibi yeni bir muhalefet olmalı artık Türkiyemde..bu açık seçik ortada,eldekiyle ancak 3 durak gidersiniz midyatı unutun:) Ayrıca yorumculardan belli başlı kişiler hariç diğerleri ; hariçten gazel okumaktan bıkmadı sanırım da bıkmayacak.. Davud Bey sonuna dek haklıdır,sınavdan kalan yahut gereksiz ne kadar tip varsa hepsi burada mesnetsiz biçimde kendisine saldırmakta.. Gidin başkasından ders alın,niye illa o! Neyi amaçladınız da ondan ders aldınız,sonra utanmadan onu karalamaya çalıştınız! Ders almanıza rağmen kaldınızsa o ayrı bişiy diyemem,lakin aklınız sıra sözde tuzak kurmaya çalıştınızsa o tuzaklar gün gelir size döner inşaallah.. Bu şirkette o kadar da gereksiz insan var ki! Kabin,Kokpit,Teknik,Yer vb..içlerinden defedilesi olanları nasıl ayıklayacağız inşallah çözüm buluruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne diyorsun be ~ 10 yıl önce
Sen ne anlatıyosun!!??
iphone'a cevap ~ 10 yıl önce
harbi sen ne anlattın orada? bilgisayar yandı şuanda ipadden yazıyorum. bi özet geçer misin
Uzun Adam ~ 10 yıl önce
Seve seve yapacaksınız, 24 saatlik yatıları. Seve seve uygulayacaksınız, sht revizyonlarını. Ağustos böcekleri sizi, arkadaşlarınız grev yaptı ve siz seyrettiniz. Şimdi koyun sürüsünün parçasısın ! Bunlar daha başlangıç. Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000