10 Aralık 2016, Cumartesi 09:14:02

FAA'den SpaceX'e: "Uçuşlara dönemezsiniz"

SpaceX daha önce Aralık ayı olarak belirttiği patlama sonrası ilk uçuşlarını 2017 yılına erteledi. Federal Havacılık Kuruluysa SpaceX'in henüz uçuşlara geri dönmeye hazır olmadığını belirtiyor.
  • Ay'dan sonra başka bir gezegene ki bu orada koloni kurup yasanabilir bir dünya yapmak yönünde olucak. Tek ciddi atılım ve yatırım yapan işadamı Elon Musk ve kurduğu şirketi SpaceX'in önünü kesmeyin eyyyyyy FAA! Tai'yi yediniz spacex'i yedirmeyiz!

Eylül ayındaki patlamadan bu yana tam 3 aydır uzaya roket fırlatamayan ve dolayısıyla bu aralıktaki tüm planlarını ertelemek zorunda kalan SpaceX, yavaş yavaş yaraların da sarılmasıyla birlikte artık bir an önce uçuşlara geri dönmek istiyor.

Bu doğrultuda daha önce patlama sonrası ilk görev için Aralık ayı işaret edilmiş olsa da işler pek de beklendiği gibi gitmemiş olacak ki şirket tarafından yapılan açıklamayla beraber bu uçuşun önümüzdeki aya, yani 2017'ye ertelendiği duyuruldu.

SpaceX Ocak ayının ilk günlerinde tekrar uçuşlara dönmek istiyor olsa da Amerikan Federal Havacılık Kurulu(Federal Aviation Administration), şirketin henüz buna hazır olmadığını düşünüyor. SpaceX'in patlama hakkındaki soruşturmasının henüz sonlanmadığını belirten bir FAA sözcüsü,"Soruşturma henüz sonlanmış değil. Dolayısıyla uçuşa geri dönmek için de herhangi bir lisansa sahip değiller." ifadelerini kullandı. FAA yetkilisi ayrıca SpaceX'in probleme sunduğu çözüm yoluna göre lisans alma süresinin de değişebileceğini söyledi.

Diğer taraftan SpaceX de soruşturmanın son aşamalarına gelmiş durumda. Resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan basın bildirisinde artık son rötuşları attıklarını ifade eden şirket, ilk görevlerine en emniyetli şekilde çıkacaklarını ve bunun için gerekli olan işlemleri de yerine getirdiklerini söyledi. Şirket ayrıca Iridium-1 isimli görevin Ocak ayına ertelenmesiyle beraber yapılacak olan yeni güvenlik testleri için de ekstradan zaman kazandıklarını ifade etti.

FAA'den SpaceX'e: "Uçuşlara dönemezsiniz"

Yorumlar

Mars ~ 7 yıl önce
Ay'dan sonra başka bir gezegene ki bu orada koloni kurup yasanabilir bir dünya yapmak yönünde olucak. Tek ciddi atılım ve yatırım yapan işadamı Elon Musk ve kurduğu şirketi SpaceX'in önünü kesmeyin eyyyyyy FAA! Tai'yi yediniz spacex'i yedirmeyiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000