25 Eylül 2014, Perşembe 10:21:53

F-35'TE BÜYÜK HEYECAN

Lockheed Martin Otonom Lojistik Bilgi Sistemi (ALIS) adı verilen yeni nesil F-35 Lightning II bilgi teknolojilerinin omurgasını teslim etti.
  • Yılan hikayesi resmen

Test tesislerindeki onaylamanın ardından yazılımın kurulumu tüm F-35 tesislerinde gerçekleştirilecek ve 2015'ten itibaren askeri operasyonlarda kullanılmaya başlanacak.

Askeri savunma hizmetleri F-35 filolarını ALIS tarafından sağlanan lojistik ve operasyonel veri analizleriyle yönetecek. F-35 filosu yönetim aracı olan ALIS, önleyici bakım, uçuş programlama ve görev planlama sistemlerini bir araya getiriyor. Pilotlar ALIS'i kullanarak görevleri ve görevler hakkında bilgi alırken bakım personeli F-35'lere hizmet sağlayacak.

Uçuş testi operasyonları sırasında ordu, uçakların kullanılabilirliğini artırmak için yüksek hızlı veri indirme dahil yeni ALIS özelliklerini onaylayacak. Bu sürüm ayrıca, F-35 kullanan her ülkeye filo yönetimi ve trend analizi için gelişmiş raporlama özellikleri sağlıyor.

Lockheed Martin Görev Sistemleri ve Eğitim İdame Desteği Başkan Yardımcısı Mary Ann Horter, “F-35'leri operasyonlara götürecek olanlar, avcı uçakları için taktik geliştirmeden filo idamesine kadar uzanan yeni bir rotada uçacaklar. ALIS filonun durumunu gösteren büyük resmi sunarak proaktif kararlar alma ve jetlerin uçmaya devam etmesini sağlamak için ihtiyaç duyulan bilgileri sağlar” dedi.

F-35, verimlilik ve maliyet bakımından uçakla uyumlu olarak geliştirilmiş idame araçlarına sahip olan ilk taktik havacılık sistemidir. ALIS güncel olarak, bu güne kadar 12.000'den fazla sorti gerçekleştirilmiş olan dokuz tesiste kullanılıyor. Önceki uçaklara göre F-35 filosuyla ilgili bilgilerin yüksek doğruluğu, operasyon ve bakım maliyetlerini azaltmak ve uçağın kullanılabilirliğini artırmak için ALIS dahilinde izleniyor.

ABD Deniz Piyadeleri’nin 2015 yılında yapılması planlanan ilk harekatlarının ardından ABD Hava Kuvvetleri 2016, Deniz Kuvvetleri de 2018 yıllarında ilk harekatlarını yapmayı planlıyor.

F-35'TE BÜYÜK HEYECAN

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yılan hikayesi resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000