04 Şubat 2017, Cumartesi 14:52:09

F-35'lerin maliyeti 100 milyon doların altına indi

ABD Savunma Bakanlığı ve Lockheed Martin, 90 adet F-35 savaş uçağı için 8,5 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. Bir F-35 uçağının maliyeti bu anlaşmayla ilk defa 100 milyon doların altına indi.
  • Benim anlamadığım, bu pazarlık indirim bizim siparişimizin de fiyatlarını etkiliyor mu, yoksa biz yine kuzu kuzu fahiş fiyattan ödeme mi yapacağız?
  • Uçağın tam karşıdan resmine bakın hele bunun neresi düşük görünürlük. Fasa fiso bu uçak skimsonic bişe
  • 1 tanesi 94.4 milyon dolar ediyor
  • Avustralya, Hollanda ne yapacak bu silahları kime karşı kullanacaklar? Sormuyor kamuoyları...
  • Bu milliti ankamıyorum ben youtube bakıyorum elin Abd üretimli F-35 uçağını Türkiyenin ürettiği savaş uçağı diye yayınlamış man kafa lan bunlar. Daha geçen okuduğum bu sitedeki haberde eleştiri yapmıştım 2019 da ilk teslim diye. Şimdi 2017 diyorlar. Kafa birmilyon. Ve şuanda abd ingiltere Avustralya Hollanda ve altını çizerek söylüyorum. Israil hava kuvvetleri teslim aldı. Israil bu projede gözetmen stqtüsünde. Ahh yöneticiler bu israil ortadoğunun en güçlü ordusu bu yahudilerle anlaşma yapan Türkiyeye söylüyorum. Elbet bir gün sıra sizede gelir.
  • istemezük
  • F16 ureten firma yillat sonra tütkiyede bir generale ucak alim ihalesi rüşvet verdigini newsweek dergisi yazdi ama ses yok.tek motorlu f16 kac pilot kaza gecirdu cift motorlu ucak neden alinmadi saf disi birakildi
  • Bu fiyat bile yüksek , yani kilosu 4000 US Dolar !!!.
  • F-35 programıyla ilgili sorunların altını çizenlere tepki gösterenler yukarıdaki haberi iyi okumalı. F-35'in ana üreticisi olan ABD bu projeyi inceliyor, eleştiriyor, Lockheed Martin'e hesap soruyor. Türkiye de alıcısı ve level 3 partneri olarak yeniden değerlendirme hakkına sahiptir deyince tepki gösterenler oluyor. Bu zihniyeti anlamak zor.

ABD Savunma Bakanlığı ve Lockheed Martin, 90 adet F-35 savaş uçağı için 8,5 milyar dolara anlaşma yaptı. ABD Başkanı Donald Trump’ın yüksek maliyeti dolayısıyla eleştirdiği F-35 uçaklarının maliyeti bu anlaşmayla ilk defa adet başına 100 milyon doların altına indi.

ABD Savunma Bakanlığı ve Lockheed Martin’den yapılan açıklamalarda, 90 adet F-35 savaş uçağı için 8,5 milyar dolarlık anlaşmanın imzalandığı bildirildi. Anlaşma, Donald Trump'ın Pentagon'a programın maliyetinin gözden geçirilmesi talimatı vermesinin ardından geldi.

F-35 Programı'ndan sorumlu Korgeneral Chris Bogdan, programın maliyetini 728 milyon dolar düşüren anlaşmanın “Amerikalı vergi mükellefleri için adil ve iyi olduğunu” ifade etti.

Daha önceki siparişlerde adet başına 102 milyon dolara mal olan F-35 uçaklarının maliyetini 94,4 milyon dolara indirdiklerini duyuran Lockheed Martin’in açıklamasında ise “Başkan Trump’ın F-35 programıyla kişisel olarak ilgilenmesi pazarlıkları hızlandırdı ve fiyatı düşürmeye odaklanmamıza yardım etti.” ifadelerine yer verildi.

Trump, başkan seçilmesinin ardından F-35 programını yüksek maliyetinden dolayı eleştirmiş ve savunma harcamalarında tasarrufa gideceğini belirtmişti.

F-35 Programı'na Türkiye de dahil
ABD’nin hava savaşları konusunda çığır açacağı düşünülen F-35 Programı'nda toplamda 12 farklı ülke yer alıyor.

Düşük görünürlük kabiliyeti, gelişmiş aviyonikler, üstün performanslı motor, ağ merkezli muharebe mimarisi gibi özellikleri nedeniyle beşinci nesil savaş uçağı olarak tanımlanan F-35'lerin geliştirilmesine ve üretimine katkıda bulunan 12 ülkeyi ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Güney Kore, İtalya, Danimarka, Hollanda, Japonya, Norveç, İsrail ve Türkiye oluşturuyor.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarının 2018 yılına kadar ortaklara teslim edileceği bildirilirken, Türkiye'nin verdiği 107 adet F-35 savaş uçağı siparişinden ilk 2'sini 2017'de teslim alması bekleniyor.

F-35'lerin maliyeti 100 milyon doların altına indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Bize son kaça olur? ~ 7 yıl önce
Benim anlamadığım, bu pazarlık indirim bizim siparişimizin de fiyatlarını etkiliyor mu, yoksa biz yine kuzu kuzu fahiş fiyattan ödeme mi yapacağız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EngnCentr ~ 7 yıl önce
Uçağın tam karşıdan resmine bakın hele bunun neresi düşük görünürlük. Fasa fiso bu uçak skimsonic bişe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-35 ~ 7 yıl önce
1 tanesi 94.4 milyon dolar ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 ~ 7 yıl önce
Avustralya, Hollanda ne yapacak bu silahları kime karşı kullanacaklar? Sormuyor kamuoyları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
U ~ 7 yıl önce
Ee tabiki muslumanlara karsi kullanaclar
Milli F35 ~ 7 yıl önce
Bu milliti ankamıyorum ben youtube bakıyorum elin Abd üretimli F-35 uçağını Türkiyenin ürettiği savaş uçağı diye yayınlamış man kafa lan bunlar. Daha geçen okuduğum bu sitedeki haberde eleştiri yapmıştım 2019 da ilk teslim diye. Şimdi 2017 diyorlar. Kafa birmilyon. Ve şuanda abd ingiltere Avustralya Hollanda ve altını çizerek söylüyorum. Israil hava kuvvetleri teslim aldı. Israil bu projede gözetmen stqtüsünde. Ahh yöneticiler bu israil ortadoğunun en güçlü ordusu bu yahudilerle anlaşma yapan Türkiyeye söylüyorum. Elbet bir gün sıra sizede gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
,, ~ 7 yıl önce
istemezük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acik acik ~ 7 yıl önce
F16 ureten firma yillat sonra tütkiyede bir generale ucak alim ihalesi rüşvet verdigini newsweek dergisi yazdi ama ses yok.tek motorlu f16 kac pilot kaza gecirdu cift motorlu ucak neden alinmadi saf disi birakildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Rüşveti alan Tahsin Şahinkaya. Öbür taraftan; F-16'nın o dönemdeki alternatifleri F-18, F-15 ve F-20 idi. F-18 F-16'ya göre çok pahalıydı (hala öyle), F-15 o dönem ABD İsrail dışında kimseye vermiyordu, F-20'de kendini ispat edememişti. Dolayısı ile geriye zaten bir tek F-16 kalıyordu. Tam detaylı bilen biri varsa yazsın lütfen, öğrenelim.
Realist ~ 7 yıl önce
Bu fiyat bile yüksek , yani kilosu 4000 US Dolar !!!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 7 yıl önce
F-35 programıyla ilgili sorunların altını çizenlere tepki gösterenler yukarıdaki haberi iyi okumalı. F-35'in ana üreticisi olan ABD bu projeyi inceliyor, eleştiriyor, Lockheed Martin'e hesap soruyor. Türkiye de alıcısı ve level 3 partneri olarak yeniden değerlendirme hakkına sahiptir deyince tepki gösterenler oluyor. Bu zihniyeti anlamak zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgin dede ~ 7 yıl önce
Bilgin dede aydınlat bizi
Ahhh ~ 7 yıl önce
A 400 gibi patlar bu olay. Test edilmeyen uçakları almak konusunda üzerimize yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000