19 Haziran 2014, Perşembe 08:19:25

F-35'İN UÇUŞLARI DURDURULDU!

Geleceğin savaş uçağı olarak lanse edilen ancak bir türlü beklenen gelişmeyi kaydedemeyen F-35'in uçuşlarının durdurulması kararı alındı.
  • bu uçagın hava kuvvetleri için anlamı sadece uçan boru yani yazılımını abd vermeyecegini açıkladı onların istedigine ateş açar istemedigine açamazsın onlar seni vurabilir sen vuramazsın aynı abd israile verdigi uçakların yazılımıda veriyor boşu boşuna girilmiş heba edilmiş milyar dolarlarımız bu projeden hemen çıkmalıdır devletimiz
  • Eğer yerli malı olsaydı bu hatadan ipe dizerlerdi bir kısım yorumcular (Globally fosscular)
  • Flya T-50 nin ne olduğunu biliyormusunuz acaba eminim(!)biliyorsunuzdur ama ben genede hatırlatayım t-50 f-16 eğitimi için Lockheed Martin tarafından özellikle Kore hava kuvvetleri için geliştirilen bir uçaktır,yani eğitim uçağı(!)
  • Bir şeyide bilmeyin arkadaş motor modeli ne desem cevap bile veremeyeceksiniz...ama f-35 simülasyon oyunları oynadığınız için herşeyi bildiğinizi sanıyorsunuz,size kalsa milyarlarca dolar geliştirme maliyeti olan bir uçağı siz evde bile uretebilirsiniz,bu kafayla devam edin
  • neden Amerika ya bagimlilik..??? Asya ya bir uzanin ..ne kullaniyorlar ??
  • Artan birim fiyati, stabil olmayan durumu, hantal ve yetersiz hava-hava hakimiyeti, 5.ci nesil bir tayyare icin T-50 ile bas edebilecek durumda degil ne yazik ki zaten ayri kategorideler.
  • Çok kötüydü be abi :(
  • ustaya sordum sanayide buyuk ihtimal ust kapak contasinda, gomlek ve pistonlarda veya blokta catlak var getirsinler onu canavar gibi yaparim dedi

Türkiye'nin 16 milyar dolarlık sözleşmesiyle proje ortağı olduğu ve en son 2 adet sipariş ettiği F-35 savaş uçağının ABD’deki uçuşları, "motordaki yağ sızıntısı" nedeniyle durduruldu.

ABD Savunma Bakanlığı, geçen yıl da motordaki bir dişlide kırık tespit edilmesi üzerine hayalet uçak F-35’in uçuşlarını yasaklamıştı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, gelişmenin dikkatle izlendiğini belirterek şu an için siparişlerin iptal edilmesinin gündemde olmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı, F-35’in motorunda yağ sızıntısı nedeniyle kontrol amaçlı tüm uçakların operasyonlarını durdurdu. İmalatçı Lockheed Martin ve motoru geliştirilen Pratt&Whitney arıza tespit çalışması başlattı. (Hürriyet)

F-35'İN UÇUŞLARI DURDURULDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

hobi ~ 10 yıl önce
bu uçagın hava kuvvetleri için anlamı sadece uçan boru yani yazılımını abd vermeyecegini açıkladı onların istedigine ateş açar istemedigine açamazsın onlar seni vurabilir sen vuramazsın aynı abd israile verdigi uçakların yazılımıda veriyor boşu boşuna girilmiş heba edilmiş milyar dolarlarımız bu projeden hemen çıkmalıdır devletimiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eğer yerli malı olsaydı bu hatadan ipe dizerlerdi bir kısım yorumcular (Globally fosscular)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Flya T-50 nin ne olduğunu biliyormusunuz acaba eminim(!)biliyorsunuzdur ama ben genede hatırlatayım t-50 f-16 eğitimi için Lockheed Martin tarafından özellikle Kore hava kuvvetleri için geliştirilen bir uçaktır,yani eğitim uçağı(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Pardon ben tam adini yazmamisim Sukhoi PAK FA (prototip name: T-50) (unlem)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir şeyide bilmeyin arkadaş motor modeli ne desem cevap bile veremeyeceksiniz...ama f-35 simülasyon oyunları oynadığınız için herşeyi bildiğinizi sanıyorsunuz,size kalsa milyarlarca dolar geliştirme maliyeti olan bir uçağı siz evde bile uretebilirsiniz,bu kafayla devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niye.. ~ 10 yıl önce
Bu kadar sinirlendiniz yoksa sizde mi proje ortağısınız ? insanlar yanlış yazar, şahsi yorum yaparlar. burası haber alma sitesi ve herkese de açık olduğu için , bilen ! - bilmeyen ! de yorum yapabiliyor. Dimi ?
Fly ~ 10 yıl önce
Hemen cevaplayayim. Motor 1 adet Pratt & Whitney F135, Stovl Rolls-Royce.Aviyonikler, AN/APG-81 AESA radar, AN/ASQ-239 elektrnik harp sistemi, AN/AAQ-37 DAS fuze uyari sistemi,AAQ-40 E/O eots. Tayyare 8.6 milyon satir c++ kodu ile ucar. Isletim sistemi de integrity-178b'dir. Bizim alacagimiz tayyarelerde px-113 iff sistemi olacaktir.Sevgiler.
sinan akerman ~ 10 yıl önce
neden Amerika ya bagimlilik..??? Asya ya bir uzanin ..ne kullaniyorlar ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
* ~ 10 yıl önce
Al rusyadan olsun bitsin hantal bir uçak için o kadar para değmez
Fly ~ 10 yıl önce
Artan birim fiyati, stabil olmayan durumu, hantal ve yetersiz hava-hava hakimiyeti, 5.ci nesil bir tayyare icin T-50 ile bas edebilecek durumda degil ne yazik ki zaten ayri kategorideler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motora ~ 10 yıl önce
Çok kötüydü be abi :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
motor ~ 10 yıl önce
ustaya sordum sanayide buyuk ihtimal ust kapak contasinda, gomlek ve pistonlarda veya blokta catlak var getirsinler onu canavar gibi yaparim dedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000