05 Temmuz 2014, Cumartesi 14:53:21

F-35'DE HÜSRAN İDDİASI!

Lockheed Martin tarafından geliştirilen F-35 dünyanın en gelişmiş savaş uçağı olarak gösteriliyor. Fakat uçak yıllardır seri üretime geçemedi. Projenin ortakları arasında Türkiye’de bulunuyor.
  • Turkiyede birisinda diyelimki golf 3 var , en iyisi odur. Vw istedigi kadar yenisini yapsin. Bu zihniyet degismez f16 f22den de iyi f35 dende. Bitmiyor bu zihniyettekiler ulke gelissin
  • NOTTS a Bakın F35A ların uçuşu durduruldu yazmışsınız,size sadece Lockheed Martin'in web sitesinden ilgili projeye bakmanızı öneririm,yangına gelince havacılıkta özelliklede test aşamasında bu tip olaylar her zaman olur,halihazırda aktif uçaklarda dahi böyle olaylar yaşanmaktadır.Bu proje gecikmeler yaşansada devam etmektedir.Zaten test periyodunun da amacı budur,ayrıca bizim pilotlarımızda bu uçakta test uçuşlarına katılmıştır. Bu arada yanlış anlaşılmasın kimseyi savunmuyorum,eleştirdiğim şey havacılıkla ilgisi sadece gazete ve oyunlar olan insanların bilip bilmeden yorum yapması bana yanlış geliyor sadece bu..
  • En son problem motorda (a ve c varyasyonları için) çıktı. 3 rd stage blade kırılıp uçağın arka gövdesinide parçalayıp çıkmış. bu proje giderek garipleşen bir geçmişe sahip abd gibi dünyada bu konuda açık ara lider bir ülkenin bile bu kadar çuvallaması hakikaten ilginç, bir önceki proje f-22 de epey sıkıntılı geçmişti üretim adetleri kuşa çevrildi, deli paralar harcanan proje 178 adet gibi komik bir miktarla sonlandırıldı. Hala istenen verim alınamıyor uçaklardan, astronomik maliyetli bir avyonik upgrade ile adam edilmeye çalışılıyor. f-35 de bu yolda gidiyor gibi, hadi f-22 deki yazılımsal sıkıntıları bu uçakta aşıldı diyelim (mission coputerde 8,5 milyon satır kodun koşuyor, 50 çeşit sensör var uçakta) e bey amerika senki air superiority doktrini yazan ülke bu yapısal ve mekanik sorunlar neyin nesi ? yakıştımı senin havacılık geçmişine ?
  • Yaziklar ossun, gosgoca THY yi ne hale dusurduler, GILOBALI FOS.
  • Gene süper yorumlar arka arkasına...öncelikle şunu belirtmek gerekiyor,problem çıkaran model F-35C modeli yani Amerika Deniz Piyadeleri için üretilecek olan dikine iniş kalkış yapabilen VSTOL modeli bizim alacağımız F-35A modeli projesinde herhangi bir problem yok.O yüzden sayın editörlerinde bir haber yayınlarken daha detaylı inceleme yapıp yayımlaması daha doğru olacaktır.Bazı yorumcularında sadece simulasyon oyunlarına göre güzel türkçeleri ileyorum yapmasıda gerçekten çok komik. Neymiş"F-16 çok daha üstünmüş" görende Lockheed test pilotu konuşuyor zannedecek...
  • Turkiyenin dahil oldugu hicbir projenin hele ki askeri bir projenin hayata gecmemesi icin and icmis odaklar var
  • Olur havakuvvetleri komutanligina bildiricegim sen uzulme
  • Bu ucak tan bize Hayir gelmez Arkadas lar.bizler biran önce Kendi Savas Ucagimiz i yapmamiz Lazim!elimiz deki F16 tiler bile daha iyi bu F 35 Ler den Her Bakim dan

Türkiye'nin de proje ortağı olduğu, Lockheed Martin tarafından geliştirilen F-35 savaş uçağı, dünyanın en gelişmiş savaş uçağı olarak gösteriliyor.

Uçağın bir türlü seri üretime geçememesi ve şimdiye kadar hiçbir uçak fuarında gösterilmemesi de tepkilere yol açtı. Business Insider'ın haberine göre uçağın geliştirilmesine 2001 yılından bu yana milyarlarca dolar para harcadı. Her bir uçağın maliyeti ise 160 milyon dolar olarak ifade ediliyor. Kulislerdeki iddialara göre son 10 yılda uçağın geliştirilmesi için toplamda 1 trilyon doları aşkın para haracandı.

İLK ARIZA
2006 yılında test uçuşlarına başlayan F-35, ilk arızasını da yine o yıl yaptı. Uçağın elektrik aksamı bozuldu. Aynı yıl uçağın yazılımında da bazı problemler baş gösterdi. 2008 yılında radar sistemleri üzerin yapılan çalışmalar teknik bir arızadan dolayı sil baştan yapıldı. Pilotlar için geliştirilen akıllı kaskın gece görüşü geçen aylarda bozuldu ve proje artık lanetli olarak gösterildi.

Projenin ortakları arasında Türkiye’de bulunuyor. Türkiye söz konusu uçaklardan toplam 100 adet alacak. İlk iki uçağın 2016 yılında teslim edilmesi bekleniyor. Uçak geçen haftalarda tekrar bir test sürüşü yapmış ve teknik bir sorundan dolayı acil yere inmişti. (Hürriyet) 

F-35'DE HÜSRAN İDDİASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

cruiser ~ 10 yıl önce
Turkiyede birisinda diyelimki golf 3 var , en iyisi odur. Vw istedigi kadar yenisini yapsin. Bu zihniyet degismez f16 f22den de iyi f35 dende. Bitmiyor bu zihniyettekiler ulke gelissin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
NOTTS a Bakın F35A ların uçuşu durduruldu yazmışsınız,size sadece Lockheed Martin'in web sitesinden ilgili projeye bakmanızı öneririm,yangına gelince havacılıkta özelliklede test aşamasında bu tip olaylar her zaman olur,halihazırda aktif uçaklarda dahi böyle olaylar yaşanmaktadır.Bu proje gecikmeler yaşansada devam etmektedir.Zaten test periyodunun da amacı budur,ayrıca bizim pilotlarımızda bu uçakta test uçuşlarına katılmıştır. Bu arada yanlış anlaşılmasın kimseyi savunmuyorum,eleştirdiğim şey havacılıkla ilgisi sadece gazete ve oyunlar olan insanların bilip bilmeden yorum yapması bana yanlış geliyor sadece bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOTTS ~ 10 yıl önce
Lockheed Martin'in sitesini genelikle 2-3gune bir takip ediyorum ama bu duruma iliskin bir bilgi gormedim acikcasi. Yazdigim yorum sadece US Department of Defense'in web sitesinde ve ilk elden aldigim bilgiden olusamaktir (http://www.defense.gov/Releases/Release.aspx?ReleaseID=16815). Fazla uzun bir makale olmamakla beraber ilginizi cekicegini umuyorum. Inanin ucaklarin ozellikle motorlarin ucusa elverislilik konusunda tecrubeli olan birisi olarak sizi anliyorum. Ve size temenni ederim ki havacilikla ilgisi gazete ve oyunlar olan insanlardan degilim. Burda sirket ismi vermek istemiyorum ama buyuk bir motor ureticisi sirket icin calisiyorum. Bu konuda bilgili birisi oldugunuzu dusunuyorum buyuk ihtimalle F-35B'nin liftsystemi desem hangi firma oldugunu anlarsiniz. Ve gercekten havacilikla ilgisi olmayan insanlarin (veya sadece hobi derecesinde olan insanlarin) burda yazmalari konusunda olan yorumunuza katiliyorum.
typ li habomcu ~ 10 yıl önce
En son problem motorda (a ve c varyasyonları için) çıktı. 3 rd stage blade kırılıp uçağın arka gövdesinide parçalayıp çıkmış. bu proje giderek garipleşen bir geçmişe sahip abd gibi dünyada bu konuda açık ara lider bir ülkenin bile bu kadar çuvallaması hakikaten ilginç, bir önceki proje f-22 de epey sıkıntılı geçmişti üretim adetleri kuşa çevrildi, deli paralar harcanan proje 178 adet gibi komik bir miktarla sonlandırıldı. Hala istenen verim alınamıyor uçaklardan, astronomik maliyetli bir avyonik upgrade ile adam edilmeye çalışılıyor. f-35 de bu yolda gidiyor gibi, hadi f-22 deki yazılımsal sıkıntıları bu uçakta aşıldı diyelim (mission coputerde 8,5 milyon satır kodun koşuyor, 50 çeşit sensör var uçakta) e bey amerika senki air superiority doktrini yazan ülke bu yapısal ve mekanik sorunlar neyin nesi ? yakıştımı senin havacılık geçmişine ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
carp hunter ~ 10 yıl önce
Yaziklar ossun, gosgoca THY yi ne hale dusurduler, GILOBALI FOS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 10 yıl önce
Puhahaaaaaaaaa
olum sn okzmsn ~ 10 yıl önce
babam damdan dusecek anan kalp kirizi gecirecek kardesin universiteye giremiyecek rus rebeller ukraynada us kuracak sen yine bozuk teyibinle calmaya devam edeceksin.ibretliksin ibretlik.ilkat garibesi dedikleri bu olsa gerek
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gene süper yorumlar arka arkasına...öncelikle şunu belirtmek gerekiyor,problem çıkaran model F-35C modeli yani Amerika Deniz Piyadeleri için üretilecek olan dikine iniş kalkış yapabilen VSTOL modeli bizim alacağımız F-35A modeli projesinde herhangi bir problem yok.O yüzden sayın editörlerinde bir haber yayınlarken daha detaylı inceleme yapıp yayımlaması daha doğru olacaktır.Bazı yorumcularında sadece simulasyon oyunlarına göre güzel türkçeleri ileyorum yapmasıda gerçekten çok komik. Neymiş"F-16 çok daha üstünmüş" görende Lockheed test pilotu konuşuyor zannedecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cb ~ 10 yıl önce
Abi senin dediğin gibi adam F-16 daha iyi yazmış gerçekten. İşin komik yanı ciddi bir de.
Notts ~ 10 yıl önce
F-35A da gecen 23 haziranda yasanan yangindan dolayi butun Pratt & Whitney F135 motorlari bakimdan gecirilmesi gundemde. Bu yuzden butun F-35A'larin ucuslari bildigim kadariyla durduruldu. Bu yuzden sizde yorum yapmadan once daha detayli inceleme yapmanizi oneririm.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Turkiyenin dahil oldugu hicbir projenin hele ki askeri bir projenin hayata gecmemesi icin and icmis odaklar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Evet kardeşim,sabah daha uyanır uyanmaz bugünde Türkiyeye ne zarar verebilirm diyen bu dış mihraklar,yemeyip içmeyip bizle uğraşıyo.Bizim projelerimizi takip ediolar hep :) Ya bırak bu israil amerika masallarını,senin ülkeni yönetenlerde derin stratejik! görüşleriyle oyun oynatmasın,güçlü olsunda onlarında oyunlarını boz derler adama..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olur havakuvvetleri komutanligina bildiricegim sen uzulme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ucak tan bize Hayir gelmez Arkadas lar.bizler biran önce Kendi Savas Ucagimiz i yapmamiz Lazim!elimiz deki F16 tiler bile daha iyi bu F 35 Ler den Her Bakim dan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Bir de Türkçe öğrensen varya....
vatandaş ~ 10 yıl önce
Ya bu F35leri hangi bakımlardan tanıyorsunda, f16ların "Her Bakim dan" daha iyi olduğunu iddia edebiliyorsun :)
mjjj ~ 10 yıl önce
Bunlar hep ayran kafasi..Feslegenli mi naneli mi kullaniyorsun?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000