19 Kasım 2009, Perşembe 15:27:04

F-35B test uçuşları için hazır

Lockheed Martin tarafından üretilen ve ''hayalet uçak'' olarak da isimlendirilen F-35B Şimşek II, kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) testleri için ABD'de Deniz Kuvvetlerine ait Patuxent River Üssü'nde hazırlıklarına başladı.
  • tamam bizde kullanacağız bu uçağı ama abd bize yazılım kaynak kodlarını vermiyor. yani uçan soba boruları alıyoruz. milletin 11milyar dolarını boşa harcıyoruz. yani abd nin onaylamadığı bir savaşa girersek biz bu uçakları hangarlarımızdan çıkartamayacağız. bakınız "Emekli Tuğgeneral Aytekin Ziylan" f16 larla ilgili yazılımlarla ilgili söylediklerine...
  • tai ya kanat ucu yapar yada düdüklü tencere ha ha ha ha ha...
  • Bilip bilmeden yorum yapmanız çok yanlış.. Arkadaş haklı, F-35'lerin bazı parçaları Ankara TAI tesislerinde üretiliyor ve biz de projeye ortağız ve ileride JSF F-35'leri kullanacağız..
  • rüyasında mı ?
  • türkiye de kullancak bunlardan

Lockheed Martin'den yapılan açıklamaya göre, radarda görünmeme özelliği ile ''hayalet uçak'' lakabını alan ilk taarruz uçağı, ilk uçuş testinin ardından şimdi de üstün özelliklerini uygulamak için havalanacak.

F-35B Şimşek II, radarda görünmezlik dışında, sesten hızlı uçabilme, kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) özelliklerine sahip bulunuyor.

Lockheed Martin'in şef test pilotu Jon Beesley tarafından ilk kez Teksas'tan havalanarak ilk uçuşunu tamamlayan F-35B'nin özellik testlerini yine Jon Beesley gerçekleştirecek.

Lockheed Martin İdari Başkan Yardımcısı ve F-35 Programı Genel Müdürü Dan Crowley, taarruz uçağına ve üstün özelliklerine güvendiklerini belirterek, ''F-35B'nin müşterilerimizin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacağını düşünüyoruz'' dedi.

Crowley, F-35Bde Lockheed Martin tarafından geliştirilen devrim niteliğindeki STOVL sisteminde yeralan kısa kalkış ve dikey iniş gibi özelliklerinin sürekli test edilerek, sistemin başarısının test edilmeye devam edileceğini bildirdi.

İNGİLTERE VE İTALYA DA KULLANACAK

F-35B'lerin ABD Deniz Kuvvetleri'nde şu an kullanılan AV-8B STOVL, F/A-18 ve EA-6B taarruz uçaklarının yerlerini alması bekleniyor. Uçakların ayrıca İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması, İtalyan Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından da kullanılması bekleniyor.

Radarda görünmezlik özelliğine sahip, süpersonik, çok fonksiyonlu 5. nesil taarruz uçağı olma özelliğini taşıyan F-35 Şimşek II modeli, özellikle daha düşük operasyonel ve destek giderleri ile de dikkati çekiyor. ABD'li savunma devi F-35 taarruz uçağını Northrop Grumman ve BAE Systems ile birlikte üretiyor.

İKİ YENİ MOTOR GELİŞTİRİYOR

Locheed Martin'in, iki ayrı F-35 motorunu geliştirmek için çalıştığı belirtildi.

Bunlardan, Pratt & Whitney F135, GE Rolls-Royce ise Taarruz Uçağı Motor Ekibi F136'yı geliştiriyor.

Merkezi Bethesda, Maryland'de bulunan savunma sanayi şirketi Lockheed Martin'in dünya çapında 140 bin çalışanı bulunuyor.

F-35B test uçuşları için hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
tamam bizde kullanacağız bu uçağı ama abd bize yazılım kaynak kodlarını vermiyor. yani uçan soba boruları alıyoruz. milletin 11milyar dolarını boşa harcıyoruz. yani abd nin onaylamadığı bir savaşa girersek biz bu uçakları hangarlarımızdan çıkartamayacağız. bakınız "Emekli Tuğgeneral Aytekin Ziylan" f16 larla ilgili yazılımlarla ilgili söylediklerine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tai ya kanat ucu yapar yada düdüklü tencere ha ha ha ha ha...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilip bilmeden yorum yapmanız çok yanlış.. Arkadaş haklı, F-35'lerin bazı parçaları Ankara TAI tesislerinde üretiliyor ve biz de projeye ortağız ve ileride JSF F-35'leri kullanacağız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rüyasında mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türkiye de kullancak bunlardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000