01 Mayıs 2014, Perşembe 08:50:49

F-35 TESTLERİ GEÇEMEDİ!

Türkiye'nin de satın almak için anlaştığı F-35 taarruz uçakları gizlilik testini geçemedi. Uçaklar, tespit ve takip edilebiliyor.
  • Koskoca THY'yi bu hallere dusurenler utansin, globally fosss.
  • Yaparız da bizim mühendisler nedense hep "intihar" ediyorlar.
  • Onemli olan herkesin ne bildigidir gercekte ne oldugu degil. Hayalettir deyip ihalecileri doyurursun o ucak hayalet oluverir...
  • fly... yorumuna katiliyoum,,dibimizdeki Sukhoi varken ( tüm teknoloji dahil ) en kahraman!! amerikan kazigi F-35 e yönlmek !! 1945 den beri Amerika ve NATO palavralarin dan bir türlü kurtulamadik.
  • Koskoca 777.yi hiçbir radar tespit edemedi. F35 nasıl tespit ediyorlar hayret! Görmek istersen görebiliyorsun demek ki!!!
  • Bu kadar hantal ve stabil olmayan ucaga milyon dolarlar gomduk. Dibimizde Sukhoi Pak-fa varken...
  • Eyvah eyvah paralar çöp oldu ya la..
  • TAI yapar onu. Problem yok. Tüm testleri de geçer hatta daha teste bile girmeden Savunma Sanayi Icra Komitesi parayı basar paşalara.

Daha önce teknik aksaklığı ve bütçe sorunu bulunan F-35 müşterek taarruz uçakları (JSF), şimdi de gizlilik testinde başarısız oldu.

Worldtribune internet sitesinde yer alan habere göre, hava-uzay uzmanları, Çin ve Rusya'nın F-35 savaş uçaklarını tespit ve takip edebildiğini belirtiyor.

Aviation Week havacılık dergisi editörü Bill Sweetman, ABD Savunma Bakanlığı'nın düşmanlarının radar sistemini hafife alarak F-35 müşterek taarruz uçaklarının (JSF) gizlilik yeteneğini düşürdüğünü iddia etti.

F-35'lerin yüksek frekans (VHF) bandında çalışan radarlar tarafından kolayca algılanabildiğini söyleyen Sweetman, F-35'lerin özellikle düşman radarlarının sinyalini bozmada da yeterli olmadığını iddia etti. Sweetman Pentagon'un taarruz uçaklarını korumak için özel elektronik savaş uçaklarını konuşlandırmada zorlanacağını söylüyor.

Ortadoğu'da İsrail ve Türkiye, F-35 savaş uçaklarını alma noktasında anlaşan iki ülke. ABD dışında JSF'ler için ilk müşteri İsrail oldu. İsrail önümüzdeki 10 yıl sonunda 19 tane F-35 uçağını kullanmayı planlıyor.

Sweetman, VHF bandında gizliliğini koruyacak uçak yapmanın, B-2 bombardıman uçağında olduğu gibi hedef kuyruğunun atılmasıyla başlanacağını söylüyor. Ancak JSF özellikleri yazılmışken bunu süpersonik uçakların üzerinde nasıl yapacaklarını bilmediklerini ifade etti.

F-35 TESTLERİ GEÇEMEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

utansin ~ 10 yıl önce
Koskoca THY'yi bu hallere dusurenler utansin, globally fosss.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz yapsak... ~ 10 yıl önce
Yaparız da bizim mühendisler nedense hep "intihar" ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne bilgi veriyonuz ~ 10 yıl önce
Onemli olan herkesin ne bildigidir gercekte ne oldugu degil. Hayalettir deyip ihalecileri doyurursun o ucak hayalet oluverir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 10 yıl önce
fly... yorumuna katiliyoum,,dibimizdeki Sukhoi varken ( tüm teknoloji dahil ) en kahraman!! amerikan kazigi F-35 e yönlmek !! 1945 den beri Amerika ve NATO palavralarin dan bir türlü kurtulamadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 10 yıl önce
Koskoca 777.yi hiçbir radar tespit edemedi. F35 nasıl tespit ediyorlar hayret! Görmek istersen görebiliyorsun demek ki!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly ~ 10 yıl önce
Bu kadar hantal ve stabil olmayan ucaga milyon dolarlar gomduk. Dibimizde Sukhoi Pak-fa varken...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Eyvah eyvah paralar çöp oldu ya la..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAI ~ 10 yıl önce
TAI yapar onu. Problem yok. Tüm testleri de geçer hatta daha teste bile girmeden Savunma Sanayi Icra Komitesi parayı basar paşalara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAI ~ 10 yıl önce
Kendi geliştirdiğimiz ürünleri kullanmak yerine hazır alım yapsak daha mutlu olacaksınız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000