21 Nisan 2009, Salı 15:05:47

F-35 PROJESİNİN VERİLERİ ÇALINDI!

"Bilgisayar casusları"nın Müşterek F-35 Saldırı Uçağı Projesi'ne girdiğini bildirirken "Konuya yakın kaynaklara göre, sızmalardan en az biri Türkiye'de ve ABD'nin müttefiki olan diğer bir ülkede meydana geldi gibi görülüyor" diye yazdı...
  • Sızmaların birinin Türkiye'de,diğerinin de Amerika'nın müttefiki,diğer bir ülkede meydana geldiğini yazmışlar.Türkiye adını rahatça söyle,öbürüne müttefik bir ülke de,olacak şey değil.O ülkenin adı yok mu? Hem Türkiye o uçağın sadece bazı parçalarını üretiyor,tüm sistem hakkında bilgisi olduğunu hiç sanmıyorum.Bu durumda da Türkiye'den bu bilgilerin çalındığı iddiasına inanmıyorum.

"Bilgisayar casusları"nın ABD'nin şimdiye kadar üstlendiği ve Türkiye'nin de ortak olduğu, en pahalı silah programı olan Müşterek F-35 Saldırı Uçağı Projesi'ne girdiğini bildirirken "Konuya yakın kaynaklara göre, sızmalardan en az biri Türkiye'de ve ABD'nin müttefiki olan diğer bir ülkede meydana geldi gibi görülüyor" diye yazdı.

ABD'nin borsa ve finansal çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal tarafından yayınlanan geniş bir haberde "bilgisayar casusları"nın Türkiye'nin de katıldığı, Müşterek F-35 Saldırı Uçağı Projesine sızdığını belirtirken saldırıları yakından bilen yetkililere dayanarak "Bilgisayar casusları, Savunma Bakanlığı'nın şimdiye kadar üstlendiği en pahalı silah projesi olan Pentagon'un 300 milyon dolarlık Müşterek Saldırı Uçağı Projesi'ne girdi" denildi.

ÇİN'DEN KAYNAKLANDIĞI SÜPHESİ

Yetkililerin, programa sızanların dizayn ve elektronik sistemlerine ilişkin verileri kopya ettiğini, böylece uçağa karşı savunmanın kolaylaştırılabileceğini söylediklerini kaydeden gazete, "Eski ABD yetkilileri, saldırıların Çin'den kaynaklandığı gibi göründüğünü söylediler. Ancak, bunların tam nereden kaynaklandığını belirlemek çok zor olabilir çünkü online'da kimlikleri gizlemek kolay" diye yazdı.

F-35 projesinin, Pentagon'un şimdiye kadar uyguladığı en pahalı ve teknik olarak en zorlu silah projesi olduğunu belirten gazete, projeye yakın altı görevdeki ve eski yetkilinin programa defalarca girildiğini doğruladığını, ABD Hava Kuvvetlerinin de bir soruşturma başlattığını kaydetti. Gazete şunları yazdı:

"Yabancı müttefikler, uçağın geliştirilmesine katkıda bulunuyor bu da casusların online'da saldırılar için başka yollar açıyor. Konuya yakın kişilere göre, sızmalardan en az biri Türkiye'de ve ABD'nin müttefiki olan diğer bir ülkede meydana geldi gibi görünüyor."

F-35 uçaklarının test uçuşlarının başladığını ve proje için her yıl Pentagon'un bütçesinde kaynakl tahsis edildiğine işaret edildiği haberde "Konu ile ilgili bilgilendirilen kişilere göre, programa girenlerin, ileri teknoloji saldırı uçağının yapımına katkıda bulunan iki veya üç müteahhidin ağlarındaki kırılganlıklarından yararlanılarak girdiler" denildi.

F-35 PROJESİNİN VERİLERİ ÇALINDI!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sızmaların birinin Türkiye'de,diğerinin de Amerika'nın müttefiki,diğer bir ülkede meydana geldiğini yazmışlar.Türkiye adını rahatça söyle,öbürüne müttefik bir ülke de,olacak şey değil.O ülkenin adı yok mu? Hem Türkiye o uçağın sadece bazı parçalarını üretiyor,tüm sistem hakkında bilgisi olduğunu hiç sanmıyorum.Bu durumda da Türkiye'den bu bilgilerin çalındığı iddiasına inanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000