25 Şubat 2013, Pazartesi 08:56:20

F-35 PİLOTLARI DİĞERLERİNDEN FARKLI EĞİTİLECEK

F-35 almaya hazırlanan TSK’da, pilot eğitimi değişecek. Tek kişilik F-35 ile eğitim uçuşu yapılamadığından savaş pilotları sanal uçuşla eğitilecek
  • Bence Sanal Pilot rumuzlu arkadas cooooog hakli! Ben de acayip cok doktor filmi izledim, elime versinler nesteri ameliyat etmedigim hasta kalmaz valla!
  • Ortada kimsenin anlamak istemedigi bir gercek var. Yakit maliyeti. Maliyeti dusurmek icin oyun oynatacaklar evet biraz ise yarar tabi ama Sim nedir ya? Ucmayla ne alakasi var? Sim ucusun yerini tutmaz. Olayi farkli. Sim'de her seyi ogrenebilirsin ardinda evet gercek ucaga girdiginde calistirip kaldirabilirsin ve indirebilirsin belki ama aletleri kapatip ucamazsin. Asagi baktiginda yuksekligi soyleyemezsin altimetresiz. Fark bu kadar basit abiler. Sim pilotlari bunu anlamak istemiyor. Ucus hissi bir sey.
  • görüldüğü gibi dünyanın en iyi uçağının pilotları bile bilgisayar başında eğitiliyor. flight simulatör'de dünyanın saatini yapmış olan ben ve benim gibilerin haklı olduğu çıktı ortaya. atıp tutmanın anlamı yok ben jet uçurdum diye, işte onlar da bizim yolumuzdan geçiyor, biz de en az jetçiler kadar pilotuz bu kanıtlandı, hatta bazı konularda daha bile iyiyizdir.
  • AYNI SENİN GİBİ
  • JSF projesi hala salantida. Su sn ucaklarin ucmasi yasaklandi...
  • Arkadaş sen ne hazımsız bir insansın. Simulatorun amacı zaten eğitim. Düşürecek ki gerçekten uçtuğu zaman düşürmesin. Biraz beynini kullansan zaten bunu yazmazsın. Meğer ki kuyruk acın olmaya...
  • bizim astronotlar simülatörüde düşürürler valla :)) :))
  • Sanal alem internet anlamina gelir. Pilotlar internette degil simulatorde uçacaklar.

TSK , terörle mücadele ve başta Suriye tehditi olmak üzere dış tehditlere karşı kritik önem taşıyan Hava Kuvvetleri Komutanlığı ’nda ezberleri değiştiriyor. Radara yakalanmadığı için “hayalet uçak” olarak anılan 5. nesil savaş uçağı F-35’leri envanterine almaya hazırlanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı, savaş pilotu eğitimlerinde “yüksek gerçekliğe sahip sentetik eğitim konseptine” geçme kararı aldı. F-35 ile birlikte pilotların birçok görevden harbe hazırlığını devam ettirebilmesi için uçak ile uçma zorunluluğu ortadan kalkacak.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre tek kişilik olan ve F-16’ların aksine eğitim maksatlı iki kişilik tipi bulunmayan F-35’lerde görev yapacak pilotlara, savaş pilotu eğitimi vermek için simülatörler devreye sokulacak. F-35’lerde uçacak Türk savaş pilotları, önce sanal alemde uçacak ardından ise hayalet uçağa ilk uçuşunda yanında öğretmen pilot olmadan tek başına binecek.

Maliyetlerde ciddi tasarruf

Böylece, F-35 ile birlikte pilotların birçok görevden harbe hazırlığını devam ettirebilmesi için uçak ile uçma zorunluluğu ortadan kalkacak. Bu sayede eğitim maliyetlerinden önemli ölçüde tasarruf edilecek, gerçek harekat ortamının simüle edilebilmesiyle harbe hazırlık üst seviyede tutulacak.

F-35 PİLOTLARI DİĞERLERİNDEN FARKLI EĞİTİLECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Abuzittin Abuzero ~ 11 yıl önce
Bence Sanal Pilot rumuzlu arkadas cooooog hakli! Ben de acayip cok doktor filmi izledim, elime versinler nesteri ameliyat etmedigim hasta kalmaz valla!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek ~ 11 yıl önce
Ortada kimsenin anlamak istemedigi bir gercek var. Yakit maliyeti. Maliyeti dusurmek icin oyun oynatacaklar evet biraz ise yarar tabi ama Sim nedir ya? Ucmayla ne alakasi var? Sim ucusun yerini tutmaz. Olayi farkli. Sim'de her seyi ogrenebilirsin ardinda evet gercek ucaga girdiginde calistirip kaldirabilirsin ve indirebilirsin belki ama aletleri kapatip ucamazsin. Asagi baktiginda yuksekligi soyleyemezsin altimetresiz. Fark bu kadar basit abiler. Sim pilotlari bunu anlamak istemiyor. Ucus hissi bir sey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanal pilot ~ 11 yıl önce
görüldüğü gibi dünyanın en iyi uçağının pilotları bile bilgisayar başında eğitiliyor. flight simulatör'de dünyanın saatini yapmış olan ben ve benim gibilerin haklı olduğu çıktı ortaya. atıp tutmanın anlamı yok ben jet uçurdum diye, işte onlar da bizim yolumuzdan geçiyor, biz de en az jetçiler kadar pilotuz bu kanıtlandı, hatta bazı konularda daha bile iyiyizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçucu ~ 11 yıl önce
Haklı olduğun yerler olabilir alet uçuşu-IR hususunda..
:) ~ 11 yıl önce
sagol ihtiyacim vardi iyi geldi.
PİLOTCUKLAR SİZİ ~ 11 yıl önce
bilgisayar başındaymış kanıtlanmışmış siz gidin fsx oynayın buraları gerçek pilotlara bırakın pilot hissyatı denen bir şey var ve onu ancak havada hissedersiniz askeriyede bu hissiyat t-41d kt-1 ve t-38 lerde sırayla oluşturuluyor zaten o yüzden sadece sanal olarak eğitilseler bile yeterli olabilir ama hiçbir sanal uçuş %100 gerçek olamaz
vico ya ~ 11 yıl önce
AYNI SENİN GİBİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TurkAir ~ 11 yıl önce
JSF projesi hala salantida. Su sn ucaklarin ucmasi yasaklandi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vico ya... ~ 11 yıl önce
Arkadaş sen ne hazımsız bir insansın. Simulatorun amacı zaten eğitim. Düşürecek ki gerçekten uçtuğu zaman düşürmesin. Biraz beynini kullansan zaten bunu yazmazsın. Meğer ki kuyruk acın olmaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vico ~ 11 yıl önce
bizim astronotlar simülatörüde düşürürler valla :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duzeltme ~ 11 yıl önce
Sanal alem internet anlamina gelir. Pilotlar internette degil simulatorde uçacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000