11 Nisan 2016, Pazartesi 09:20:46

'F-35 insanlı son uçak olacak'

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 9 ülke ile birlikte F-35 uçaklarının üretiminde yer aldığını belirterek, "F-35'ten sonraki savaş uçaklarının insansız olması hedefleniyor." dedi.
  • Tosunum bu drone mu
  • Bu uçak müşterek şamar oğlanı, şuan 30 senelik teknoloji F16 ya bile karşı yapılan dogfight larda rezil kepaze,doğru dürüst üstünlük kuramamış. Şu demeç veren yetkili müsfettesinin dediği gibi radara **görünmez** tespit edilmez DEĞİLDİR. radar izi küçüktür. Lakin günümüz gelişmiş birçok ülkede onuda Rahatlıkla saptayabilecek radarlar mevcut. Araştırın. İngilizceniz a2 seviyesi bile olsa yapılmış haberleri okuyun araştırın. Bu tip adamların her söylediğine âmin demeyin
  • Yaw he hee farukkk hee heee.....
  • E o zaman uğraşmayın milli yapıcaz diye. IHA ya devam. Adamlar neler yaptı, neleri yapmaktan vaz geçti.... Biz adamın terk ettiği teknolojiye akıl erdiremedik.... Bir çözsek yapıcaz da çözemedik gitti ;)
  • f35'in çöp bir yatırım olduğunu ağzından itiraf etmeleri ne kadar acı. olan devletin parasına oldu!!!
  • milli savaş uçağına ne oldu ...
  • Nasadan daha iyiyiz diyenler mi ararsin usaf'daymis gibi yorumlar yapan mi ararsin. Her konuya herkul gibi atlayan ne bicim bi ulke olduk...
  • Zaten pilotları insan yerine koymuyolardı...

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 9 ülke ile birlikte F-35 uçaklarının üretiminde yer aldığını belirterek, "F-35'ten sonraki savaş uçaklarının insansız olması hedefleniyor." dedi.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin son 13 yılına damga vuran 140 milyar dolarlık mega projeleri arasında yer alan 26,1 milyar dolarlık savunma sanayi projeleri" hakkında  açıklamalarda bulundu.

ARTIK SAVAŞ UÇAKLARI İNSANSIZ OLACAK

16 milyar dolarlık "müşterek taarruz uçağı" denilen F-35 uçağı projesinin, dünyanın en büyük ve en geniş kapsamlı projesi olduğunu vurgulayan Özlü, 9 ülkenin yer alacağı bu projede yaklaşık 3 bin uçak üretileceğini, Türkiye'nin de 116 uçak alacağına işaret etti. Özlü, bu projede Türkiye'nin payının yüzde 3,3 olduğunu belirtti.

Özlü, bu projeyle F-35 uçaklarının, F-16 uçaklarından sonra ülke envanterine gireceğini belirterek, şöyle konuştu:

"F-16 uçakları uzun süre önce envantere girdi. Bu uçaklar kısmen modernizasyona tabi tutuldu ama gelecek on yıllarda ömürlerini tamamlayacaklar. F-35 uçaklarının en büyük özelliği görünmezlik özelliğidir. Radarlara karşı yakalanma riski en az olan uçaklardır. Dünyanın en modern savaş uçağı diyebileceğimiz uçaklardır. Türkiye 9 ülke ile birlikte bu projeye katıldı. Türkiye TAİ'de, Northrop Grumman firmasıyla birlikte ön orta kompozit gövdeyi üretecek. Bu projede ASELSAN'ın da iş payı var.

F-35 UÇAKLARININ İNSANLI SON SAVAŞ UÇAĞI OLACAK

Özlü, F-35 uçaklarının insanlı son savaş uçağı olacağını, bundan sonraki savaş uçaklarının insansız olmasının hedeflendiğine dikkati çekti.

Son olarak 500 milyon dolarlık altay milli tankı projesine değinen Özlü, "Türkiye'nin gözbebeği ve gururu olan proje. Tamamen Türkiye'nin tasarımı, lisans hakları bize ait, testleri tamamlanma aşamasında, seri üretim noktasında. Otokar firması ana yüklenici. Kabul testlerinde olumlu sonuçlar aldık. Tankın atış kontrol sistemlerini Aselsan, topunu Makine Kimya, zırhını Roketsan üretiyor." bilgisini verdi.

'F-35 insanlı son uçak olacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Dron ~ 8 yıl önce
Tosunum bu drone mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EngnCentr ~ 8 yıl önce
Bu uçak müşterek şamar oğlanı, şuan 30 senelik teknoloji F16 ya bile karşı yapılan dogfight larda rezil kepaze,doğru dürüst üstünlük kuramamış. Şu demeç veren yetkili müsfettesinin dediği gibi radara **görünmez** tespit edilmez DEĞİLDİR. radar izi küçüktür. Lakin günümüz gelişmiş birçok ülkede onuda Rahatlıkla saptayabilecek radarlar mevcut. Araştırın. İngilizceniz a2 seviyesi bile olsa yapılmış haberleri okuyun araştırın. Bu tip adamların her söylediğine âmin demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He hee ~ 8 yıl önce
Yaw he hee farukkk hee heee.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 8 yıl önce
O zaman niye milli uçak diye yırtınıyosunuz diye sormazlarmı adama 4.5 G gibi atlayın adımı direk insansızlara harcama yapın ama para bol tabi
Milli savaş uçağı??? ~ 8 yıl önce
E o zaman uğraşmayın milli yapıcaz diye. IHA ya devam. Adamlar neler yaptı, neleri yapmaktan vaz geçti.... Biz adamın terk ettiği teknolojiye akıl erdiremedik.... Bir çözsek yapıcaz da çözemedik gitti ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çöp ~ 8 yıl önce
f35'in çöp bir yatırım olduğunu ağzından itiraf etmeleri ne kadar acı. olan devletin parasına oldu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ccc ~ 8 yıl önce
milli savaş uçağına ne oldu ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paralel ~ 8 yıl önce
paraleller çalıp amerikalılara sattı projeyi :((
Nasa ~ 8 yıl önce
Nasadan daha iyiyiz diyenler mi ararsin usaf'daymis gibi yorumlar yapan mi ararsin. Her konuya herkul gibi atlayan ne bicim bi ulke olduk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Zaten pilotları insan yerine koymuyolardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra ~ 8 yıl önce
Tabi tabii koymuyorlardı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000